Wang’s winnen Reykjavik

wang Yue @ officiële siteWang Hao, Wang Yue en Stefansson hebben het tornooi in Reykjavik gewonnen. De drie scoorden een mooie 7/10 en bleven daarmee een half punt voor op 3 spelers met 6.5, onder wie Fabiano Caruana. Malakhatko eindigde gedeeld derde met 6/10…

Wang en Wang

Zoals Belgen Peters of Jansen heten, zo heten Chinezen Wang. Helaas zijn de Jansen’s en Peters niet zo’n goede schakers als de Wang’s. Twee van de sterkste Chinese schakers van het moment, Wang Yue en Wang Hoa, hebben in Reykjavik samen met thuisspeler Stefansson de memorial Bobby Fischer gewonnen.

StefanssonHet was een spannende aangelegenheid tussen de geisers, want Wang Hao en Hannes Stefansson gingen beiden met 6.5/8 de laatste ronde in met een onderling duel voor de boeg. Stefansson had zwart en koos voor de solide egelopstelling. Met resultaat, want hij hield het 38 zetten vol toen remise overeengekomen werd.

Dit gaf de tweede Wang (Wang Yue, 2698) de kans om de leiders nog in te halen als hij met zwart kon winnen tegen Stelios Halkias. Een scherpe stelling leverde Wang enkele pionnen op en toen hij de witte koning danig verzwakt kreeg, was het over voor Halkias, die trouwens met 6/8 ook nog kans had om te winnen. De andere twee achtervolgers, Caruana en Kveinys, remiseerden waardoor er 3 winnaars overblijven met 7/10.

Met 6/10 vinden we ook nog Vadim Malakathko terug in de stand. Hij werd uiteindelijk 10de.

 1. Wang Hao
  Wang Yue
  Stefansson Hannes 7/10
 2. Caruana, Fabiano
  Aloysas Kveinys
  Georg Meier 6.5/10
 3. Stelios Halkias

  Vadim Malakhatko
  … 6/10
 1. Matzkov
  Matzkov13-03-2008

  Peters en Jansen ga je in België niet zo vaak tegenkomen. Het krioelt hier daarentegen van de Peeters en de Janssens.

 2. fabriekfan
  fabriekfan13-03-2008

  Wat zijn die schakers toch kritiekasters ! Maar inderdaad, er zijn 10x meer Peeters en Janssens, dan Peters en Jansen. Misschien toch een beetje relativeren, want Jan ( met zijn 52 Lagrains) vindt een naam van + 3000 natuurlijk al ontzettend veel ;-))

 3. fabriekfan
  fabriekfan13-03-2008

  En ’t is geen kritiekaster maar criticaster !!! 🙂

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.