Arno Bomans en Roel Hamblok in top Pardubice

HamblokEen hele delegatie Belgen is momenteel in het Tsjechische Pardubice aan het schaken. In de Open C-groep vallen er twee erg op: Roel Hamblok en Arno Bomans staan samen tweede met 4.5/5

Rubikskubussen, dat is pas een sport!

Pardubice is een speciaal toernooi, want naast schaken zijn er nog competities in tal van andere spelen, zoals Shogi, Bridge en het leuke Rubikskubussen (of heet dat in werkwoordvorm?).

Op dat festival zijn traditiegetrouw een delegatie Belgen afgegaan. Met zestien zijn ze dit jaar met als sterksten Roel Hamblok en Arno Bomans. Zij spelen in de Open C-reeks (-2200) en doen het daar momenteel outstanding. Met 4.5/5 staan ze een half punt achter één eenzame leider, de Tsjech Karhanek (2196). Bomans valt net ietsje meer op dat Hamblok door twee keer te winnen van een hoger geklasseerde. Zijn tpr is 2345, amper vijf puntjes meer dan de eveneens uitstekende 2340 van Hamblok. De paring voor de zesde ronde oogt alvast mooi met het duel Bomans-Hamblok op het programma. Daarvoor reist een mens dan naar Tsjechië…

In de open E-reeks draait kersvers Belgisch kampioene Wiebke Barbier ook aardig mee met 4/5. Gerrit Van Den Eede is de enige D-reekser en draait daar mee met 4/5.

Je kan alle resultaten van de Belgen bekijken door hier te klikken. Ook de officiële website wordt fatsoenlijk onderhouden.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.