Goormachtigh wint nu ook in Aalst

GoormachtighNa het winnen van het open toernooi van Jean Jaures heeft Johan Goormachtigh woensdag ook het Ajuinentoernooi van Aalst op zijn naam geschreven. Koen Achtergaele werd tweede…

“Johan doet het weer”

Het Ajuinentoernooi in Aalst begon als een ploegentoernooi tot het in 1999 transformeerde naar een individueel toernooi. Het palmares van het toernooi oogt allesbehalve slecht: Abolianin, Vanderstricht, Darda, Draftian, Buytaert en Goormachtigh gingen een apotheose voor. Die apotheose kwam er in 2005, toen Aalst het Belgisch Kampioenschap organiseerde. Voor zij die het niet meer weten: Dgebuadze won en Thibaut Maenhout scoorde er een IM-norm.

HajeniusIn 2006 hervatte het Ajuinentoernooi zijn organisatie en in dat jaar was Johan Goormachtigh opnieuw de sterkste. Vorig jaar ging de eindzege naar Willem Hajenius. Dit jaar was Goormachtigh de grote favoriet. Eric Van De Wynkele, Adrian Roos, Dirk Verlinden en Koen Achtergaele vervolledigden de elo-top 5. De rondes werden gespeeld over 9 woensdagen.

Van een Zwitsers Gambiet (punten laten liggen in het begin van het toernooi) was er deze keer geen sprake. Goormachtigh schoot prima uit de startblokken met een droge 3/3. Een remise tegen Koen Achtergaele in ronde 4 stopte die raid en Robijn Verlinden zette het toernooi in ronde 5 volledig op zijn kop door met zwart te winnen van de topfavoriet. Op dat moment stonden titelverdediger Hajenius en verrassing Verlinden op kop met 4.5/5 (Hajenius gaf daarvan wel 1 bye).

De ReymaekerIn ronde 6 nam Robijn Verlinden definitief de macht. Hij won de topper van Hajenius en kwam alleen aan kop, een half punt voor op een drietal: Achtergaele, Verstraeten, De Reymaeker. Die laatste zorgde voor de zoveelste ommekeer in dit toernooi. Hij won in de voorlaatste ronde de topper van Robijn Verlinden en nam de leiding over.

Met nog 1 ronde te gaan had De Reymaeker een half punt voorsprong op Goormachtigh en Achtergaele. In de laatste ronde zette de onderlinge duels het klassement – nog maar eens – overhoop: Goormachtigh won van De Reymaeker en Achtergaele van Frans De Smet.

Dankzij de scheidingspunten was het dus toch nog Johan Goormachtigh die de eindzege binnenhaalde. Samen met Koen Achtergaele scoorde hij 7.5/9. De Reymaeker en Verlinden volgden op een half punt.

Je vindt veel meer informatie op de site van “Pion Aalst”. Daar vind je ook nog veel meer foto’s, die ook verwerkt zijn in ons fotoalbum met maar liefst 76 foto’s. We danken David Roos voor het verslag en enkele foto’s! En om hem een plezier te doen, zullen we nog even vermelden dat hij net 1 plaatsje boven zijn broer eindigde op een mooie 8ste plaats.

De eindstand:

1 Goormachtigh Johan 2265 7.5/9
2 Achtergaele Koen 2052 7.5/9
3 Verlinden Robijn 2010 7.0/9
4 De Reymaeker Walter 1974 7.0/9
5 Hajenius Willem 2020 6.5/8
6 Roels Frederik 1944 6.0/8
7 De Smet Frans 1941 6.0/9
8 Roos David 1826 6.0/9
9 Roos Adrian 2096 6.0/9
10 Verstraeten Jan 1927 5.5/9

  1. Luc Oosterlinck
    Luc Oosterlinck27-06-2008

    David haalt stllekes zijn broer in!!!

  2. David Roos
    David Roos28-06-2008

    Hartelijk dank om dit te vermelden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.