Larmuseau vermorzelt tegenstand in Humbeek

Michiel LarmuseauMichiel Larmuseau heeft voor een stunt van formaat gezorgd door met groot overmacht het criteriumtoernooi in Humbeek te winnen. Hij had een vol punt voorsprong op favoriet Theo Van den Berkmortel…

Larmuseau wint sterk bezet criteriumtoernooi in Humbeek

Met zijn 2025 elo behoorde Michiel Larmuseau op papier niet eens tot de favorieten. Die rol was weggelegd voor FM Theo Van den Berkmortel die met zijn 2274 boven de rest uitstak. Enkel Pieter Steen (2203) en Roel Hamblok (2148) kwamen in de buurt van de Nederlander.

Larmuseau en Van Den BerkmortelToch was het toernooi zeker niet slecht bezet, want Luc Saligo, Adrian Roos, Jan Lagrain, Jan ‘T Sas en Geert Leunis vormden een brede middenmoot die eventueel voor verrassingen konden zorgen. Net onder Geert Leunis vonden we Michiel Larmuseau terug. De jongeman uit Aalter nam een blitzstart: 2/2 na een ietwat onverwachte zege tegen Pieter Steen (er moet bijgezegd dat die laatste dat meer aan zichzelf te wijten had). Theo Van den Berkmortel moest in die tweede ronde een remise toestaan tegen Jan Lagrain, waardoor het toernooi een leuke wending kreeg.

Die leuke wending draaide meer en meer uit op een one man-show. Larmuseau versloeg achtereenvolgens Luc Saligo, Adrian Roos en … Theo Van Den Berkmortel. Het toernooi was na ronde 5 zo goed als gespeeld, want Larmuseau had al anderhalf punt meer dan zijn grootste concurrenten. Het indrukwekkende verhaal eindigde nog niet, want in de 6de ronde verzekerde Larmuseau zich van de eindzege door een andere toernooirevelatie, Jonas Van Cappellen, te verslaan. Na een remise in de laatste ronde tegen Jan ‘T Sas kwam Larmuseau uiteindelijk uit op 6.5/7. En dat na tegen 5 hoger geklasseerden gespeeld te hebben: een stunt van formaat!

6/6 en een anderhalf punt voorsprong voor Larmuseau zorgde ervoor dat enkel de strijd om de tweede plaats nog spannend was. Die werd uiteindelijk vlot binnengehaald door Theo Van Den Berkmortel met 5.5/7. Pieter Steen eindigde alleen derde (5/7), Jan ‘T Sas vierde (4.5).

Arno Bomans wordt geïnterviewdNet als in elk criterium waren er ook nog 5 leeftijdscategoriëen. Het overdonderende succes van vorig jaar (meer dan 200 spelers) werd niet geëvenaard, maar met zo’n 140 namen viel deze editie zeker niet tegen. Ook de aandacht van de televisie werd getrokken. Ring TV kwam enkele interviews doen, ondermeer met Belgisch Kampioen Arno Bomans. De winnaars van de andere reeksen: Jeroen De Schepper (Aalter), Pieter Saligo (KGSRL), Nathan De Strycker (Temse), Quinten Ramackers (Chesspirant), Fabio De Block (Humbeek).

Je vindt alle informatie terug op de website van de criteria. Ons fotoalbum vind je hier.

  1. wiebke
    wiebke28-05-2008

    Zijn de interviewen van Ring Tv ergens op het internet te vinden?

  2. Hugo
    Hugo28-05-2008

    De reportage zal vanaf zondag online staan op de website: http://www.geocities.com/Humbeekschaken/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.