Jakovenko en Radjabov draaien situatie in Elista om

RadjabovHet leek een tweestrijd te worden tussen Grischuk en Gashimov, maar vandaag werd de toernooisituatie helemaal op zijn kop gezet na een “bloedige” speeldag.

Gashimov verloor, terwijl Radjabov en Jakovenko van respectievelijk Alekseev en Inarkiev wonnen. Nu zijn er nog drie leiders…

Radjabov slaat terug

Het toernooi leek een succes te worden voor Teimour Radjabov, toen die met 3/4 startte en na twee remises Ernesto Inarkiev aan het opeten was in de zevende ronde. Maar toen liep het mis: de Azeri miste meerdere winstkansen en verloor de partij zelfs nog. Plots liepen Grischuk en Gashimov uit om samen de leiding te nemen.

Maar Radjabov herpakte zich. Hij haalde zijn typisch vechtschaak boven en won van Eljanov en vandaag ook van Alekseev. 2/2 en Radjabov is volledig terug in de running, want met 6.5/10 staat hij mee aan kop.

Het parcours van Jakovenko liep helemaal anders. De Rus verloor nog niet en wacht rustig zijn momenten af. Dankzij een sterk eindspel tegen Inarkiev heeft ook Jakovenko een score van +3.

En Grischuk en Gashimov dan? Grischuk is nog niet verdwenen. Hij speelde enkele degelijke remises en heeft net als Radjabov en Jakovenko 6.5/10. Gashimov daarentegen kreeg vandaag zijn eerste nederlaag te slikken. Tegen Peter Leko kwam hij na een ingewikkeld middenspel een stuk en een pion achter. Gashimov verliest, wat betekent dat er nog drie leiders zijn.

1. Jakovenko, Radjabov, Grischuk 6.5/10
2. Gashimov 6
3. Leko, Mamedyarov, Bacrot, Cheparinov, Wang 5
4. Inarkiev 4.5
5. Kasimdhzanov, Alekseev 4
6. Akopian, Eljanov 3.5

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.