7 spelers gaan dag van de toppers in

GeirnaertNa Hans Renette was Steven Geirnaert de tweede ratingfavoriet die (een klein beetje) van zijn pluimen liet. In de tweede ronde werd hij op remise gehouden door Benjamin Tonoli. De andere “seeded players” gingen verder op hun elan. Zowel Hovhanisian, Akesson, Docx, Claesen, Berry en Froeyman zijn allen mee met het maximum. Geert Leunis is de zevende met 3/3.

Zo is het toernooi nu écht begonnen en zal er vanavond véél meer verteld kunnen worden over het verloop…

Geirnaert: “Ik ben niet in de beste vorm”

Open toernooien zijn als afvalraces: het is tellen welke hoge elo het eerste punten laat en in welke mate dat zijn toernooi wezenlijk zal beïnvloeden. Wat de afvalrace betreft, zijn er vandaag nog twee namen toegevoegd aan het rijtje. Steven Geirnaert en Arben Dardha gaven een eerste halfje toe.

“Het was weer het gewone verhaal. Ik speelde Scandinavisch en moest dan een hele partij een mindere stelling verdedigen,” vertelde Steven Geirnaert met een grijns op zijn gezicht. Zijn tegenstander, Benjamin Tonoli, is echter een bijzonder solide schaker en remise was een vrij logisch gevolg. “Ik heb niet het gevoel dat ik in mijn beste vorm zit,” gaf de Bruggeling nog mee. Toch is de remise voor hem niet dramatisch, want hij won in ronde 3 van Pieter Reyniers waardoor de top binnen handbereik blijft.

Arben DardhaDe tweede “afvaller” was Arben Dardha, die tegen Renette-killer Mark Davey eveneens een puntendeling moest toestaan. In de tweede partij van de dag had Dardha opnieuw een stevige kluif aan Sander Vandevenne, een jeugdspeler in topvorm de laatste weken. Maar in een remise-ogend eindspel blunderde die laatste een stuk.

Hoe zit het met de toppers? Nog steeds op schema, al waren er enkele moeilijke momenten voor Hovhanisian en Docx vandaag. De Armeen loofde het spel van Hanne Goossens in ronde 3 en blies opnieuw toen hij na een spannende tijdnoodfase pionnetjes kon gaan eten. “Het draait nog niet zoals het hoort, maar nu moet ik me focussen op de komende partijen,” aldus de Belgische Kampioen. “En alle krediet voor Hanne. Ze speelde het juiste plan en toonde geen angst.”

Stefan Docx had een zware avond tegen Jeroen Camps. De Peltenaar speelde een heel degelijke partij en kon in het eindspel absoluut aanspraak maken op remise. Maar zoals zo dikwijls in dergelijke situaties toonde de favoriet net dat ietsje nauwkeuriger eindspeltechniek en hij won alsnog.

Vanmiddag begint de vierde ronde om 14u en zal de eerste grote schifting gemaakt worden.

Links:
Uitslagen en Paringen: Leuven Centraal
Foto’s: Flickr.

  1. kris
    kris14-11-2009

    Een klein typefoutje: Toch is de remise voor hem niet dramatisch, want hij won in ronde 4 van Pieter Reyniers waardoor de top binnen handbereik blijft.

    moet worden: Toch is de remise voor hem niet dramatisch, want hij won in ronde “3” van Pieter Reyniers waardoor de top binnen handbereik blijft.

    Verder weer zoals altijd snelle en goede reportages, chapeau!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.