Interclubs worden morgen NIET afgelast

Sneeuw De kogel is door de kerk: de speeldag in de Nationale Interclubs van morgen gaan gewoon door zoals gepland. Het is niet toegelaten om in onderling akkoord een match af te gelasten.

Uitspelende ploegen en arbiters worden verzocht rekening te houden met een langere reistijd, en daarom ruimschoots op tijd te vertrekken. Thuisspelende ploegen en arbiters worden gevraagd soepel om te gaan met het aanvangstijdstip.

  1. TheMirrorMan
    TheMirrorMan06-01-2010

    Vorig jaar meen ik me te herinneren dat we rond deze periode hetzelfde meegemaakt hebben. Wij (KBSK 2) moesten toen in de sneeuw de ring van Brussel door …

  2. Theo
    Theo06-01-2010

    Niet afgelasten!
    Vertrek op tijd!
    Examens= geen schaken
    Beetje sneeuw= geen schaken

    zouden we niet beter gaan biljarten op café dan?

  3. wim
    wim07-01-2010

    Laatste weerbericht: zaterdag regen en zondag kans op lichte sneeuw.

  4. Peter
    Peter07-01-2010

    @Theo: Wat een scheve redenering weer… Examens is iets heel anders dan een beetje sneeuw. Sneeuw geldt namelijk voor iedereen en het gaat hier om de veiligheid van de schakers en niets anders! De examendiscussie ligt daar mijlenver vanaf.

    Schaken is onze hobby en we doen die heel graag, maar ik zou ook geen blutsen of ongevallen riskeren als de wegen spekglad zijn, hoor. Dat is 1)gevaarlijk en 2)niet leuk. Dus als het glad zou zijn: afgelasten!

  5. louis
    louis07-01-2010

    ik stel voor om in januari gewoon niet te spelen.
    geen risico op sneeuw en de discriminatie tussen middelbare scholieren, met wie men in de ic rekening houdt, en de universitairen is weggewerkt

  6. françois
    françois07-01-2010

    Als dit voor de Tornooileider en de kalender haalbaar is zou het beter zijn in december en januari niet te spelen,voor de jeugdspelers.

  7. Geert Bailleul
    Geert Bailleul07-01-2010

    Toch verbazend dat het beetje sneeuw van de laatste weken het land volledig plat legt en voor onrust en paniek zorgt.

  8. Wim
    Wim07-01-2010

    Inderdaad, francois.

    DENKT ER DAN NIEMAND AAN DE KINDEREN? 😉

  9. Johan
    Johan07-01-2010

    Dan gewoon interclub in de maanden juli en augustus afhaspelen, dan hebben de kinderen vakantie en is er ook geen sneeuw.

    Maar ja, dan gaan ze misschien weer beginnen klagen dat ze niet op reis kunnen gaan.

    Het is toch altijd wat met de kinderen. 🙂

  10. louis
    louis07-01-2010

    francois
    je vergeet de eindejaars- en paasexamens (maart, mei en juni)
    je vergeet andere belangengroepen. denk aan de vergrijzing en er meer en meer schakers hun winter in benidorm zullen doorbrengen.
    ook met hen moet je uiteraard rekening houden. Geen ic meer in november, februari en zelfs maart.

  11. Randy
    Randy07-01-2010

    Er zijn altijd uitzonderingen en je kan onmogelijk met de gehele populatie rekening houden. Het lijkt me dan ook logisch om alles te houden zoals het was, tenzij het weer daar anders over beslist. Daarvoor zijn er de reservedata ingebouwd

  12. Chessmaster
    Chessmaster07-01-2010

    Waarom spelen we Überhaupt nog interclub?
    De mensen blijven toch maar klagen over deze gezellige zondagnamiddag sport.

  13. louis
    louis07-01-2010

    de IC is een volwassencompetitie die loopt van oktober tot maart. wie kan spelen die speelt en kun je niet heb je pech.

    Zijn er clubs die alleen maar jeugdspelers opstellen dan weten ze dat ze zonder een gezonde mix, tussen jeugd en volwassenen, in de problemen kunnen komen.

    Dit is hun eigen verantwoordelijk en het zorgt voor onnodige commotie/onrust als men de kalender speciaal voor die paar clubs volledig omgooit. Nu zijn er andere clubs/spelers die zich benadeelt voelen omdat ze verhoudingsgewijs meer universitairen in huis hebben en wel vervanging moeten zoeken voor zondag.

