Kramnik verplettert Navara in rapidmatch

KramnikDe Russische oud-wereldkampioen won makkelijk van Navara met 5.5-2.5. Intussen is er ook commotie ontstaan rond de organisatie van de match Topalov-Kamsky. In Poperinge werd dit weekend het West Vlaams jeugdsnelschaakkampioenschap georganiseerd…

Nieuwsoverzicht: Kramnik klopt Navara in Tsjechië, Topalov-Kamsky in Oekraïne?

Na het geweld van de afgelopen weken breekt nu een rustige week aan. Net voor die rustige week en in de schaduw van de Mtel Masters organiseerde het Praagse Schaakgenootschap een rapidmatch tussen hun plaatselijke favoriet, David Navara, en een van ’s werelds beste spelers, Vladimir Kramnik.

Navara had nog niet écht kunnen recupereren van de Grand Prix in Baku en dus verwachtten zowel vriend als vijand een afstraffing. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die afstraffing er ook kwam. Pas in de laatste ronde kon de Tsjech de eer redden met een vol puntje. 5.5-2.5 was het harde verdict voor Navara.

TopalovIntussen is er een heuse soap ontstaan over de organisatie van de kandidatenmatch tussen Kamsky en Topalov. Het leek er lange tijd op dat de keuze van het Bulgaarse team vastlag, maar op het nippertje kwam het Oekraïnse Lviv met een hele pak geld. Chessbase schreef dat het toernooi vastlag, maar dat werd later door Macauley Peterson van ICC ontkend na een babbel met enkele betrokken offfcials. Danailov stelde dat de locatie helemaal niet vastlag. Dat zal de tokomst uitmaken.

In Poperinge speelden 41 jeugdspelertjes zaterdag het Westvlaams jeugdkampioenschap snelschaak. 10 rondes en vele onreglementaire zetten later kroonden de volgende namen zich tot kampioen van de provincie zonder h:
A-Reeks : Poissonier David Kampioen West-Vlaanderen
B-Reeks Goidfroit Thibault
C-Reeks Vandamme Floriaen / Top Sarah
D-Reeks Ramacker Quinten
E-Reeks Schaposhnokov Stanslav / Vandamme Elise

Met dank aan Nico Ramacker voor de info. Hier kan je ook enkele foto’s bekijken.

 1. JS
  JS21-05-2008

  Hallo

  Quinten Ramacker heeft inderdaad de D-reeks gewonnen maar Emile Boucquet was de eerste Westvlaming en verdiend winnaar van de titel (en een beker).
  Emile had zelfs de match tegen Quinten gewonnen maar door paringsproblemen werd deze match geschrapt.

  En we kunnen misschien geen g uitspreken, maar we weten wel wat een tweeklank is 🙂

 2. JS
  JS21-05-2008

  Ik ben echt trots op mijn 4 Roeselaarse jeugdige deelnemers, niet enkel voor hun schaakprestaties maar ook voor hun volwassen tornooimentaliteit.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.