Luwte voor een laatste zomerstorm

Benny Todts, verslaggever van dienstDeze week was het even kalm, maar vanaf morgen starten twee nieuwe weken Belgisch topschaak. Brasschaat, Eupen en natuurlijk Inventi zullen al onze aandacht opzuigen de komende weken…

Bevestigt Piceu favorietenrol? Scoort Tanguy Ringoir een norm?

Dat zijn de twee hamvragen die ons voor de toernooien in Eupen (normentoernooi+open toernooi) en Brasschaat (open) bezighouden. Beide toernooien kennen een identiek schema met namiddagpartijen in de weekend en avondpartijen in de week. De invulling van de twee is wel anders: waar in Eupen vooral de aandacht zal uitgaan naar een norm, gaat het in Brasschaat om de pure toernooiwinst.

De favorieten zijn vooral in Brasschaat duidelijk: Tom Piceu is als first seed en Vlaams Kampioen de te kloppen man. Hij zal echter geduchte tegenstand mogen verwachten van onder andere Stefan Docx, Gorik Cools, Danial Sadkowski, Jan Rooze en Wim Maes (allen meer dan 2300). In Eupen gaat het om een gesloten toernooi waar iedere speler meer dan 2300 heeft en iedereen eveneens minder dan 2500. Zaitsev is de first seed, dus zal hij sowieso als favoriet door het leven moeten gaan.

Wij hopen ook nog wat nieuws uit Knokke, Waregem en Landen te brengen. Dit zal waarschijnlijk met enige vertraging gebeuren, want wij zijn tot zondag op vakantie en enkel als we daar een internetverbinding vinden, zal het rapper gaan. Desalniettemin moet u niet vrezen, want Benny Todts zal u alvast op de hoogte houden van wat er allemaal in Brasschaat gebeurt. Valery Maes zal tegelijkertijd zorgen dat u alvast de partijen kan bekijken op Schaakfabriekplus. Zondagavond pikken wij verder in met de rest van het nieuws.

Voor zij die niet kunnen wachten:

Eupen: www.schach.be
Brasschaat: www.brasschaak.be

Volgende week start in Antwerpen het sterkste toernooi van het land, het GM-toernooi van Inventi. Het spreekt voor zich dat SF dat gebeuren op de voet zal volgen.

  1. BD
    BD16-08-2008

    Het is wel zeer dom dat er 3 open toernooien in Belgie zijn in 1 week: je hebt Brasschaat, Eupen en Binche.

  2. Oscar
    Oscar18-08-2008

    Er is ook nog het “Tournoi de la Vierge” in Luik. Dat is wel een beetje van het goede te veel maar tja de zon schijnt voor iedereen. Nog een geluk dat er voor Knokke en Geraardsbergen (beide rond 15 augustus) een minnelijke schikking werd getroffen.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.