  14. Theo
    Theo07-01-2010

    Dat vind ik nu eens goed gezegd zie, Louis! (13)

  15. Hugo VS
    Hugo VS07-01-2010

    Het is niet doenbaar om pas op zondag om 10 uur alle spelers nog te verwittigen. Het lijkt me logisch dat ten laatste op zaterdagmiddag om 12 uur beslist wordt of er gespeeld wordt of niet. Er zijn nogal wat spelers die al om 10 uur onderweg zijn. Zoals de weersvoorspellingen nu zijn, lijkt een afgelasting nu al goed mogelijk.

  16. Wim
    Wim07-01-2010

    Het zou inderdaad aangenamer zijn om zaterdagavond reeds enige zekerheid te hebben. Maar daarom is een verwittiging op zondagochtend nog niet te laat.

  17. Oscar
    Oscar07-01-2010

    Naar het schijnt zou de meeste sneeuw zaterdag vallen. Wij zullen dus normaal kunnen zien wat ervan komt. Hopelijk worden het geen Engelse toestanden. Men moet ook rekening houden met het tekort aan zout (geen mop).

  18. Goe Bezig Manne
    Goe Bezig Manne07-01-2010

    Zelf vind ik het niet kunnen dat de beslissing wordt uitgesteld tot zondag. Volgens de weersvoorspellingen zoals die vandaag gedaan zijn, zal het zowel zaterdag als zondag sneeuwen en blijft het de hele tijd vriezen.
    Het tekort aan zout zou, volgens mij, ertoe kunnen leiden dat dat beetje wordt bewaard tot volgende week om dan het “werkverkeer” vlotter te laten verlopen, liever dan een paar koopjesjagers op zondag wat comfortabeler te laten rijden: en dus moeilijker verplaatsingen op zondag.
    Tot slot: wie zit er eigenlijk de hele dag aan de computer om mogelijks laattijdige berichten nog op te vangen? (Nog) niet iedereen zit met een smartphone en data abonnement opgescheept… Daarom vind ik Internet als enige medium voor laattijdige berichtgeving ontoelaatbaar.

  19. Walter
    Walter07-01-2010

    Diene Hugo VS, wie het ook mag zijn, heeft gelijk. Of het nu afgelast wordt of niet je moet niet tot de zondagmorgen wachten en minstens 24 op voorhand de definitieve beslissing nemen.

  20. David Roos
    David Roos07-01-2010

    “ten laatste zondagmorgen om 10u”
    Gaan er om dat uur al mensen vertrekken naar hun interclublocatie ?!

  21. Arno B
    Arno B07-01-2010

    Volgens mij kan de bond hier twee fracties in een klap gelukkig maken: degene die ongelukkig zijn ivm de weersomstandigheden en degene die ongelukkig zijn ivm de examens (studenten).

    Aflassen die IC !

  22. Dennis
    Dennis07-01-2010

    @David:
    De clubs waarvan hun voltallige team uit het lokale kleuterklasje bestaat niet natuurlijk! Maar er zijn nogal wat teams waarvan de spelers van ietsjes verder komen. En deze situatie maakt het er organisatorisch niet eenvoudiger op.

  23. Jan van Mechelen
    Jan van Mechelen07-01-2010

    Ik wil hier niet het slechte voorbeeld geven, maar als ik vroeger moest kiezen tussen schaken of studeren voor een examen, dan koos ik natuurlijk voor schaken. En eerlijk gezegd, ik schaakte altijd, en dus hoefde ik de keuze eigenlijk nooit te maken. Daarom is er van mij betrekkelijk weinig terecht gekomen en ben ik nu werkzaam … als leraar engels op een middelbare school in Breda. Ik rijd daar elke dag vanuit Leuven naar toe, ook in dit weer, and believe me, het is goed te doen! Zoals Freek de Jonge het laatst zei: “de mensen raken tegenwoordig in paniek als er 5 sneeuwvlokken vallen”. Schaken dus!

  24. Chessmaster
    Chessmaster07-01-2010

    @Dennis:
    Waar slaat dat nou op man! “Voltallig team uit het lokale kleuterklasje bestaat” Heb eens wat meer respect voor opkomende jeugdspelers en breek ze niet telkens af!
    Wat moeten we van een ploeg als de jouwe zeggen: “Een ploeg vol keeskoppen, die klagen dat ze over de gladde en besneeuwde grens moeten komen” (Niets slechts over de Nederlanders, gewoon even om de link te leggen tussen gepaste en ongepaste posts)

    Verder moeten we gewoon wachten op wat de FRBE zal beslissen. Is dit pas om 10.00 morgenvroeg, so be it. Wees dan blij dat je niet hoeft verder te rijden of te vertrekken.

