Azeri’s staan eerste gelijkspel toe

Van Wely, foto@ChessvibesDe eerste grote favoriet is “gesneuveld”: Azerbeidjan raakte niet voorbij de prima Nederlanders. Voor het overige is Armenië als een speer gestart en hebben de Belgen twee opeenvolgende zeges geboekt…

Armenen scoren punten bij de vleet

Het zijn de matchpunten die tellen tijdens de olympiade en er zijn nog negen teams die het maximum hebben na drie rondes (zes punten). De start van Armenië is voorlopig de meestbelovende. Twee keer 4-0 en één keer 3-1 zorgt ervoor dat Armenië duidelijk de meeste bordpunten gescoord heeft. Dit moet natuurlijk in zijn context geplaats worden, want de Armenen zijn met Italië, Moldavië en de Faroer Eilanden ook nog niet echt getest. Die test zal er vandaag in ronde 4 zeker wel komen, want met het op papier zelfs sterkere Oekraïne is de eerste topmatch een feit.

podiumEen tweede match om echt naar uit te kijken, is die tussen Azerbeidjan en de VS. Beide topteams hebben echter al een punt laten liggen. Azerbeidjan speelde 2-2 gelijk tegen de goed presterende Nederlanders. Loek Van Wely zorgde voor de stunt door Teimour Radjabov in zijn koningsindisch af te troeven.

De VS speelde op zijn beurt in de tweede ronde al gelijk, tegen Griekenland. In de derde ronde verpletterden ze Zuid-Afrika, waar Henry Robert Steel overigens op bord twee zit. Steel speelde vorige week nog mee in het toernooi van Leuven.

Belgen loten Kroatië

Intussen is de Belgische verslaggeving na de ettelijke technische problemen in gang geschoten. De organisatie krijgt het in een eerste bericht hard te verduren. De kritiek komt overigens niet alleen van de Belgische kant. Dat kan u allemaal lezen op de speciale Olympiadesite, waar de partijen en belevenissen van de Belgen worden belicht door ploegkapitein en Schaakfabriek-medewerker Valeer Maes.

Van enige bekommernissen trekken de Belgen zich voorlopig niet veel aan. Na de logische nederlaag tegen Denemarken volgden twee duidelijke zeges tegen de zwakkere teams uit Panama en Nigeria. Nu zitten we terug op schema en dat zorgt voor een mooie loting in de vierde ronde; met Kroatië volgt een team met vier 2550+’ers.

  1. Theo
    Theo16-11-2008

    Woohoo!!!! Go KingLoek!! Hij versloeg Radjabov in diens favoriete Kings Indian!

    😀

    Van Wely 4 President!!

  2. mathias
    mathias17-11-2008

    Whoohoo!!! Go KingLoek!!!

    Bo. 72 Faroe Islands (FAI) Rtg 1½:2½ 20 Netherlands (NED) Rtg
    7.1 IM Ziska Helgi Dam 2416 1 – 0 GM Van Wely Loek 2618

    😀

  3. Theo
    Theo18-11-2008

    Een beetje lachen met KingLoek, ja?!?
    😉

    Hij is een heel sterke speler en kan op zijn goede momenten echt wel 2700+ niveau presteren! Maar inderdaad is ie waarschijnlijk iets te wisselvalling om consequent in die superGM top mee te draaien.

    Van Wely is toch een sterke speler, hoor! Onderschat hem niet!

    ps: ik zou wel eens willen zien hoeveel partijen jij kan winnen tegen IM Ziska Helgi Dam 2416 ! LOL

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.