Eupense deelnemersveld in twee gesplitst

RingoirIn de Eupense normenstrijd is na drie rondes een mooie opdeling van de rangschikking gebeurd. Vijf spelers leiden met twee punten, vijf spelers volgen met één punt…

Ringoir en Miedema op normenkoers

Het is een niet zo gebruikelijk zicht, de stand in Eupen na drie rondes. Het veld is immers in mooi verdeeld in twee groepjes. In groepje 1 (het leidersgroepje) vinden we Zaitsev, Ringoir, Miedema, Fiebig en Bruehl terug met 2/3. Zaitsev is favoriet en won in ronde 1 meteen tegen Christian Braun, die vorig jaar nog een norm scoorde in Eupen. Dat kon u eerder al lezen op deze site. Zaitsev vervolgde met twee remises.

De Vlaamse vertegenwoordiging van het toernooi komt van Tanguy Ringoir. Na het winnen van Geraardsbergen zit hij in bloedvorm en in de tweede ronde scoorde Ringoir zijn eerste winstpunt. In een Fransman tegen Rudolff Meessen zag het er bijzonder gevaarlijk uit voor de Bredense speler. Toch overleefde hij de gevaarlijk ogende aanval (waarschijnlijk was het minder erg dan het leek) en won een pion in het eindspel. Met gelijke lopers op het bord bleek dat voldoende te zijn voor de winst. In ronde 3 zag het er tegen Bruehl opnieuw moeilijk uit, maar opnieuw redde hij de partij. Remise.

Een voorbeeld van het strijdlustige schaak dat gespeeld wordt in Eupen is zeker Roi Miedema. Er wordt verwacht dat Miedema wel eens mee zou kunnen doen voor de norm. De Nederlander begon goed met een zege, maar moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Andreas Bruehl. Verliezen met wit, winnen met zwart is het stramien en dus won hij gisteravond van Sonntag. We weten niet goed wat er gebeurd is, want in de eindstelling lijkt wit na Tcxc6 uitstekend te staan. Voorlopig houden we het dus bij 0-1. U kan alle partijen al naspelen op Schaakfabriekplus.

De uitslagen:

Ronde 1 :

FiebigThomas – Geenen Marc : 1 – 0
Zaitsev Mikhail – Braun Christian : 1 – 0
Roeder Mathias – Ringoir Tanguy : 1/2-1/2
Meessen Rudolf – Midema Roi : 0 – 1
Bruehl Andreas – Sonntag Hans-Hubert : 1/2-1/2

Ronde 2 :

Geenen Marc – Sonntag Hans-Hubert : 1/2-1/2
Miedema Roi – Bruehl Andreas : 0 – 1
Ringoir Tanguy – Meessen Rudolf : 1 – 0
Braun Christian – Roeder Mathias : 1 – 0
Fiebig Thomas Zaitsev Mikhail : 1/2-1/2

Ronde 3:

Zaitsev Mikhail – Geenen Marc : 1/2 – 1/2
Roeder Mathias – Fiebig Thomas : 1/2 – 1/2
Meessen Rudolff – Christian Braun : 1 – 0
Bruehl Andreas – Ringoir Tanguy : 1/2 – 1/2
Sonntag Hans-Hubert – Miedema Roi : 0 – 1

De stand na drie rondes:

1. Ringoir, Zaitsev, Miedema, Bruehl, Fiebig 2
2. Roeder, Meessen, Braun, Sonntag, Geenen 1

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.