Bogoevski wint uithoudingsslag

BogoevskiEen lange dag was het voor Jani Bogoevski, maar niet zonder reden. Hij won de 12 uren blitz van schaakclub Mercatel zéér overtuigend. Bogoevski overspeelde de concurrentie compleet door met een fantastische 57/60 te eindigen…

12 uren blitzen in Sint-Amandsberg

Jani Bogoevski is een speler die niet zo vaak op toernooien hier in Belgie wordt gezien. Dit jaar speelde hij ook nog mee in de José Tonoli Memorial en de interclubs. Voor de rest zie je hem vooral in het buitenland. Met zijn Macedonisch burgerschap lijkt dit niet zo bizar.

Bogoevski(2285) won het toernooi met een overweldigende score van 57/60. Het ging voornamelijk om halfjes die hij liet liggen in zijn weg naar 12 uur roem. Het moet gezegd: met een 300 tal elopunten boven de tweede elo was het niet zo verrassend.

RoosMet deze monsterscore verlengde Bogoevski zijn titel van vorig jaar. De 2de was uw dienaar(1903). Deze haalde de net iets minder spectaculaire 41/60 (bemerk het verschil tussen 1 en 2). In het begin was een achtervolging op Bogoevski nog aan de orde maar vanaf het 10 puntenverschil, mocht uw dienaar het vergeten.

Voorts was het duo Dave Remijsen(1804) en Toon Wygers(1936) 3de, met 3 punten achter uw dienaar. Een gedeelde derde plek dus en dat na 60 rondes?! Ook Gerjan Verhaeren wilde het duo niet lossen: met drie dus. Eigenlijk moest er geblitzt worden voor de geldprijs, maar na 12h blitzen hadden ze er alle 3 genoeg van en besloten ze gewoon om de geldprijs te delen. De 5de plek was voor Jimmy Geboers die van het verre Lommel helemaal naar Gent afzakte voor deze 12h blitz.

Op de site http://users.skynet.be/demercatel/ vind je de einduislag en ook effectief ALLE paringen van de 60 gespeelde ronde bij staan. Ons fotoalbum vind je hier.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.