Tragisch overlijden Nico Destoop

Nico DestoopNico Destoop, lid van de Koninklijke Oostendse Schaakkring, is donderdagavond bij een tragisch verkeersongeval om het leven gekomen. Hij was pas 43.

De Kosk zal Nico erg missen. Nico is 28 jaar lang lid geweest van een vereniging waarvan hij met hart en ziel hield. Zijn goed humeur, zijn onbaatzuchtige inzet en zijn mildheid zullen we voortaan alleen nog in gedachten kunnen evoceren.

Schaakfabriek wenst de familie, vrienden en schakers erg veel sterkte toe.

 1. Alex
  Alex10-04-2009

  Hij was één van de pilaars voor de jeugdwerking in Oostende! Een harde werker die alles met een glimlach, en plezier deed!

 2. Yen
  Yen10-04-2009

  Met het overlijden van Nico verliezen we niet alleen een sterke schaker en een toffe ambiancemaker, maar vooral een goede vriend. We zullen hem missen.

 3. Philippe
  Philippe10-04-2009

  Heel veel sterkte aan de familie Destoop.

 4. Glenn
  Glenn10-04-2009

  We zullen U heel hard missen, mijn vriend met de eeuwige glimlach.
  Veel sterkte aan zijn familie en vrienden.

 5. Luc Oosterlinck
  Luc Oosterlinck11-04-2009

  Adieu Nico,

  Beste schaak(pot)vriend, het was voor mij een donderslag in de droevige hemel van Blankenberge als ik vernam van je plots overlijden, ik weet zeker dat je bij vele schaakliefhebebers een plaats in hun jeugdig schaakhart ingenomen hebt. Mijn innige deelneming voor de familie en de schaakvrienden van Oostende

 6. hazanovitch
  hazanovitch11-04-2009

  veel sterkte aan de familie en schaak vrienden van de kosk een droevige hazanovitch

 7. Tony de Greve
  Tony de Greve12-04-2009

  Gisteren het overlijden van Nico vernomen. Alhoewel we elkaar reeds jaaaren niet meer gezien hadden zullen de warme contacten die we naast de steeds spectaculaire partijen begin jaren 80 speelden me bijblijven. Sterkte aan de familie en dichte vrienden van de prachtmens Nico.

 8. Gert Jan Timmerman
  Gert Jan Timmerman13-04-2009

  Tijdens mijn nu 21-jarig lidmaatschap van de KOSK heb ik Nico leren kennen als een schaker met inzicht en buiten het schaken als een grootmeesterlijke levensgenieter.
  Hij had een enorme positieve uitstraling op mensen door zijn milde en behulpzame karakter.
  Dat van hem die zo positief in het leven stond zijn leven zo abrupt en vroegtijdig ontnomen is vind ik intriest.
  Veel sterkte aan Nico´s familie, de schakers en anderen die hem van nabij gekend hebben.

 9. Theo
  Theo14-04-2009

  Het is tragisch om zo aan uw einde te komen… :'(
  Vroeg of laat moeten we allemaal gaan, als dat ook maar een troost kan zijn… :/
  Ik kende hem niet persoonlijk, maar als een schaakliefhebber sterft, voel ik mij uiteraard betrokken. Dus wens ik ook mijn medeleven aan de nabestaanden te uiten.
  Als ik de comments hier lees, was Nico een heel goed mens en zette hij zich volledig in voor de club en het jeugdschaak.
  Hij zal dus door iedereen positief herinnert worden!
  Met veel respect neem ik dan ook afscheid van deze soortgenoot (mede schaakliefhebber)

  Innige deelneming.
  Theo

 10. Roland Schrevens
  Roland Schrevens18-04-2009

  Gisteren op BK jeugd pas overlijden vernomen van deze immer lachende levensgenieter met een groot hart. Treft me zeer! Nico trainde mijn zoontje in 1993, als ik het mij nog goed herinner, op het wereldkampioenschap schaken voor de jeugd in Bratislava. Heb aldaar ’s avonds met hem meer dan eens gefilosofeerd over het leven tussen pot en pint. Onvergetelijke kerel bij wie het steeds aangenaam vertoeven was. ’t Is verschrikkelijk dat men zo’n mensen uit het leven neemt. Mijn innigste deelneming voor de familie en vrienden van deze enige Oostendenaar die ik nooit zal vergeten!

 11. bill bailey
  bill bailey12-08-2009

  Today i have the news that Nico died in a car accident, Nico was a nice guy i met him as i was a freind of Ingrid Ronca and we ate out together very often, and even though i haven’t been back to Belgium for some years people there are always in my thoughts.I will remember Nico for many things Learning Spanish and getting Hepatitus when he went on holiday to put his spanish to use,and helping me to get another job after Sally Ferries sold the Eurotraveller,but most of all i shall remember his good nature and his sense of humour but most of all his freindship.Rest in Peace Dear Freind Bill B,

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.