Sarrau wint Memorial Michel Szostek

SarrauIn Maasmechelen heeft Jelle Sarrau de Memorial Michel Szostek gewonnen. De Limburger scoorde een droge 6/7 en won vlot voor Jan Lagrain en Yordi Schaeken, die op een half punt strandden…

Memorial ondergaat concurrentie van andere toernooien

Normaal gezien is het jaarlijkse rapidtoernooi in Eisden een van de sterkste en grootste rapidtoernooien van Limburg met Hans Renette als meest frequente winnaar. Vandaag viel de opkomst tegen, want met maar 24 deelnemers had het toernooi een pak minder deelnemers dan bijvoorbeeld vorig jaar. De concurrentie van het ijzersterke rapidtoernooi in Mortsel en de speciale Nacht van de Kameleon zal daar niet vreemd aan zijn.

Desalniettemin was het een gezellige bedoening in de Snooker Sports in Maasmechelen. Jelle Sarrau was de grote elofavoriet met 2211. Jan Lagrain volgde met 2168, Albin Dal Borgo met 2121, Ynze Mengerink met 2101 en Yordi Schaeken met 2063. Desalniettemin mogen ook Stef Soors (de rapidelo is bij hem nog wat onder zijn niveau met 1972) en Nicola Grecuccio (1999, in het “echt” goed voor 2205) tot de favorieten gerekend worden.

Soors-Schaeken 0-1De elohoogste raasde door het toernooi en pakte concurrent na concurrent in. Tweede seed Lagrain verloor in de tweede ronde van Soors na een spannende partij en toen Sarrau ook het onderlinge duel met Dal Borgo tot een goed einde bracht, leek niemand nog in staat om de leider bij te halen. Lagrain kwam nog even terug met een 3/3, maar speelde in de onderlinge partij een snelle remise. De voorsprong van Sarrau bleef intact. Intussen was Yordi Schaeken voor een verrassing aan het zorgen. Hij won van Soors en was de enige die Sarrau in de laatste ronde nog kon bedreigen. Na zet 1 bood Schaeken echter remise, waardoor de toernooizege voor de Belgische kampioen vast lag. Schaeken was zo zeker van een gedeelde tweede plaats.

De strijd om de tweede plaats ging tussen Lagrain en Grecuccio. Die laatste domineerde de partij, maar ging in de eindfase in de fout waardoor het punt alsnog naar de Lommelaar ging. 1-0 en de tweede plaats op scheidingspunten.

Daardoor wordt de elovolgorde aan de top van de rangschikking gerespecteerd. Nog even meegeven dat iedereen een prijs kreeg. Een verslag van de andere weekendtoernooien volgt.

De eindstand na 7 rondes:

1. Sarrau 6
2. Lagrain, Schaeken 5.5
3. Soors, Dal Borgo, Grecuccio, Thora, Mengerink 4.5
4. Vandecan, Van Stiphout 4
5. Kocur, Carcan, Willen, … 3.5
6. …

  1. jef patat
    jef patat08-09-2008

    Go Jello! Jammer van de opkomst. Het is een mooi tornooi op een mooie locatie met mooie prijzen..

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.