Emiel Vandewiele wint het jeugdtoernooi in Mercatel

Morris VandaeleVandewiele verraste David Roos en Randy Van Houtte in het Mercatel jeugdtoernooi. De open reeks was niet zo sterk bezet, maar de opkomst in de andere reeksen was prima met 80 deelnemers. Die reeksen werden gewonnen door Morris Vandaele, Maarten De Vleeschauwer en Ben Tuerlinckx…

Opnieuw een gesloten A-reeks

Enkele weken geleden waren er in Mortsel ook maar 8 spelers voor de open reeks van het jeugdtoernooi. Toen was de situatie natuurlijk anders, want dΓ© blikvanger volgde een dag later. In Sint-Amandsberg waren er vandaag 7 spelers. Niet zo best voor de open reeks, maar toch kan de organisatie terugkijken op een vrij geslaagd toernooi, want de open reeks was een uitzondering. Uiteindelijk waren er 80 deelnemers, alles behalve slecht.

Emiel Vandewiele (1759) won die A-reeks. Vandewiele mocht al in de tweede ronde uw dienaar uit de weg ruimen. Dan was het toernooi al zo goed als binnen, al was alertheid nog nodig. Emiel speelde enkele rondes later nog een (heel) snelle remise tegen Randy Van Houtte (1551) en liet voor de rest geen punten liggen. Uw dienaar eindigde 2de met 6/7. Randy Van Houtte was 3de met 5.5/7, gevolgd door clubgenoot Sven Carlier ( 1511).

Het schaken was ok voor Vandewiele, maar het kussen bij de prijsuitreiking: daar moet nog aan gewerkt worden.

1. Vandewiele 6.5/7
2. Roos 6/7
3. Van Houtte 5.5/7
4. Carlier, Verhalle 3.5/7

Vandaele-PoelmanDe -16 speelde samen met de -14. Daardoor kregen onze -16 spelers er enkele geduchte tegenstander bij. Met onder andere Desmyter Thomas(1557), Vintioen Ben(1556) en Thienpondt Mardoek(1277) was de reeks gevoelig sterker. Maar dit deed er niet toe voor Morris Vandaele(1727). Hij won het toernooi vlot met 6/7. Morris was bovendien nog “vrijgevig” in de laatste ronde door nog een remise aan Geoffrey Poelman(1550) te schenken. Op plaats 2 vinden we een -14’er, namelijk Ben Vintioen, met 5.5/7, Derde was Van Melkebeke Willem met 5/7.

1. Vandaele 6/7
2. Vintioen 5.5/7
3. Van Melkebeke, Ponnet 5/7
5 Desmyter, Pollet 4.5/7

De -12 werd nipt gewonnen door De Vleeschauwer Maarten(1274). Deze deed dit met 6.5/7. Rodriguez Abelardo (1348) speelde eveneens prima en volgde op amper een half punt. Voorts was Van De Vyver Thijs(NG) 3de met 5.5/7.

De Vleeschauwer1. De Vleeschauwer 6.5/7
2. Rodriguez 6/7
3. Van De Vyver 5.5/7
4. Callier Nick 4.5/7
5. Verelst, Vincent, De Vleeschouwer, Cuvelier,Micholt, Perez 4/7

En bij de -10 werd Tuerlinckx Ben de eervolle winaar met 9/9! Deze domineerde Tomme Lowie die 1.5 punten minder had. Ramacker Quinten werd 3de, samen met Jalalijam Amir, die beiden 6.5/9 scoorde. Op 5 eindigde het eerste meisje, Tomme Emma. Cardon Collin scoorde evenveel als Tomme Emma. Dit was 5.5/9.

1. Tuerlinckx 9/9
2. Tomme L 7.5/9
3. Ramacker , Jalalijam 6.5/9
5.Tomme E, Cardon 5.5/9

Alle uitslagen vindt u op de site van Mercatel.

