Ringoir stunt tegen Reinderman (opnieuw)

RingoirIn Maastricht zijn zo’n 60 Belgen aan het schaken. Veel verrassingen, maar de grootste kwam van Tanguy Ringoir die voor de tweede keer GM Dimitri Reinderman klopte. Een andere stunt kwam van Jimmy Lafosse en bovenaan de stand van Robin Swinkels…

Swinkels klopt favoriet Berg en gaat mee aan de leiding

Met zijn 2601 was Emmanuel Berg een van de topfavorieten van het toernooi, maar in de derde ronde sloeg Robin Swinkels, een van die jonge Nederlandse IM’s, dat statuut aan diggelen. Swinkels won na wat geduw en getrek in een Fransman. Berg probeerde iets te hard en dat betaalde hij cash. Daarmee staat de jongeling uit Utrecht aan kop, samen met 3 andere toppers: Nijboer, Epishin en IM Klimov. Allen hadden zij 3/3.

Van Mechelen-KotroniasOp een half punt volgt een hele bende, met onder andere Dgebuadze en ook Jan Van Mechelen. Die startte met een “matige” remise, maar won dan zijn 2de en 3de ronde om in ronde 4 een galamatch te spelen op bord 3, tegen topseed Kotronias (2611). Die bleek na een weliswaar spannende strijd toch iets te sterk.

Lafosse en Ringoir stunten

Wie ook in dat knappe gezelschap zit, is Jimmy Lafosse. De snelheidsduivel die op het BK Jeugd nog een knap resultaat behaalde toont nogmaals zijn kunnen.

Lafosse-BergEen remise tegen Coenen (2155) was nog gewoon goed, maar zijn zege tegen Twan Burg (2342) mag zondermeer een stuntzege genoemd worden. Voor Lafosse eindigde deze droom in de vierde ronde, tegen second seed Berg. Een droomaffiche die wel erg rap voorbij was.

Over stuntzeges gesproken: met 2/3 vinden we Tanguy Ringoir terug. Hij deed in de tweede ronde zijn huzarenstukje van vorig jaar nog eens over: na een erg knappe partij klopte Ringoir GM Reinderman (2526), die Tanguy nu officieel als zijn zwarte beest beschouwt. In ronde 3 kreeg Ringoir Kotronias op bezoek en dat was net iets te veel van het goede. Toch kan zijn toernooistart uitstekend genoemd worden.

Zoals in de voorbeschouwing al vermeld, doen er een hele pak Belgen mee. Voor hun resultaten kan je terecht op de officiƫle website. Daar kan je bij resultaten en standen browsen op de federatie. Dit verslag is geschreven net na/tijdens de vierde ronde. Meer updates mag u later verwachten.

Voor het overige verwijzen wij u graag door naar het fotoalbum.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.