Hilversum wint Nederlandse interclub

RingoirHSG Hilversum was al zeker van de titel en maakte er gisteren een gala-avond van door Magnus Carlsen op te stellen. Ook de Belgen van Sas van Gent speelden mee, waarbij Tanguy Ringoir Robin Swinkels vloerde. Een ongelooflijk toeval bracht ons daar…

Hilversum wint alles, Sas van Gent degradeert

De laatste ronde van de Nederlandse interclubs werd blijkbaar volledig in het gemeentehuis van Hilversum afgewerkt. Uw dienaar wist daar helemaal niets van en was op weg naar het mediapark in Hilversum om voor de culturele zender Radio 6 mee te werken aan een programma over creative commons-muziek. We reden enigszins verkeerd en parkeerden onze auto voor het gemeentehuis van Hilversum om de weg te vragen toen plots een horde Brugse/Gentse schakers (Tom Piceu, Thibaut Maenhout, Tieme Verlinde enzovoort) buitenkwam.

Carlsen-WerlePer toeval was mijn schaakloze dag dus toch nog gevuld met schaken. Met de resterende tijd ging ik nog snel enkele minuten piepen, maar stootte op ettelijke aangeschoten vierende Hilversummers. HSG Hilversum had immers heel het kampioenschap gedomineerd en was al zeker van zijn eerste titel in haar 121-jarige geschiedenis. Ter ere van die stunt werd Magnus Carlsen aangetrokken om het eerste bord te bezetten. Hij klopte Jan Werle. Nog in de kampioenenploeg: Smeets, Stellwagen, Nikolic, Seirawan en Nijboer. HSG trad deze laatste ronde aan met een gemiddelde van 2560.

Uiteindelijk won Hilversum iedere match dit seizoen en won duidelijk, voor de ploegen uit Rotterdam en de ploeg “Hotels.nl”. Bij degradanten vinden we naast LSG2 ook Sas Van Gent terug. Deze ploeg wordt voornamelijk bevolkt door spelers uit Brugge, Gent en omstreken. Sas Van Gent was helaas al zeker van degradatie en kon enkel nog naderen tot op 1 punt van de concurrenten uit Utrecht. In het onderlinge duel lukte dat niet: Sas Van Gent verloor van Utrecht, ondanks een knappe zege op bord 1 van Tanguy Ringoir tegen Maastricht-winnaar Robin Swinkels.

Meer info vind je op de site van de Nederlandse Schaakbond.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.