Een zwarte dinsdag voor de Belgen

Hendrik Decrop“Een hele, hele zwarte dag vandaag”. Zo begint het verslag van Jan Bockaert uit Montenegro. Enkel Hendrik Decrop kon winnen. De Schampheleire leek op weg om dat te doen, maar strandde op remise…

Door Jan Bockaert

Een hele, hele zwarte dag vandaag. Arno zag in een gewonnen stelling een tussenzet over het hoofd, en zijn toren en loper gingen kopje onder tegen de dame van Rus Nikologorsky Matfei (2197). Adrian vocht lang maar tevergeefs om de drie verbonden vrijpionnen van oostenrijker Froewis Georg (2269) van de laatste lijn weg te houden. Michiel kreeg de turkse dame van Firat Burak in zijn stelling, waardoor die in elkaar zakte.

SpeelzaalHanne kwam nooit goed in haar partij tegen Soloviova Liza (Ukr. 2148) Nils kreeg met Sivuk Vitaly (Ukr. 2324) een tegenstander tegenover zich die geen fouten maakte en heel consequent zijn klein voordeel uitbouwde. Glen had met een plus pion de partij in handen, maar werd nog geschwindeld door de rus Sinitsin Roman (2258), waardoor hij vrede moest nemen met een remsie. Met 1,5 uit 2 is Glen wel de beste Belg op het tornooi, het gaat een beetje verloren in de bedrukte stemming van de avond, maar hij heeft al serieuze schade aangericht in de rating van zijn tegenstanders.

Tot grote vreugde van onze noorderburen gaf Eva haar partij uit handen tegen Warmelink Evie. En ook Lisa, die tot na 20u door schaakte, gaf een gewonnen partij uit handen tegen de Armeesne Azizbekyan Arpi.

Gelukkig hebben we ook nog een 8 jarige rondlopen in Herceg Novi. Hendrik kreeg op zet 8 een pion cadeau van Pavlidis Pavlos en speelde vervolgens erg volwassen de partij uit naar een gewonnen eindspel.

 1. Gonzo
  Gonzo17-09-2008

  Warmelink Evia ? Zou het misschien Evie Warmelink kunnen zijn ?

 2. dorian
  dorian18-09-2008

  om eerlijk te zijn,
  zou een bril je goed doen,
  ik zie nergens evia…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.