Dal Borgo wint B-reeks Kaupthing Open

Dal BorgoIn Luxemburg heeft Albin Dal Borgo de B-reeks van de Kaupthing Open gewonnen. Met 8/9 was hij anderhalf punt sterker dan zijn achtervolgers. De A-reeks was voor GM Istratescu…

Dal Borgo maakt favorietenrol waar

Het toernooi in Luxemburg overlapte met de populaire weekendtoernooien in Maastricht en het Vlaams Kampioenschap. Het toernooi is nochtans zeker de moeite waard met een deelnemersveld dat ons in veel opzichten aan Cappelle La Grande doet denken (alleen wat minder sterk).

topbordenDe Kaupthing Open is niet helemaal open, in die zin dat er 3 reeksen zijn. In de A-reeks speelden ettelijke GM’s voor de prijzen. De 2600’en van dienst waren ook de elofavorieten: Socko (2644), Istratescu (2628), Bauer (2618) en Kritz (2609). Van die favorieten was Istratescu de beste. Hij scoorde samen met jeugdtalent Parimarjan Negi en Frolyanov 7/9, maar won het toernooi dankzij het scheidingssysteem. In de A-reeks speelde 1 Belg mee. Valery Maes (de man achter Schaakfabriekplus) scoorde een degelijke 4/9 en kon met zijn tpr van 2206 best tevreden zijn.

In de B-reeks lag het ietwat anders, want daar was een van de Belgen topfavoriet. Albin Dal Borgo was immers tweede geplaatst. Enkel thuisspeler Alain Schartz (2199) had meer elo. Die laatste kon de favorietenrol niet waarmaken, maar die eerste gelukkig wel. Dal Borgo verpletterde de rest van het deelnemersveld met 8/9, anderhalf punt meer dan een vijftal waaronder een andere landgenoot, Helmut Schumacher.

Nieuws kort

Voor het overige schaaknieuws geven we even een kort overzicht:

  • Vandaag begint in Bosnië een gesloten toernooi met Morozevich, Sokolov, Dominguez, Movsesian, Predojevic en Timoteev. De officiële site is momenteel nog onbestaande, maar het zou deze link moeten zijn.
  • Dominguez won net voor zijn deelname aan dit toernooi de Capablanca Memorial in La Habana.
  • Jonathan Rowson domineert momenteel het open toernooi in Sardinië. Meer info op Chessvibes en de officiële site.
  • Evgenij Najer heeftde “President’s cup” in Baku gewonnen. Met 7.5/9 had hij een halfje meer dan de dichtste achtervolgers.

En om af te sluiten geven we nog even de video mee waarin Kasparov in zijn speech onderbroken wordt door een vliegende penis.

http://view.break.com/505142 – Watch more free videos

  1. Tom
    Tom22-05-2008

    Proficiat, Albin! Ongetwijfeld weer een goede reden om er “eentje te schillen” 🙂

  2. KAra
    KAra23-05-2008

    Van deze keer was het: “Albin was thinking instead of drinking”, nice!

  3. albin
    albin23-05-2008

    Bedankt:)
    Sins zes maanden drink ik geen meer alcohol. En volgende elo is boven 2200. Waarschijnlijk is het het reed. Longue vie à Schaakfabriek!

  4. Jan Lagrain
    Jan Lagrain23-05-2008

    Sorry trouwens dat ik die foto gebruikte Albin, maar ik had er geen andere van jou 🙂

    Proficiat met de zege.

  5. albin
    albin23-05-2008

    Alles goed Jan, uitstekend werk!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.