  1. Theo
    Theo27-09-2008

    Heeft Jan geen tijd meer om artikels te schrijven? Het is de laatste heel wat minder…

    Gastartikels zijn ook wel leuk uiteraard. (zeker door Benny Todts)

    Maar is Jan de Schaakfabriek aan het opgeven!? :O

  2. Akazou.
    Akazou.28-09-2008

    Hopelijk niet ! Heb ook al gemerkt dat er de laatste tijd minder artikels zijn…

  3. Jan Lagrain
    Jan Lagrain28-09-2008

    Neenee, ik ben er nog steeds, heeft gewoon te maken met komkommertijd (door de week is er momenteel weinig tot niets, tis wachten op Kramnik-Anand) en een nieuwe job. De combinatie van die twee beperkt het aantal artikels voorlopig, maar als er terug wordt geschaakt zijn we er zeker bij hoor. Tis meer een samenloop van omstandigheden dan iets dat echt veranderd is.

  4. Adrian
    Adrian28-09-2008

    Ik ben er van overtuigd dat Jan nog steeds al het mogelijke doet om ons van al het nieuws op de hoogte te houden πŸ˜‰

    Trouwens dankzij gastartikelen valt niet alle last telkens op die van Jan.

  5. David Roos
    David Roos28-09-2008

    Jan kan toch ook niet overal aanwezig zijn hΓ© .
    Ik daarintegen πŸ˜€

  6. Peter
    Peter28-09-2008

    Er is ook geen bal te beleven momenteel. Er is geen enkel fatsoenlijk toernooi bezig.

  7. Theo
    Theo28-09-2008

    “door de week is er momenteel weinig tot niets”

    fyi is er ergens in Nalchick overlaatst een wereldkampioenschap gespeeld en hebbe we dus een nieuwe wereldkampioen bij de vrouwen.
    Als dat geen schaaknieuws is, weet ik het ook niet meer, hoor! LOL πŸ˜‰

    Om nog maar te zwijgen over de heel interessante technische kant van sommige partijen (bvb partij2 en/of 3) waar Hou op fabuleuze wijze ontsnapte met remise!

    Het was in partij 2 geloof ik, dat Kosteniuk 3 (!) extra pionnen had in een toreneindspel, allemaal flankpionnen, terwijl Hou zo’n 1 vervelende centrale ver opgerukte vrijpion had, en het dus zo remise kon houden!

    http://chesspics.com/albums/NalchikClosing-pics/20080918_129.jpg

    Lijkt me wel interessant schaaknieuws…

  8. Peter
    Peter28-09-2008

    http://schaakfabriek.be/2008/09/18/jan-werle-stunt-in-liverpool/

    Hier staat dat nieuws vermeld hoor, Theo. Beter lezen.

  9. Jan Lagrain
    Jan Lagrain28-09-2008

    Ik wou het net ook komen posten, Theo: dit is gepubliceerd (vorige week al, meteen toen het bekend was, om niet dagen achter de feiten aan te lopen) en dat nieuws is al meer dan een week oud dus is ook helemaal niet meer recent. Toegegeven: het was een klein, kort stukje, maar zo brengen we het internationale nieuws meestal. Daarvoor zijn er sites genoeg, overschrijven is niet echt SF’s ding. Het grote verschil met enkele weken geleden is dat er gen Belgische toernooien meer zijn, behalve in het weekend en die zijn allemaal gecoverd.

    Momenteel is het echt komkommertijd (SPICEcup en dergelijke niet meegerekend). Vanavond beginnen er wel al NIC-matchen. Die gaan we hebben natuurlijk. Enfin, ik hoef mezelf hier niet te verdedigen, maar een WK vrouwen negeren we echt niet hoor πŸ™‚

  10. Theo
    Theo28-09-2008

    Ja, Peter. Dat heb ik heus wel gelezen, maar zo een klein paragraafje weggestopt in een ander artikel over 1 of ander blitztornooi….

    Maar OK.

