Eynatten wipt over Wirtzfeld na monsterzege

MovsesianDe zevende ronde van de nationale interclubs kunnen wel eens cruciaal zijn: leider Wirtzfeld had een zware dag in Brugge, terwijl Eynatten enkele kilometers verder korte metten maakte met Bredene 2.

In Wijk Aan Zee hebben Moro en Ivanchuk hun nederlaag van gisteren rechtgezet, terwijl Movsesian zich bij de leiders voegt en in Saint-Ghislain heeft Stef Soors het jeugdtoernooi gewonnen…

Eynatten brengt de spanning terug

Het leek een uitgemaakt zaak: de voorsprong die Wirtzfeld ronde na ronde had uitgebouwd zou verder groeien naarmate het kampioenschap vordert. Maar de zevende ronde, die van vandaag, heeft de “normale” gang van zaken helemaal op zijn kop gezet.

Eynatten trok immers naar Bredene en was daar bijzonder efficiƫnt. Een remise op bord 1 en dan maar liefst zeven zeges op de andere borden. Een klinkende overwinning, die ook broodnodig was om de competitie terug spannend te maken. Wirtzfeld was intussen bezig in Brugge, een jonge ploeg die de punten goed kan gebruiken. Wirtzfeld pakte uit met een sterke opstelling, maar in tegenstelling tot zijn concurrenten liep het voor hen een stuk stroever. Op de eerste drie borden wonnen ze wel, maar het elo-overwicht kon niet uitgebuit worden op de lagere borden.

VerduynEnigszins verrassende zeges van Tom Piceu en vooral Frederic Verduyn zorgden voor een bijzonder moeizame 15-17. De partij van Piceu eindigde niet met de stelling die je kan zien op de interclubsite. Vanaf die stelling werd er in hevige tijdnood stevig geblitzt. Popovic weigerde een remiseaanbod om vervolgens zelf mat te gaan. Een belangrijk puntenverlies.

Eynatten komt daardoor niet alleen dichterbij Wirtzfeld, maar wipt er zelfs over en is de nieuwe leider. Wirtzfeld volgt nu op twee puntjes. We maken ons al op voor een razendspannende titelstrijd. Brugge scoort belangrijke punten in die andere strijd die heel spannend zal worden: die van de degradatie. Brussels lijkt al zeker, maar voor de tweede degradatieplaats zijn er nog steeds enkele gegadigden.

De partijen worden in de loop van deze nacht online gezet op de intercubsite van Valery Maes.

Chucky en Moro slaan terug

Uw dienaar speelde vandaag gewoon interclub en slaat dus enkele rondes in Wijk Aan Zee over. Jammer, want het was de moeite vandaag: Ivanchuk sloeg hard terug na zijn nederlaag van gisteren door met zwart te winnen van Wang Yue. Ook Morozevich liet de Nederlanders zijn aanwezigheid voelen: 1-0 tegen Loek Van Wely. Voor het overige won Movsesian van Adams. Je kan alle info en een verslag vinden op de officiƫle site en Chessvibes.

Stef Soors bevestigt favorietenrol in Saint-Ghislain

Gisteren is in Saint-Ghislain een prestigieus jeugdtoernooi gespeeld. Het deelnemersveld viel lichtjes tegen, maar met Stef Soors had de -20 toch een van de sterkste jeugdspelers van het land. Die deed zijn favorietenrol alle eer aan: met 6/7 en twee controlerende remises was hij duidelijk sterker dan Mastalerz en David Roos, die op een punt volgen. De andere reekswinnaars waren Thibault Real (verrassend voor Lafosse en Ghyselen!), Ben Tuerlinckx en Lowie Tomme.

 1. xiaan
  xiaan19-01-2009

  Zaterdag ging ook het schoolschaakkampioenschap van West-Vlaanderen door in Blankenberge. Met 13 ploegen van 4 in het middelbaar en (ik denk) 16 ploegen van 4, waaronder 2 meisjesploegen, voor het lager onderwijs, mag dit toernooi een succes worden genoemd. Bij het middelbaar werd H Hart Waregem eerste, gevolgd door SFX Brugge 1 en Sint-Vincentius Ieper. Bij het lager onderwijs ging Brugge Centrum met alle ereplaatsen lopen.

 2. Joris Pelemans
  Joris Pelemans19-01-2009

  Overtuigende zege van Frederic trouwens!

 3. Oscar
  Oscar20-01-2009

  In Saint-Ghislain was Stef Soors uiteraard om zo te zeggen ongenaakbaar (gelet op zijn vorige resultaten dit jaar). Proficiat !

  104 deelnemers is niet mis voor een jeugdtoernooi in de Walen. De organisatoren mikten op 100. Opdracht volbracht.
  Toch spijtig dat er geen enkele jeugdspeler van de naburige club Jemappes was. Chauffeur niet vrij misschien.

 4. Guy
  Guy20-01-2009

  Of een stiekeme rivaliteit tussen de club van Jemappes en die van Saint-Ghislain?

 5. Oscar
  Oscar20-01-2009

  Zie de eerste foto’s http://www.echecslatour.be/

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.