De simultanen van Short en Kasparov komen eraan

KaspyDe simultanen tegen Short en Kasparov komen er aan, maar er is nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven, zowel voor de simultaan als voor het evenement op zich. Lees er hier alles over en ga uw kans…

De selectie voor schoolschakers komt eraan op 5 oktober, maar ook de clubschakers tussen 6 en 14 jaar hebben een kans om tegen de Russische topper te spelen. Op 12 oktober zal Nigel Short namelijk nog een simultaan geven, nu in de kantoren van Option in Leuven. Uit deze simultaan zal Short ook een winnaar kiezen die dan op 14 oktober een grote dag kan beleven tegen niemand minder dan Gary Kasparov.

Inschrijven voor de simultaan tegen Short kan door hier te klikken. Denk eraan dat je voor 5 oktober moet inschrijven. Dat is niet lang meer, dus laat de kans niet liggen.

KasparovHét evenement is natuurlijk de simultaan van Kasparov. Iedereen kan deze mooie gebeurtenis bijwonen, maar moet zich owv veiligheidsredenen ook op voorhand aanmelden. Dat kan je doen op deze website. Zeker doen voor een onvergetelijke dag.

Met het initiatief willen de ondernemers het schaakspel promoten bij kinderen en jongeren. “We zijn er rotsvast van overtuigd dat de competenties die je met schaaksport ontwikkelt, essentieel zijn voor de algemene vorming. Het zet je aan om snel, strategisch en onder druk te denken en te handelen. Eigenschappen die je op school en in een latere professionele carrière goed van pas zullen komen. Proefprojecten bewijzen daarenboven dat schaken ook respect bijbrengt en integratie bevordert. Wij pleiten er voor om schaken officieel in de eindtermen van het basisonderwijs op te nemen. Maar daar hoeven we jou niet meer van te overtuigen, toch?”, aldus Inge Geerdens (CVWarehouse), Jan Callewaert (Option) en Gabriël Fehervari (Alfacam).

  1. Mathieu Vandersmissen
    Mathieu Vandersmissen27-09-2008

    “Met het initiatief willen de ondernemers het schaakspel promoten bij kinderen en jongeren”
    Willen de ondernemers er dan voor zorgen dat Kasparov niet over politiek begint te praten?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.