Charleroi klopt Bredene in inhaalmatch

GodartVandaag werd een inhaalwedstrijd van de vierde ronde gespeeld. CREC-Bredene was een interessante wedstrijd op papier maar eindigde in zege voor CREC, ondermeer dankzij een forfait.

Het was een weinig spectaculaire ontmoeting waarin Benjamin Tonoli de Bredense eer nog redde met een verrassende overwinning. Francois Godart stuntte dan weer in de omgekeerde richting…

Charleroi krijgt 1 punt cadeau

Een mooie affiche, maar weinig spectaculairs, vooral op de eerste borden niet. Dat is de balans na de inhaalwedstrijd CREC-Bredene. De eerste 4 borden tekenden al na minder dan 25 zetten remise. Op bord 1 duurde het 14 zetjes, bord 2 18, bord 3 16 en bord 4 24.

De laatste vier borden maakten deze vrij droge vertoning goed met vier beslissende partijen. Opvallend was de forfait van Donovan Linton (die staat op de fiche in ieder geval, we weten niet wat er precies gebeurd is). Een gratis punt voor CREC, dat daar met Jimmy Lafosse zo’n 200 elopunten lager geklasseerd stond. Langs de andere kant speelde Benjamin Tonoli een goede partij en klopte de op papier duidelijk sterkere Hetey, die weliswaar zwaar blunderde.

Op bord 8 nog een stuntje: de jonge Francois Godart klopte Marcel Roofthoofd. Zo is de zege uiteindelijk nog vrij duidelijk voor Charleroi, dat daarmee de subtop blijft bevolken. 5-3!

Je kan alle partijen naspelen via de interclubsite.

 1. françois
  françois22-12-2008

  Linton is ziek gevallen en kon niet meer vervangen worden,te meer daar Bredene geteisterd wordt door een ware epidemie.

 2. Oscar
  Oscar23-12-2008

  Charleroi heeft wel een vergissing begaan : het heeft Lazlo Hetey twee keren laten spelen, dit terwijl Guy Ringoir, die zoon Tanguy vergezelde, om dezelfde reden niet heeft gespeeld.
  Zie http://www.forum-fefb.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3353&postdays=0&postorder=asc&start=0

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.