Svidler schiet goed uit startblokken

Svidler“Die laatste is in abominabele vorm”, schreef Schaakfabriek gisteren nog over Svidler in de voorbeschouwing van het Russische Kampioenschap. En kijk, na twee rondes staat de man uit Sint-Petersburg aan kop met 2/2…

Weinig remises in strijdlustig Russisch Kampioenschap

Peter Svidler bakte er weinig van de laatste tijd en kloeg over zijn slechte vormpeil. In Moskou heeft Svidler zich duidelijk hersteld en is met 2/2 schitterend gestart.

Svidler startte gisteren met een zege tegen Inarkiev, maar maakte vandaag pas echt indruk tegen topfavoriet Morozevich. Svidler domineerde een Engels middenspel. De pion voorsprong leek zelfs een magere beloning voor het geleverde werk. Maar Svidler speelde het eindspel bijzonder goed en zette het voordeel om in een punt. Een belangrijke zege tegen een rechtstreekse concurrent.

Morozevich was gisteren overigens goed gestart met een heel rare zege tegen Sakaev, die de zieke Alexander Grischuk vervangt. Sakaev leek een fatsoenlijk eindspel te hebben, maar vloog dan doodsimpel van het bord (klaarblijkelijk in tijdnood). Maar door Svidler is het dus niet Moro die mee aan kop staat, maar wel Alexander Lastin. Die laatste won van Maslak en Tomashevsky.

Op een half punt vinden we een andere favoriet terug: Evgenij Alekseev. Hij won vandaag van Timofeev. Inarkiev en Maslak hebben 0/2. Het kampioenschap is overigens erg spectaculair totnogtoe. Slechts 4 remises op 12 partijen is een mooi resultaat. Jakovenko is de enige met 2 puntendelingen.

De stand na ronde 2:

1. Svidler, Lastin 2
2. Alekseev, Vitiugov, Riazantsev 1.5
3. Morozevich, Jakovenko 1
4. Sakaev, Tomashevsky, Timofeev 0.5
5. Inarkiev, Maslak 0

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.