    Ik lees alle schaaknieuws sites (chessbase, chessvibes, schaakfabriek, …) dus kom ik heus wel alles te weten, geen probleem!

    Ik verwacht misschien te veel van deze verslaggeving hier. Het zijn dan ook veel regionale nieuwsfeiten op schaakfabriek, zoals rapidtornooien in BelgiΓ«, blitztornooien in BelgiΓ«, …
    Wat op zich zeker niet verkeerd is!

    Het wereldnieuws vinden we elders ook. Dat is waar, Jan. No problemo!

  11. Jan Lagrain
    Jan Lagrain28-09-2008

    Bwa, je hebt wel gelijk hoor, zeker nu CV alleen nog in het Engels is, zou ik mss wat meer aandacht aan het internationale nieuws moeten besteden. Dat is echter ook het eerste wat “sneuvelt” (lees: korter en beperkter wordt) als ik zelf wat minder tijd heb, moet ik toegeven, net omdat het dikwijls kopieernieuws is.

    Ik ga wel een of meerdere dagen naar Bonn voor Anand-Kramnik. Wordt leuk. Voor de rest wou ik gewoon duidelijk maken dat er niets verandert aan de insteek van SF en dat de weinige artikels van deze week geen trend zijn πŸ™‚

  12. Theo
    Theo28-09-2008

    OK Jan, goed om te horen dat de weinige artikels geen trend zijn! πŸ˜‰

    Ja, hopelijk is de match Anand-Kramnik binnen enkele weken wereldschokkend genoeg om eens een artikel over te lezen op SF! πŸ˜‰

    Het is zeker geen kritiek, hoor! De Schaakfabriek is 1 van mijn favoriete sites en ik lees het dagelijks! (vandaar dat ik misschien al wat afkickverschijnselen begon te voelen na een paar dagen wat minder artikels)!
    Nee, het is geen kritiek en het brengen van regionale blitz -en rapidevenementen kan alleen maar ten goede komen voor onze eigen schaakgemeenschap!

    Het was alleen een lichte teleurstelling dat een “blitztornooike in Merendree” een superuitgebreid artikel (of 2) krijgt, en een Wereldkampioenschap slechts een paar zinnetjes op pagina 37.
    LOL

    Maar het is uiteraard de keuze van de schrijver en niet van de lezer waarover er geschreven wordt…

    Over het ‘kopieernieuws’ ben ik het helemaal niet eens! Het is toch altijd mogelijk om wereldnieuws, dat elders ook te lezen valt, vanuit een andere hoek te belichten?
    Met die visie zouden alle kranten kunnen stoppen, want het was op CNN reeds eens vermeld.

    Och ja… wat zeik ik hier allemaal!?
    SF is en blijft een goede schaaknieuws website! Doe zo voort!

    En schrijf aub over Anand-Kramnik. Dank u! πŸ˜‰

  13. Joris Pelemans
    Joris Pelemans28-09-2008

    Jan, wanneer ga je juist naar Bonn? Wij (zijnde 3 Leuvenaars voorlopig) waren van plan zaterdag 18 oktober eens te gaan zien. Zou fijn zijn om te kunnen combineren…

  14. Lucky Luke
    Lucky Luke28-09-2008

    @Joris Pelemans
    Zaterdag 18 oktober??? En zo het 2de Limburgs Schanstoernooi missen in Hechtel? Foei.
    By the way, volgens de inschrijvingslijst zal Jan wel naar Hechtel gaan … πŸ™‚

  15. Jan Lagrain
    Jan Lagrain29-09-2008

    Klopt, Luke, ik ga dan zeker in Hechtel zijn, waar deze week ook nog reclame voor zal verschijnen trouwens πŸ™‚

  16. Joris Pelemans
    Joris Pelemans29-09-2008

    Dubbel jammer dan πŸ™

  17. Frederic Decoster
    Frederic Decoster29-09-2008

    proficiat Emiel!

  18. Rob
    Rob30-09-2008

    Ja, goed gedaan!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.