Van der Stricht en Docx behalen historische zege

winnaarsEn met historisch bedoelen we geen levensbelangrijke of memorabele overwinning, want de zege van beide heren in de 20ste Nacht van de Kameleon kwam nooit in gevaar. Met historisch wijzen we op het jammerlijke feit dat dit de Ă llerlaatste editie van de Nacht was.

Na 20 jaar stopt de organisatie er – in overleg met de uitbaters- mee. Een allerlaatste verslag…

Vierde kroon voor Van der Stricht, vierde kroon voor Docx

Geert Vanderstricht en Stefan Docx hebben elk voor de vierde keer het 24-urenblitztoernooi voor duo’s van de Vrijschaker Landegem gewonnen, beter bekend als “de Nacht van de Kameleon”. Het was wel pas de tweede keer dat ze dat samen deden.

Voor deze 20ste editie waren er meer ploegen komen opdagen dan vorig jaar, maar kwalitatief mocht men van een aderlating spreken, omdat onder meer een sterke Brugse delegatie verstek liet gaan. De sterke concurrentie van enkele andere toernooien (Mortsel, Eisden) zal daar wellicht niet vreemd aan zijn.

Wie er niet bij was voor deze Nacht, zal het zijn hele leven berouwen, want het was de allerlaatste editie van een toernooi dat tot de traditie was gaan behoren. In samenspraak met de eigenaar van de Kameleon, die met zijn team ook instond voor ontbijtbuffet en warme maaltijden, besloten de inrichters in schoonheid te eindigen en een streep te zetten onder dit unieke concept. 24 uur blitzen in ploegen van twee: het behoort niet meer tot het Belgische toernooilandschap.

Roos-VdSGeert van der Stricht en Stefan Docx lieten het allemaal niet aan hun hart komen en wonnen partij na partij. Na enkele uren spelen hadden ze al een kloofje van een paar puntjes geslagen.

Ze verloren hier en daar weliswaar tegen enkele jonge honden, maar de eindoverwinning kwam nooit in gevaar. Ze eindigden uiteindelijk met 116,5 op 127, voor Arthur Hugaert en Tieme Verlinde. Zij eindigden op maar liefst 10 punten. De derde plaats was voor Adrian Roos en Jeroen Deschepper (104 pt) , terwijl de plaatselijke vedetten Hendrik Ponnet en Erik De Pauw mooi vierde eindigden (100 pt.).

De eerste ploeg bij de -1900 ELO bestond uit David Roos en Willem Van Melkebeke (82,5 pt) die het haalden in een superspannende strijd met het duo Ragheno – Aisin (82 pt). Een half punt verschil op 127 partijen!

VdSTijdens de bij momenten emotionele prijsuitreiking werden de uitbaters van de Kameleon in de bloemetjes gezet en werden de trouwste deelnemers aan de Nacht gehuldigd. Vooral Rudi Defour (Oostende), die aan alle edities deelnam, kwam daarbij in de spotlights te staan.

Alle uitslagen en meer foto’s vind je op de site van de Vrijschaker Landegem. Onze dank aan Ronny Bonne voor het verslag.

We geven ook nog even mee dat Cekro het rapidtoernooi in Mortsel heeft gewonnen, voor Hovhanisian. Meer daarover volgt (hopelijk) zo snel mogelijk.

  1. blizbeest
    blizbeest09-09-2009

    Zo een jonge hond ben ik ook niet meer hoor… .
    Het is inderdaad jammer dat het Belgische Schaaklandschap weer een tornooi armer is, maar graag wil ik de mensen van de Kameleon en de Landegemse schaakclub bedanken voor veel onvergetelijke nachten.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.