TSM neemt wraak in Lommel

Zaal in LommelIn Lommel heeft het Mechelse TSM het Limburgs ploegensnelschaak kampioenschap gewonnen. De Limburgse titel ging naar de gastheren. Ook in Limburg heeft Roel Hamblok het Silvestersnelschaaktoernooi in Maasmechelen gewonnen.

Alexander Grischuk heeft vandaag alleen de leiding genomen in de Grand Prix van Elista…

Mechelse ploeg wint in Limburg

16-15. Dat was de uitzonderlijk nipte uitslag in de laatste ronde van de nationale interclubs in het tweedeklasseduel tussen NLS Lommel en TSM. De Lommelse zege was enigszins gelukkig en te danken aan een forfait op bord twee. Voor het Limburgs ploegensnelschaakkampioenschap trokken de Mechelaars opnieuw naar Lommel om daar de concurrentie aan te gaan met de plaatselijke favoriet.

NLS en TSM waren op papier alvast aan elkaar gewaagd. NLS kwam met Roy Schoemans (2286), Ruud Jansen (2270), Jelle Sarrau (2236) en Albert Schenning (2079) voor de dag, terwijl TSM koos voor Steff Helsen (2168), Philip Vanparys (2212), Filip Vanlerberghe (2184) en Raf De Coninck (2180). Twee duidelijke favorieten dus, die vooral moesten optornen tegen twee jeugdige blokken uit Humbeek (Bomans, Van Cappellen, Reyniers en De Ridder) en Overpelt (Hamblok, Soors, Schaeken en Tuerlinckx).

Ondanks een verrassende nederlaag van de Mechelaars tegen NLS 2 kon de ploeg uit de Antwerpse provincie toch de zege naar zicht toe trekken. Het ietwat ondermaats presterende NLS 1 werd tweede, Humbeek derde, Overpelt vierde. De titel van Limburgs Kampioen gaat wel naar NLS, die net als vorig jaar de beker winnen zonder het toernooi mee te pakken.

HamblokIn Maasmechelen heeft Roel Hamblok het Silvestersnelschaak gewonnen. Met 14.5/15 was de Peltenaar veel te sterk voor de tegenstand. Ad Van Rijsewijk werd tweede met 10.5. Meer informatie over deze toernooien vind je op de site van NLS Lommel en de site van de Limburgse Liga.

Grischuk stoomt door naar leiding

In Elista is de situatie intussen helemaal omgedraaid in het voordeel van de Rus Grischuk. Radjabov en Gashimov deelden de lakens uit, maar een zegezekere stelling tegen Inarkiev werd door die eerste toch nog verloren. Daardoor kwamen Gashimov en Grischuk alleen aan de leiding. In de achtste ronde vandaag scoorde Grischuk zijn tweede zege op rij door met wit te winnen van de normaal oerdegelijke Wang Yue. De stand na acht rondes:

1. Grischuk 5.5
2. Gashimov 5
3. Radjabov, Jakovenko 4.5
4. Mamedyarov, Inarkiev, Cheparinov, Bacrot 4
5. Leko, Wang, Alekseev, Eljanov, Kasimdzhanov 3.5
6. Akopian 3

  1. David Roos
    David Roos22-12-2008

    Hoe is het mogelijk dat TSM een LIMBURGS kampioenschap wint ?
    Is dit dan een Open Kampioenschap of wat ?

  2. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye22-12-2008

    dat is een correcte aanname

  3. Peter
    Peter22-12-2008

    Dat lijkt me nogal duidelijk. En de titel gaat naar de eerste Limburgse ploeg, zoals in het stukje staat.

  4. steff
    steff22-12-2008

    Wel leuk om onze ploegopstelling in omgekeerde volgorde te vermelden; Raf, Filip, Philip en Steff was het dus 🙂

  5. Glen
    Glen23-12-2008

    Roel Hamblok en Alexander Grischuk in één adem noemen. Straf!

  6. Roel H
    Roel H23-12-2008

    Om het grote contrast tussen de 2 duidelijk te maken denk ik Glen 😉

  7. Iemand
    Iemand23-12-2008

    Ja die Grischuk is eigenlijk toch maar een prutser…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.