Bomans en Roos maken zich op voor clash

Arno BomansDoor een korte vakantie waren we er niet bij zaterdag, maar het Vlaams Jeugdkampioenschap is wel degelijk begonnen. Na vier rondes zijn de twee topfavorieten de verwachtingen aan het inlossen: Arno Bomans en Adrian Roos leiden de dans en strijden zaterdag om de titel én het ticket voor de elitereeks van het BK Jeugd.

Voorts geven we ook nog een kort overzicht van het andere nieuws…

Niet-geklasseerde speler verrast routinees

Een Vlaams Jeugdkampioenschap zorgt meestal niet voor grote verrassingen. De échte toppers ontbreken en de subtoppers strijden voor de titel en meestal vooral om te kunnen meespelen in de prestigieuze elitereeks van het BK Jeugd, die op zijn beurt toegang biedt tot internationale toernooien (althans, vanaf dit jaar toch).

Adrian Roos (archief)Die twee subtoppers zijn dit jaar Adrian Roos (2115) en Arno Bomans (2114), die de afwezigheid van de Nils Nijsen, Robin Leenaertsen, Glen De Schampheleiren, Stef Soorsen en Thibaut Maenhouten opvangen. De twee hebben hun strepen echter wel al meermaals verdiend. Vooral Bomans kan pronken met enkele mooie titels (twee Vlaamse en een Belgische). Beide heren lossen de verwachtingen voorlopig goed in. Met 3.5/4 staan ze alleen aan de leiding, een half punt voor de outsiders Van Cappellen, Goossens en De Ridder.

De verrassing komt voorlopig van de niet-geklasseerde Elias Verhalle. Verhalle won onder andere van Wouter Schuurbiers en hield Bomans op remise. Een nederlaag tegen Van Cappellen zette hem terug met beide voeten op de grond. Zaterdag spelen Roos en Bomans het onderlinge duel.

In de andere reeksen leiden Yordi Schaeken (-16), Eva Baekelant, Joris Verhelst, Pieter Saligo (-14), Ben Tuerlinkcx en Maarten De Vleesschauwer (-12). Alle uitslagen vind je op de site van TSM.

UEP wil opnieuw WK

Peter Svidler won het toernooi van Gibraltar, terwijl Onischuk de tegenstand aftroefde in Moskou. Het grote, internationale nieuws wacht echter op de clash tussen Topalov en Kamsky en op het topgeweld in Linares.

Toch is er nog eens wat nieuws onder de zon. Na alle negatieve berichtgeving (terecht overigens) is er nog eens goed nieuws wat het WK Schaken betreft. UEP, de organisator van de match Anand-Kramnik, heeft zich immers al kandidaat gesteld om de organisatie van het kandidatentoernooi 2009 en de WK-match 2010 te organiseren. Gezien de vlekkeloze staat van dienst en enkele ervaren rotten (Carsten Hensel) lijkt dit voor FIDE een goede kans om dit al in orde te hebben, nog voor de match van 2009 effectief geregeld is.

 1. Glen
  Glen12-02-2009

  Bij mijn weten heeft Arno nog steeds maar 1 Vlaamse titel. Laten we hem dus vooral niet te veel ophemelen ;-).

 2. Theo
  Theo12-02-2009

  Ja lap, de psychologische oorlog begint al 😉

  jk!

  Over psychologie en vuile streken gesproken…is er al nieuws over Kamsky-Topalov?

 3. Wouter G
  Wouter G12-02-2009

  Ja Theo, op chessvibes al een artikeltje

 4. Theo
  Theo12-02-2009

  chessvibes? wat is dat voor iets?

 5. Bomanslover
  Bomanslover12-02-2009

  Ska jongen Glen, waar is jouw titel dan? Ik wil het jou wel eens zien opnemen tegen de Duif. Bomans 4 life

 6. Patrick
  Patrick13-02-2009

  gok eens ….. 🙂

  http://www.letmegooglethatforyou.com/?q=chessvibes

 7. GastonDeBom
  GastonDeBom13-02-2009

  go bosmans!!!

 8. GastonDeBom
  GastonDeBom13-02-2009

  ?
  Ik ben de ENIGE Gaston hier! Wie is mijn dubbelganger?

 9. Roos Eric
  Roos Eric14-02-2009

  Go Go Go Adrian, You can do it!!!!!!!!!!!!!!!

  Michelbeke steunt u

 10. GastonDeBom
  GastonDeBom19-02-2009

  gij leugenaar! ìk ben de enige Gaston hier!!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.