Carlsen en Alekseev starten goed in Biel

Carlsen-AlekseevGisteren zijn enkele subtoppers en één wereldtopper begonnen aan het toernooi in Biel. Carlsen is topfavoriet en toonde dat meteen in de eerste ronde door af te rekenen met zijn zwarte beest…

Carlsen zet trend van Foros door

Biel is ieder jaar een van de leukere toptoernooien op deze aardbol. Naast Carlsen vond organisator Schmitt nog 5 plaatsen voor Alekseev (2708), Dominguez (2708), Bacrot (2691), Onischuk (2670) en natuurlijk thuisspeler Pelletier (2569). De enige die ontbreekt is Morozevich, die een indrukwekkend palmares heeft in Biel.

In Foros won topfavoriet Carlsen vooral door doorzettingsvermogen en dit stramien herhaalde hij in de eerste ronde van het Chess Festival in Biel. Na een boeiende partij klopte hij Yannick Pelletier. Dat is meer dan zomaar een zege, want Pelletier was een van de zwarte beesten van de Noor. Het niveauverschil zal nu waarschijnlijk te groot geworden zijn.

Ook Alekseev won in zijn eerste partij van Bacrot, die sinds hij vader geworden is goede met slechte prestaties afwisselt. In de tweede ronde waren er allemaal remises. De link naar de officiële site vindt u rechts in de actueelbalk.

1st round (July 20th):
Evgeny Alekseev Etienne Bacrot 1 – 0 (43)
Magnus Carlsen Yannick Pelletier 1 – 0 (64)
Leinier Dominguez Alexander Onischuk ½ – ½ (36)
2nd round (July 21st):
Evgeny Alekseev Magnus Carlsen ½ – ½ (47)
Yannick Pelletier Leinier Dominguez ½ – ½ (45)
Etienne Bacrot Alexander Onischuk ½ – ½ (35)
  1. Theo
    Theo21-07-2008

    Die Carlsen is toch een ongelofelijke schaker, hoor! Als een komeet schoot hij omhoog en op slechts een 5 tal jaar tijd van 2400-2500 naar absolute wereldtop 2800 niveau!!!!

    Hij is het waard om wereldkampioen te worden. Wat een talent!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.