Maenhout verovert Leuven

MaenhoutThibaut Maenhout heeft, op de tonen van psycho, het criteriumtoernooi van Leuven gewonnen, voor zijn ploeggenoten Tom Piceu en Arvid Viaene. Bij de -16 won David Roos. De andere reekswinnaars waren Thibault Real, Ingelaere/Capone/Rodriguez, Tomme en Beukema…

Op de toon van Psycho

Rustdag in Montenegro, maar wel een schaaktoernooi in Leuven. Daar verwacht je de Brabantse top en eventueel ook enkele geïnteresseerde intellectuele universiteitsgangers. Niets van dat in de open reeks. Geen Brabanders en nog minder intellectuelen, maar wel – hou u vast – Westvlamingen. Tom Piceu, Thibaut Maenhout en Arvid Viaene vormden een Brugs toptrio en leken enkel concurrentie te kunnen krijgen van Hendrik Ponnet en Roel Hamblok.

Piceu-HamblokMet 14 deelnemers kwam het eerste topduel al snel. Tom Piceu speelde indrukwekkend tegen Hamblok en offerde een kwaliteit voor een goede stelling. Toen dook een nieuwe uitvinding in het schaakmilieu op: op de achtergrond klonken de tonen van de bekende Hitchcockfilm Psycho (u weet wel, die priemende geluidjes die de messensteken uit de bekende douchescène begeleiden). Ideaal getimed overigens, want Roel Hamblok bevond zich net in een bijna onoplosbare stelling met weinig tijd op de klok. De Limburger had de hint van het muziekje niet begrepen en verdedigde zich nog zo sterk als mogelijk, maar verloor uiteindelijk toch.

De toernooizege werd een ronde later beslist. Piceu liet zijn dame vangen tegen Maenhout, die nog enkele trucjes uit de stelling haalde om al bij al vlot te winnen. De rest was routine voor Maenhout en met een snelle remise tegen Reinald Van Praet in de laatste ronde was de eindzege binnen. Piceu werd tweede op een half punt, Viaene en de vandaag goed spelende Van Praet derde.

1.Maenhout 6.5/7
2.Piceu 6/7
3.Viaene, Van Praet 4.5/7
5.Ponnet, Rademakers, Luyckx 4/7
6. …

Drie winnaars bij de -12

Bij de -16 was uw dienaar de sterkste, een half punt voor Morris Vandaele en anderhalf punt voor Vandevenne en Schuurbiers. In de laatste ronde schoof ikzelf snel remise tegen Ponnet, terwijl Vandaele hetzelfde deed tegen Vandevenne. Een bende schuivers dus, daar bij de -16?! Pieter Reyniers was de elofavoriet, maar hij had een mindere dag en bleef steken op 4/7.

David Roos1. Roos 6/7
2. Vandaele 5.5/7
3. Vandevenne, Schuurbiers 4.5/7
4. Reyniers, Van Hamme 4/7

De -14 is dan weer gedomineerd door Real Tibault(1893). Hij haalde 6.5/7. Met een ruime voorsprong (een vol punt) op Van Den Heede Dorian(1718). Op 3 staat de Chesspiraat Lootens Matthias(1498). Thomas Desmyter(1557) volgde Lootens dan maar op de voet. Op 5 vinden we Khalfaoui Mathias(1512) samen met een 2de Chesspiraat, Joris Verhelst (1540).

1. Real 6.5/7
2. Van Den Heede 5.5/7
3. Lootens, Desmyter 5/7
5. Khalfaoui, Verhelst 4.5/7

De trofee der beste -12’er ging dan weer naar Ingelaere Tijl(1150). Ingelaere won een stevig bevochten eerste plaats op onderling resultaat met 5.5/7. Op 2 staat Coapone Nicola(1430). En de laatste met 5.5/7 was Rodriguez Abelardo(1348). De Vleeschauwer Maarten(1274) op zijn beurt won de gedeelde tweede plaats. Met drie op 5/7.

1. Ingelaere, Capone, Rodriguez 5.5/7
4. De Vleeschauwer, Thienpondt, Tuerlinckx 5/7

Bij de -10 bewees Tomme Lowie zijn kunnen door het toernooi mooi te winnen met 8.5/9. Ramacker Quinten bewees dit eveneens door te stranden op een half puntje van Tomme Lowie. Met een plotse sprong naar de 6.5/9 vinden we een 2de Ingelaere, nu Arthur.

1. Tomme 8.5/9
2. Ramacker 8/9
3. Ingelaere, Demarre 6.5/9
5.Jamar 6/9

En onze Nederlander Jasper Beukema won de -8.Hij deed dit met een 7.5/9. Huygebaert Batist moest volgde met 7/9. Op 3 vinden we Gombosuren Kristina met 6.5/9. De volledige uitslag is te vinden op de site van de criteria.

 1. Brul
  Brul21-09-2008

  yèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèès!

 2. Joris Pelemans
  Joris Pelemans21-09-2008

  Hoho, er deden wel degelijk 2 Brabanders mee in de open reeks. Eentje daarvan eindigde zelfs op de 4e plaats! Helaas geen Leuvenaars daar, die moesten allemaal helpen e ;-).

  PS: ’t Is ‘Hitchcock’, denk ik…

 3. Theo
  Theo21-09-2008

  hahaha met zo’n soundtrack erbij, dat is wel super!

  Moet echt hilarisch geweest zijn 🙂

 4. Joris Pelemans
  Joris Pelemans22-09-2008

  Dat was best wel bizar ja :-). Weet er eigenlijk iemand vanwaar dat toen kwam? En of dat nog gebruikt mag worden? 😉

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.