Hovhanisian en Dgebuadze rukken op

HovhanisianMher Hovhanisian won met wit van Van der Stricht en nadert tot op een half punt van leider Plachetka. Dgebuadze en Kraemer deden hetzelfde. In Sochi is het tweede Grand Prix-toernooi begonnen…

Hovhanisian en Kraemer gaan voor 2/2

Mher Hovhanisian speelt een oerdegelijk toernooi in Charleroi. Na enkele remises won hij van Vandevoort en nu ook van Van der Stricht. Met 4.5/6 staat de Armeen nog maar een halfje achter op leider Plachetka, die Gharamian op remise hield.

Nog mee: Dgebuadze die Terrieux uittelde voor de GM-norm. De Belgische Georgiër is goed hersteld na een zwakke start. Ook hij heeft 4.5. De derde achtervolger is Martin Kraemer, die met zwart van Rausis won. Kraemer heeft net als Hovhanisian 2/2 nodig voor een norm. Met het duel Hovhanisian-Plachetka op het programma belooft de voorlaatste speeldag alvast vuurwerk.

In de open groep heeft Colin de leiding genomen.

De stand na ronde 7:

1. Plachetka 5
2. Hovhanisian, Kraemer, Dgebuadze 4.5
3. Gharamian, Terrieux 4
4. Rausis 3
5. Michiels, Van der Stricht 2
6. Vandevoort 1.5

Grischuk begint in stijl

Intussen is in Sochi het tweede Grand Prix-toernooi van start gegaan. Carlsen speelt niet mee, maar Ivanchuk wel. Voor de rest zijn ook Radjabov, Svidler en Aronian favoriet. Er wordt in Sochi gespeeld volgens de Sofia-regels. Geen snelle remises dus, maar traag gaat het ook. Op twee partijen na allemaal halfjes. Enkel Gashimov zal zich dat beklagen, want hij miste een grappige winstvariant tegen Cheparinov (lees er de officiële verslagen maar eens op na).

De partij van de dag kwam van Alexander Grischuk, die net als in Baku een prima start kent. Grischuk klopte Karjakin in stijl in een scherpe Moskou. In de andere winstpartij was Radjabov te sterk voor Al Modiakhi. Die laatste is met zijn 2580 gevoelig zwakker dan de rest en kan ofwel verrassen, ofwel verassen.

Meer op de officiële site, waarvan je de link in bijlage kan terugvinden.

Vanavond is er de zomerblitz in Lommel (met onder andere Geirnaert, Decoster, Maenhout, Schoemans, Jansen, Nijs, Laarhoven, Leenaerts enzomeer. Inschrijven kan ook nog ter plaatse) en morgen brengen we een bezoek aan Vlissingen, voor de eerste dag van het mooie open toernooi daar met tal van Belgen.

 1. Theo
  Theo02-08-2008

  “lees er de officiële verslagen maar eens op na”

  OK, waar vinden we die?

 2. steven
  steven02-08-2008

  http://www.chessbase.com

 3. steven
  steven02-08-2008

  sorry, daar staat nu blijkbaar geen verslag op 🙂
  de toernooisite is http://sochi2008.fide.com/
  links op ‘bulletins’ klikken en je hebt de officiële verslagen

 4. Bart
  Bart02-08-2008

  Een beetje moeite doen voor een vraag te stellen kan idd geen kwaad. De link naar de off. site staat rechts in de zijbalk…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.