Ivanchuk loopt in op Carlsen

IvanchukNouja, “loopt in” is veel gezegd. Ivanchuk won van Shirov en haalt Karjakin en Eljanov bij. Die 3 spelers hebben 2 volle punten achterstand op Carlsen. De resultaten…

Ivanchuk klopt Shirov

De blikvanger van de dag was nochtans Carlsen-Onischuk. Nummer 1 tegen nummer laatst waardoor iedereen dacht dat Carlsen (met wit) nog wel een scalp aan zijn rijtje zou toevoegen. De Noor probeerde het ook wel met een pionoffer, maar de compensatie was te beperkt om op winst te spelen. Onischuk verdedigde immers uitstekend: remise.

Voor het overige nog wel enkele verrassende resultaten: Van Wely haalde zijn tweede winst binnen tegen Volokitin, net als Alekseev die Nisipeanu versloeg. De topper van de dag was het treffen tussen Shirov en Ivanchuk. Shirov heeft na zijn 2/2 niet veel potten meer gebroken en ook vandaag verloor hij nadat Ivanchuk hem met een leuke tactische truc wegzette. Ivanchuk “nadert” daarmee op Carlsen. De Oekraïner staat echter nog steeds 2 volle punten in het rood. Met nog 3 rondes te gaan, lijkt het onwaarschijnlijk dat Carlsen dit nog weg zal geven.

Van Wely, Loek 1 – 0 Volokitin, Andrei
Eljanov, Pavel ½ – ½ Jakovenko, Dmitry
Carlsen, Magnus ½ – ½ Onischuk, Alexander
Alekseev, Evgeny 1 – 0 Nisipeanu, Liviu-Dieter
Svidler, Peter ½ – ½ Karjakin, Sergey
Shirov, Alexei 0 – 1 Ivanchuk, Vassily

De stand na 8 rondes:

1. Carlsen 6.5
2. Eljanov, Karjakin, Ivanchuk 4.5
3. Alekseev, Volokitin, Svidler, Jakovenko 4
4. Shirov 3.5
5. Nisipeanu, Van Wely 3
6. Onischuk 2.5

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.