En ze zijn nog met drie…

Yves DuhayonNa vier rondes Brasschaat lijkt er eindelijk een afscheiding te komen. Tom Piceu, Daniel Sadkowski en Yves Duhayon zijn de enigen die met het maximum aan de kop gaan. Er waren opnieuw enkele leuke verrassingen op de “lagere” borden…

Piceu en Sadkowski controleren

Onze verslaggever Benny Todts heeft zoals hij aankondigde andere verplichtingen. Hier moet u uiteraard niet al te veel van geloven. Benny vond enkel dat het Todtsdom wat meer aan bod mocht komen (wat aardig lukte tegen Ernst Provinciael, helaas met een negatief resultaat) en kreeg ook wat last van populariteitsverschijnselen. Geen probleem, dan gaan wij rustig even verder. Het spreekt voor zich dat we Benny uitermate hard willen bedanken voor zijn mooie verslagen!

Steenbekkers-PiceuTom Piceu blijft op koers na vier rondes. Frank Steenbekkers leek wel even een gevaarlijke aanval te hebben, maar uiteindelijk slaagde Piceu er vlotjes in een voordelig eindspel in te gaan. De vrije h-pion besliste het pleit. Ook Daniel Sadkowski is momenteel zijn favorietenrol aan het waarmaken. Sadkowski won een kwaliteit tegen Robert Schuermans en wist dat voordeel om te zetten in winst.

Alle andere favorieten hebben intussen punten laten liggen. Op bord 2 raakte Docx na een gelijkopgaande partij niet voorbij de immer degelijke Marcel van Herck. Op bord vier was het de beurt aan Arben Dardha. Hij remiseerde tegen Albin Dal Borgo, al konden we ons niet van de indruk ontdoen dat die ergens heel goed moet gestaan hebben. Dal Borgo knalde er een interessant plan tegenaan met het pionoffer e5 gevolgd door het kwaliteitsoffer Te4. Drie zetten later was het een leuk schijntorenoffer Txd6 dat een pion won. Niet genoeg in het eindspel en dus remise. Een interessante partij, die u zeker eens moet naspelen (en dat is niet de enige van deze ronde).

De derde leider is Yves Duhayon. Hij speelde een scherp partijtje (of scherpe theorie, zoals u wilt) tegen Coolskiller Stefan Colijn en won uiteindelijk twee pionnen en later een stuk. 0-1. Duhayon mee als derde leider.

De Vos en Swijsen verrassen

De Vos-RoozeAlle andere spelers die 3/3 hebben, konden niet winnen vandaag. Vandenbrande-Hamblok was een vrij snelle remise, terwijl Leenaerts-Penson ook op een puntendeling eindigde. Een leuke partij was er op bord 8. Nils De Vos speelde een oud theoretisch schijnoffer in een gesloten Siciliaans, waarna Rooze met een erg creatief plan op de proppen kwam: Pc3 en het kwaliteitsoffer Txd4! (met een leuke pointe dat na Dxc3 Td1! volgt, aldus Rooze). Uiteindelijk eindigde het vuur in een gelijkspel, maar we raden zeker aan dit partijtje eens na te spelen op Schaakfabriekplus.

Verrassingen waren er ook vandaag en het zal u niet verbazen dat er weer een jeugdspeler verantwoordelijk is. Lars Swijsen zorgde voor een stunt door David Du Pont te verslaan. Swijsen speelt een opvallend toernooi met eerder al remises tegen Vandenbussche (2265) en Jan Van der Stricht (1976). Een tpr van 2163 maakt van hem de grootste verrassing totnogtoe.

U kan de partijen uiteraard naspelen op Schaakfabriekplus, waar ook ronde 4 van Eupen te vinden is. We hebben eveneens een uitgebreid fotoalbum uit Brasschaat online (al meer dan 100 foto’s, zowel van ondergetekende als van Benny). Vandaag kiezen we voor ons verslag uit enkele portretten en een panorama:

Ruben Decrop
Ruben Decrop
Frank Steenbekkers
Frank Steenbekkers
Stefan Colijn
Stefan Colijn
Thierry Penson
Thierry Penson
Daniel Sadkowski
Daniel Sadkowski
Lars Swijsen
Lars Swijsen
Marcel Van Herck
Marcel Van Herck
Soraya Vandemoortele
Soraya Vandemoortele
Leenaerts-Penson met de speelzaal op de achtergrond
Leenaerts-Penson met de mooie speelzaal op de achtergrond

  1. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye20-08-2008

    Go Lars! Hasselt boven

  2. TheMirrorMan
    TheMirrorMan20-08-2008

    De foto’s van Benny, ja, maar ook deze van Alain Talon, waarvoor dank Alain.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.