Recordbedrag aan ratingprijzen op Rapidtoernooi SK Oude-God

Mortsel rapidVoor de vierde keer kan je op zondag 7 september meedoen aan het Open Rapidtoernooi van Schaakkring Oude-God in Mortsel. Dankzij de steun van CV Warehouse, de firma die in oktober nogmaals Garry Kasparov naar ons land haalt, is de prijzenpot verdubbeld. Vooral de ratingprijzen zijn serieus opgetrokken…

Wie volgt drietal op?

Wie volgt het trio Mihail Saltaev (2522), Bart Michiels (2424) en Alexandre Dgebuadze (2523) op? Dat weten we op zondag 7 september, als het Open Rapidtoernooi van Schaakkring Oude-God er opzit. Deze vierde editie van het nog jonge toernooi pakt uit met een verdubbelde prijzenpot, waaronder niet minder dan 680 euro aan ratingprijzen voor vier categorieën. Met deze ingreep wil de club zijn toernooi vooral in de breedte populairder maken. Ze krijgt hiervoor de steun van CV Warehouse, de firma die in oktober niemand minder dan Nigel Short en Garry Kasparov opnieuw naar ons land brengt.

MichielsAan sterke schakers heeft het toernooi nooit een gebrek gehad. De eerste drie edities van het toernooi lokten zowel meesters als grootmeesters. Het eerste jaar, in 2005, moesten GM’s Popvic en Dgebuadze enigszins verrassend hun meerdere erkennen in Bart Michiels en Stefan Docx. In 2006 jaar won Docx het toernooi voor Cekro en Popovic. Michiels eindigde vorig jaar tweede achter Saltaev maar voor Dgebuadze.

Concurrentie

Het rapidtoernooi van SK Oude-God ontstond als een eenmalige gebeurtenis naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de club. “Een beetje tot ons verbazing kwamen daar meer dan tachtig schakers op af”, zegt voorzitter Jan T’Sas. “We kregen zoveel positieve reacties over de organisatie dat we dan maar zijn doorgegaan. Het toernooi volgt daags op ons jeugdtoernooi, qua organisatie is dat dus eigenlijk niet zo’n inspanning: de zaal, de borden, de stukken … het staat allemaal klaar. Met vrijwilligers en een goede prijzenpot doe je de rest. Maar we mogen nog niet spreken van een vaste waarde op de kalender. Het aantal deelnemers is na die eerste editie telkens gedaald. Zonder enig overleg kwam er concurrentie van een ander toernooi, belachelijk toch in een klein schaakland als België. Daarom zijn we een week naar voor geschoven, in de hoop dat we daar niet in mekaars weg lopen. Bovendien hebben we nu een stevige sponsor. We mikken vooral op een brede middenmoot, vandaar de grote pot ratingprijzen. Benieuwd welk effect dat zal hebben.”

Het Open Rapidtoernooi van SK Oude-God vindt plaats op zondag 7 september (10-18 u.) in zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 23 in Mortsel. Deelnemen doe je voor 7,5 euro (-16 j.: 5 euro). De formule is 9 ronden Zwitsers (15’ KO). De winnaar gaat met 300 euro naar huis, er zijn ratingprijzen voor -2200, -2000, -1800 en -1600 Elo (n.c. geen prijs) en ook de beste drie jeugdspelers krijgen een envelop toegestopt. De totale prijzenpot bedraagt 2 000 euro. Prijzen zijn niet cumuleerbaar. Vooraf inschrijven doe je op www.skoudegod.be

Deze advertentie werd gepubliceerd volgens onze advertentieregels.

  1. Robbie
    Robbie01-09-2008

    Jammer genoeg zijn er op 7 September ook andere rapid-tornooien in Belgie!! Een week naar voren geschoven heeft dus niet geholpen. Dat zou eigenlijk niet mogen in Belgie.
    Betere afspraak is dus noodzakelijk!!

  2. tom vananderoye
    tom vananderoye02-09-2008

    ik denk dat de Belgische schaakkalender sowieso vrij vol zit.

  3. Akazou.
    Akazou.02-09-2008

    Een beetje ver voor mij. ‘k Ga toch eens kijken.

  4. Bart
    Bart02-09-2008

    Robbie, ik zie maar één ander rapidtoernooi, in Eisden, en dat trekt normaal gezien een ander publiek. Vorig jaar was de Tonolimemorial wél een echte concurrent.

  5. Tim
    Tim02-09-2008

    de nacht van de kameleon vindt ook plaats van 6 tot 7 september. spijtig, want ik had graag meegedaan.

  6. Alex
    Alex02-09-2008

    Ja in de nacht zijn ook zeer veel sterke spelers te bespeuren die een keuze moeten maken tussen de nacht of dit tornooi, spijtig.

  7. TheMirrorMan
    TheMirrorMan02-09-2008

    Nou en … ? Tot een paar jaar geleden waren de tussentijdse toernooien op een handje te tellen. Sinds kort beginnen we taferelen te kennen zoals in Nederland, waar er meerdere toernooien per weekend zijn. En wat de Kameleon betreft, ik denk niet dat er ZO veel interferentie is tussen de twee toernooien …

  8. Bart
    Bart02-09-2008

    nee, idd, blitzliefhebbers gaan mss naar daar, maar als je 24u wil snelschaken… 🙂 Velen spelen liever gewoon een dagtoernooi en dan is Mortsel, samen met het (nog veel verdere) Eisden de enige oplossing. Dus: veel betere timing dan vorig jaar.

  9. Robbie
    Robbie02-09-2008

    Dit is een bewijs dat er toch van zaterdag 6 Sept. en 7 Sept. minstens er 3 tornooien zijn. En ja, inderdaad is de schaakjaar kalender vrij vol. Het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen. Jammer….

  10. Alex
    Alex02-09-2008

    Nu ja het is langs andere kant wel positief dat er zoveel mogelijkheden zijn !!! Schaken in België gaat zeker en vast vooruit en dat is wel te bewonderen.

  11. Chessmaster
    Chessmaster02-09-2008

    Ik weet zelfs dat vele jeugdspelers +16 kiezen voor de Nacht ipv het Criterium Jeugdtornooi te gaan.

    Dus ik denk dat je hen zeker als een volwaardige concurrent moogt beschouwen. Als je eens kijkt naar het deelnemers veld ieder jaar.

  12. bonnero
    bonnero04-09-2008

    Klein detail: de Nacht van de Kameleon was wel als eerste gehomologeerd door VSF. Eerst eens informeren of uitkijken wat er al op de kalender staat, kan soms wonderen doen…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.