Cekro wint overtuigend in Mortsel

CekroIM Ekrem Cekro heeft zonder discussie de vijfde editie van het rapidtoernooi van SK Oude-God gewonnen. Met twee remises en een beslissende zege op rechtstreekse concurrent Mher Hovhanisian in de zevende ronde stelde hij zijn overwinning veilig.

Diezelfde Hovhanisian werd tweede, samen met Arben Dardha en Robert Schuermans, die goed herstelde van een slechte start… . Opvallend waren de matige resultaten van enkele topfavorieten, het slaapgebrek van een van de deelnemers en het enorme gemiddelde elo van het deelnemersveld. Een verslag van Jan T’ Sas…

Naar bed

Tegen de overmacht van Cekro was weinig te beginnen. In de vierde ronde moest hij weliswaar een remise toestaan tegen Frank Steenbekkers, maar daarna legde hij een foutloos parcours af, afgerond met een korte remise in de laatste ronde. In het eindklassement eindigen Hovhanisian, Arben Dardha en een nochtans slecht gestarte Robert Schuermans samen tweede met 7/9, een vol punt achter de winnaar.

Opvallend was de tegenvallende score van Alienkin, die bij de Elo-favorieten hoorde maar in de slotronde zijn kans op een ereplaats zag verloren gaan door verlies tegen… Schuermans.

DocxNog opvallender was de matige score van ex-winnaar Stefan Docx. Maar aangezien hij er net de 24-uren blitz van de Nacht van de Kameleon had op zitten, was het enigszins te verwachten dat de frisheid er wat af zou zijn. Toen hij door had dat een prijs er niet meer in zat, zocht hij wijselijk zijn bed op. Andere ex-winnaars, zoals Pascal Vandevoort en Bart Michiels, deden dit jaar niet mee. Van Oude-God zelf haalde Daniël Sadkowski de beste score (6,5/9).

Ten slotte mocht de familie Saligo drie keer juichen bij de prijsuitreiking: zowel vader Luc als dochter Laura en zoon Pieter gingen met een envelop naar huis. Of hoe familieweekends niet altijd geld kosten, maar ook iets kunnen opbrengen…

Hoge Elo’s

De organisatie van het toernooi was opnieuw uitstekend en met 75 deelnemers, een stijging tegenover vorig jaar, mag de club tevreden zijn. Ondanks alle (financiële) inspanningen van de club uit Mortsel, blijft het rapidtoernooi SK Oude-God echter vooral de hogere Elo’s aantrekken. Het gemiddelde van 1965 Elo zegt genoeg. Allicht heeft de vrij drukke septemberkalender er wat mee te maken.

NijsTen slotte organiseerde de club daags voordien ook zijn 24ste jeugdtoernooi. Daar namen 108 kinderen en jongeren aan deel. Elo-favoriet Nils Nijs won de Open Reeks. Op www.skoudegod.be vind je de gedetailleerde resultaten terug van beide toernooien.

(Jan T’Sas)

  1. Pascal
    Pascal10-09-2009

    Foto’s van het weekend zijn hier te vinden:
    http://picasaweb.google.be/skoudegod.be/JeugdEnRapidtoernooi2009#

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.