Perez valt af, Michiel Larmuseau stunt opnieuw

Larmuseau MichielGeen livepartijen door een wel erg bizarre technische storing, dan maar een update tussen de rondes door. In de derde ronde hebben de favorieten zonder grote problemen hun partij gewonnen. Enkel vijfde geplaatste Alfonso Perez liet een halfje tegen Jan Vandendriessche.

De stunts kwamen van (opnieuw) Michiel Larmuseau en Yen Peeren. Stunts brengt ons overigens in Bethune, waar Stef Soors meteen raak heeft geschoten in de eerste twee rondes…

Vloerverwarming verstoort live-uitzending

“We gaan online!” was de blije reactie nadat de organisatie met een 70 meter lange netwerkkabel was ingestormd. Alles geïnstalleerd en klaargezet en… weer niets. Na wat zoeken en een tussenkomst van een specialist terzake blijkt het probleem helemaal niet bij de verbinding in se te liggen, maar wel bij de vloerverwarming. “De vloerverwarming?” De vloerverwarming! Zonder te technisch te worden (wij begrijpen er trouwens niets van, van al die technische uitleg) komt het erop neer dat de elektrische vloerverwarming, die in de hallen ligt en op spoelen draait, de lijn van de liveborden verstoort door het maken van electromagnetische velden. Of zoiets dan toch… Momenteel worden de borden overgeschakeld op een andere, niet-verstoorde, lijn die het allemaal wel zou moeten dragen. Voor meer info: richt u tot de technici.

Die vloerverwarming heeft voorts nog wel zijn nut in die zin dat het vandaag al iets warmer is in de speelruimte, ook al blijven enkele diehards volharden in de sjaal, handschoenen en jas.

Vandendriessche-PerezDe derde ronde dan: vier grote verrassingen. Gurevich, Miro en Hovhanisian wonnen al bij al probleemloos, maar op bord 4 moest Perez (met 2414 vijfde geplaatst) een eerste halfje afstaan aan Jan Vandendriessche. Nog slechter verging het Klinova. Zij verloor op bord 7 in wat gerust een vrij uitzonderlijke partij genoemd mag worden. Yen Peeren had immers twee stukken tegen enkele pionnen en sloeg die er een voor een af. De matvoering met loper en paard komt zelden voor, maar de Oostendenaar mocht zijn kunnen bewijzen. 1-0.

Op bord 11 zorgde Michiel Larmuseau voor een nieuwe stunt na zijn knappe zege tegen Draftian gisteren. Hij won van Llaneza Vega en start zo met een knappe 3/3. Voorts waren er ook nog enkele remises, zoals die van Atanasiu tegen Geirnaert en Adrian Roos tegen Decoster. De partijen volgen straks nog.

In Bethune is ook een groot open toernooi bezig en met veel plezier vermelden wij de prestatie van Stef Soors die na een remise in de eerste ronde (tegen 2389) in de tweede ronde Kevin Terrieux (2455) te snel af was. Zijn beloning mag er zijn: een derde ronde tegen GM Erwin L’Ami.

  1. Alex
    Alex27-12-2008

    Ah ha, go on Yen !!!

  2. Alex
    Alex27-12-2008

    @ Jan: Zouden we ergens die partij kunnen zien van Yen peeren en van M. larmuseau ???

  3. Bernard
    Bernard28-12-2008

    ook ik zou die partij wel eens willen naspelen.
    mvg

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.