Crec opent met sterke prestatie

LaurentEr waren vanavond al twee vooruitgeschoven matchen van de NIC: CREC-Borgerhout en Namen-Eupen trapten het nieuwe interclubseizoen af. Een van de favorieten voor de titel, CREC Charleroi, won met 6-2 van Borgerhout…

Het gaat om twee wedstrijden van de tweede speeldag die vooruitgeschoven worden vanwege internationale competities voor de ploegen CREC en Eupen. Het spreekt dan ook voor zich dat deze twee ploegen favoriet waren in deze ontmoeting. CREC speelt met de namen die ook vorig jaar zorgden voor een stevige top drie.

Gharamian, Eliet en Saibulatov waren de speerpunten voor deze vroege interclubronde. Ze ontgoochelden niet. Gharamian leek weinig te hebben na een typische d5-doorbraak, maar zag goede kansen met het loperpaar. Zo geschiedde ook en in een ogenschijnlijk potremisestelling kwamen Dutreeuws stukken te passief te staan. Waarschijnlijk niet zuiver verdedigd, maar sowieso een instructieve partij van de Armeen.

Een andere opvallende partij was er van Ruben Akhayan, die met zwart de ingewikkelde g5-variant in het Schots koos. Met resultaat, want in een scherp middenspel kreeg Akhayan aanvalskansen die hij ook benutte. 0-1, een belangrijk punt voor Charleroi, want Van den Brande was op papier een van de sterkere elo’s voor Borgerhout.

6-2 dus en een sterke opening voor Charleroi. In de andere match won Eupen eveneens met duidelijk verschil van Namen na overwinningen van Dgebuadze, Ahn, Huessman en Klein. Henris kon voor Namen de pijn verzachten. 2.5-5.5.

Deze ontmoeting is al na te spelen op interclubsite van Valeer Maes. Over Namen-Eupen is er nog geen partijinfo binnen. Later meer…

 1. Tom
  Tom29-09-2008

  Namen – Rochade werd 2,5 – 5,5. Rochade met een gewone ploeg, Namen met 3 spelers tussen 2100 en 2200 op de laatste drie borden.

 2. Iemand
  Iemand29-09-2008

  http://frbe-kbsb.be/ICN/Result.php

  Hier kan je de resultaten bekijken.

 3. Joris Pelemans
  Joris Pelemans29-09-2008

  Voor de mensen die deze “handige” link willen volgen, dit zijn de codes van de clubs:

  Namur: 901
  SK Rochade: 607
  CREC: 501
  Borgerhout: 109

  Niet vergeten dat het gaat over ronde 2!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.