Geen normen in Charleroi

ColinAlle partijen van ronde 8 eindigden op remise. Daardoor zijn alle kansen op een norm verkeken. De strijd voor de toernooizege blijft wel nog spannend. In de open reeks heeft Vincent Colin de leiding genomen…

Remises eindigen normendroom

We kunnen er weinig woorden aan vuil maken. Vijf remises in de achtste ronde beëindigden de normendoelstellingen van de twee overgebleven kanshebbers: Hovhanisian en Kraemer. Hovhanisian raakte in dé topaffiche van vandaag niet voorbij Plachetka. Even leek het bord in brand te staan, wat dikwijls een goed teken is voor de Armeen, maar Plachetka hield zijn schaapjes op het droge.

De andere normenjager, Martin Kraemer, won een pion tegen Geert Van der Stricht en probeerde tot in de late uurtjes dat voordeeltje te verzilveren in een toreneindspel. Helaas voor de Duitser verdedigde VdS het prima en ook die partij werd uiteindelijk remise.

Door die uitslagen blijft enkel de toernooizege een inzet in de laatste ronde, die vandaag wordt gespeeld. Plachetka heeft nog steeds een voorsprong van een half punt op Hovhanisian, Kraemer, en Dgebuadze. De partijen kan je naspelen op schaakfabriekplus, met veel dank aan pluswebmaster Valery Maes.

In de open reeks is er nog eens iets gebeurd: Vincent Colin staat daar nu een half punt los op Bruno Laurent en Tom Wiley.

De stand na 8 rondes:

1. Plachetka 5.5
2. Hovhanisian, Dgebuadze, Kraemer 5
3. Gharamian, Terrieux 4.5
4. Rausis 3.5
5. Michiels, Van der Stricht 2.5
6. Vandevoort 2

 1. brabo
  brabo02-08-2008

  Geen normen? Telt de IM-norm van Kevin Terrieux soms niet? De jonge Franse speler behaalt momenteel een erg knap resultaat.

 2. Bart
  Bart02-08-2008

  Terrieux heeft al drie normen en is vanaf 1 oktober al IM. Dus eigenlijk dat is eigenlijk niet relevant meer.

  Trouwens, 4.5/8. Zeker dat dit zelfs een norm is?

 3. Jan Lagrain
  Jan Lagrain02-08-2008

  Terrieux “is” (beter “wordt”) idd al IM, maar ik moet wel zeggen dat ik niet denk dat hij hier een norm gescoord heeft. Mij is gezegd dat er geen normen gescoord zijn, maar ik ga het zeker eens navragen.

 4. Lucky Luke
  Lucky Luke03-08-2008

  Terrieux behaalde inderdaad een IM-norm, maar hij wou hem niet, aangezien in oktober er achter zijn naam in de FIDE-lijst IM zal staan.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.