Carlsen en Ivanchuk veroveren de top 3

CarlsenDe zege was gisteren al binnen, vandaag eindigde Carlsen met een leuke remise tegen Karjakin. Ivanchuk werd na een knappe eindreeks alleen tweede…

Carlsen probeert en remiseert

Carlsen eindigde zoals hij begonnen was: hij probeerde enkele kleinere voordeeltjes om te zetten in het eindspel. Gisteren molk hij een eindspel tegen Volokitin oeverloos lang uit om tot remise te komen, vandaar probeerde hij te profiteren van een pionnetje meer tegen leeftijdsgenoot Karjakin. Die laatste speelde een agressieve partij, maar vond geen gaatje in Carlsen’s verdediging. Een kleine onnauwkeurigheid op het einde van de partij deed de twee snel in remise besluiten.

Carlsen en IvanchukDe man van het toernooieinde was eigenlijk niet Carlsen, maar wel Ivanchuk. Met een sterke 3.5/4 sprong Chucky nog over iedereen naar een ongedeelde tweede plaats, uiteindelijk “amper” een punt achter Carlsen. Het is geen toeval dat deze twee spelers op één en twee eindigen. Ze zijn ongetwijfeld de twee beste spelers van de afgelopen maanden.

Dat manifesteert zich ook de ratinglijst die op 1 juli zal uitkomen. Carlsen wordt de nieuwe nummer 2 met 2792 en Ivanchuk de nieuwe nummer 3 met 2791. Fide bevestigde vandaag aan de collega’s van Chessvibes dat het toernooi zal meetellen voor de FIDE-lijst van 1 juli. De lijst van alle 2700’s staat online op de liverating-pagina van Hans Aruld Runde.

Update: Fide sprak zijn eigen berichtgeving daarover tegen en het toernooi zou nu toch niet meetellen voor de Fide-lijst.

De eindstand na ronde 11:

1. Carlsen 8
2. Ivanchuk 7
3. Karjakin, Eljanov 6
4. Jakovenko, Volokitin, Shirov 5.5
5. Svidler, Alekseev, Nisipeanu 5
6. Van Wely 4
7. Onischuk 3.5

De uitslagen van de laatste ronde:

Svidler, Peter ½ – ½ Van Wely, Loek
Ivanchuk, Vassily 1 – 0 Eljanov, Pavel
Karjakin, Sergey ½ – ½ Carlsen, Magnus
Volokitin, Andrei 1 – 0 Alekseev, Evgeny
Jakovenko, Dmitry ½ – ½ Nisipeanu, Liviu-Dieter
Onischuk, Alexander 0 – 1 Shirov, Alexei

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.