Anand-Topalov beslist Linares in laatste ronde

TopalovZowel Anand als Carlsen speelden remise, terwijl Topalov met wit Leko klopte. Door die overwinning nadert Topalov tot op 1 punt van Anand met een onderling duel als laatste ronde. Ook Carlsen en Aronian komen nog in aanmerking. Voorts hebben we nog een belangrijke oproep voor spelers die willen meespelen aan het Belgische Jeugdkampioenschap eind deze maand…Eindigt Linares in stijl?

Het tornooi van Morelia en Linares blijft voor spannend schaak zorgen. Anand en Ivanchuk vochten een korte maar zenuwachtige strijd uit waarin Anand uiteindelijk het halfje snel veilig hield. Zijn dichtste achtervolger, Magnus Carlsen, speelde ook remise tegen Levon Aronian. Daardoor blijft de situatie voor deze spelers onveranderd. Anand leidt met 8/13, Carlsen heeft 7.5 en Aronian volgt met 7/13.

CarlsenToch is er een duidelijke winnaar van de 13de speeldag, met name Veselin Topalov. Hij won met wit van de zwalpende Leko en komt daardoor ook op een punt van Anand. De affiche Anand-Topalov belooft dus een erg mooie laatste ronde te worden. Ook Carlsen-Radjabov (Radjabov won vandaag van Shirov) zou een knappe affiche kunnen worden. Als Carlsen de partij kan winnen, is hij een goede kanshebber om Anand nog bij te halen.

 1. Anand 8/13
 2. Carlsen 7.5
 3. Topalov, Aronian 7
 4. Radjabov 6.5
 5. Ivanchuk 6
 6. Shirov, Leko 6

Laatste kans op inschrijving BK Jeugd

Eind deze maand (van 31 maart tot 6 april) begint het Belgisch Jeugdkampioenschap in Oostende, dat overigens uitgebreid gecoverd zal worden op deze website. Normaal gezien werden de inschrijvingen al afgesloten, maar de organisatie heeft nu toch nog een weekje vrijgemaakt voor mensen die alsnog willen meedoen. Tot 15 maart kunnen mensen zich nog aanmelden zolang de limieten niet overschreden worden. Het is dus een kwestie van snel zijn. Alle info kan je vinden op de website van het tornooi, die deze week gelanceerd werd.

 1. volgjeneus
  volgjeneus06-03-2008

  De website van het tornooi is http://www.juniorchess.be (en dus niet http://www.juniorchess.com, waar wel het interessante weetje staat dat er een nieuwe jongste IM ooit is).

 2. steff
  steff07-03-2008

  ttz, de jongste USCF meester ooit; 2200+ op 9 jaar is bijlange niet slecht, maar nog hij zal toch nog een paar bokes mogen eten voor hij IM is.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.