Russisch kampioenschap is nog niet voorbij

Svidler, foto@ChessvibesLeider Svidler consolideerde zijn voorsprong, maar er zijn nu toch drie achtervolgers op een half punt: Alekseev, Vitiugov en Timofeev…

Morozevich lukt niet in comeback

Morozevich was de grootste favoriet, maar het was Svidler die pijlsnel uit de startblokken schoot. De cricketfan knalde een 3/3 op de tabellen. De vijf rondes die daarna volgden, waren een consolidatie voor Svidler. Vijf remises, al kan je niet zeggen dat ze allemaal supersolide waren. Vooral in de topper met Vitiugov, kwam er vuurwerk. De balans werd echter nooit gebroken en de remise veranderde weinig aan de rangschikking.

Morozevich had de achtervolging ingezet na een knotsgekke zege tegen Sakaev (typisch Moro). Maar tegen Tomashevsky liep het gisteren helemaal mis. Moro verloor en zakt terug tot de helft van de punten.

De tweede plaats is voor een drietal. Alekseev zette zijn remonte in met zeges tegen Inarkiev en Riazantsev en volgt op een half punt. De andere twee tweedes zijn minder voor de hand liggend. Timofeev heeft al eerder zijn strepen verdiend, maar Vitiugov is nog niet zo bekend in het topschaak. Uiteraard is hij met 2638 geen “knoeier”, maar dat hij het zo goed zou doen, hadden weinigen verwacht. Ook Vitiugov heeft met 5/8 een half punt minder dan Svidler.

Na 8 van de 11 rondes ziet de stand er zo uit:

1. Svidler 5.5
2. Vitiugov, Alekseev, Timofeev 5
3. Jakovenko 4.5
4. Morozevich, Lastin, Tomashevsky 4
5. Sakaev 3.5
6. Riazantsev 3
7. Maslak 2.5
8. Inarkiev 2

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.