    Ik kan Jan (21) trouwens volledig volgen.
    Het stond onlangs nog in de krant dat de werknemers geen excuus in de sneeuw moeten zoeken. Ze moeten maar zien dat ze op tijd vertrekken en dat ze niet te laat aankomen. Iedereen weet dat hij op zijn werk moet zijn en moet maar zien dat hij er raakt. Een bedrijf moet ook runnen, met of zonder sneeuw.

    Het is maar hoe je het bekijkt.

  25. mathias
    mathias07-01-2010

    ik zie het probleem ook niet direct, maar ik moet zondag dan ook niet naar bv Wirtzfeld. Waarom laten we niet gewoon de clubs zelf beslissen? Als ze een akkoord bereiken stellen ze uit, en als het niet gespeeld raakt is het 0-0, dus beiden hebben er alle belang bij om te spelen. Zo moet een ontmoeting als bv Brugge-Wirtzfeld (als die er zou zijn.) niet onredelijk door te gaan, en kan dat onderling sneller beslist worden. Maar om door de sneeuw niet van Leuven naar Brussel te gaan, is toch een beetje dom. Desnoods rijd ik met Jan mee 😉

  26. Goe Bezig Manne
    Goe Bezig Manne07-01-2010

    @Chessmaster: die opmerking ivm werknemers vind ik erover: gaat de KBSB mij vergoeden alsof het een werkongeval zou zijn als ik door de winterse omstandigheden verongeluk? Jij, als professional chessmaster, hebt misschien een dergelijke regeling uitgewerkt, maar zelf pieker ik er niet over om het risico te lopen maandag niet op mijn werk te geraken omwille van een potje schaken! (en je hebt net zelf aangegeven dat er geen excuses aanvaard worden om niet op je werk te geraken)
    Misschien wordt het tijd om de schakers ook in twee bonden op te delen: de professionals en de rest? (maar kom dan niet zeuren om een deel van ons lidgeld als steun om naar Olympiades e.d. te mogen reizen)

  27. David Roos
    David Roos07-01-2010

    @ Dennis
    ik begrijp de frustratie tov Caballos Zottegem. Dit jaar een nederlaag en vorig jaar heel het jaar in ons wiel te moeten zitten, maar dat geeft je niet het recht om Zottegem rechtstreeks aan te vallen omdat zij eenmaal spelen met eigen spelers en niet met Nederlanders die eenmaal véél vroeger moeten vertrekken. Daar hebben jullie eenmaal zelf voor gekozen en dan moeten jullie de gevolgen er zelf maar van dragen! Dus gelieven die frustraties voor je eigen te houden…

    David Roos

  28. live
    live07-01-2010

    Vorig jaar met,en door,dezelfde weersomstandigheden is een 22-jarige uit onze vriendenkring verongelukt. Als thuisverpleegster ‘moest’ zij er door! Dan sta je daar wel even bij stil.. Je kan natuurlijk zeggen:’elke dag zijn er dodelijke ongevallen’ Oké, maar moet je ze daarom zoeken? Voor volgend weekend worden we van alle kanten duidelijk verwittigd:’als je er niet door’moet’blijf thuis’… Ik hoop maar dat niemand zich ooit op de borst moet kloppen ; ‘Hadden we maar…’ of ‘wir haben es nicht gew…’ !

  29. Randy
    Randy07-01-2010

    Prachtig gezegd David (25) !! Jullie vormen tenminste een hechte Belgische club

  30. Roel H
    Roel H07-01-2010

    Beste David,

    als ploegkapitein hoor je toch te weten dat er ook mensen zijn van onze ploeg (ik bijvoorbeeld ^^) die dan al op de trein zitten. 😉

    Verder ben ik het wel enigszins eens met je reactie, al kunnen we niet zeker zijn over de motieven van deze – naar mijn mening – kinderachtige en zelfs beschamende uitspraak. Ze is in ieder geval zeer ongepast.

  31. Dennis
    Dennis07-01-2010

    @David
    @Chessmaster
    1) Het enige wat ik wou duidelijk maken is dat het nu zondag voor de thuisclubs, clubs die niet ver moeten verplaatsen en clubs die hun spelers dichtbij hebben uiteraard geen enkel probleem is.
    En dat, daar niet iedereen met een tas chocomelk op zondagmorgen voor zijn pc zit, een duidelijke vroege communicatie wenselijk is.
    Als iemand zich door mijn post persoonlijk aangesproken of aangevallen voelt denk ik dat er op het bebied van frustraties eerder bij jullie iets niet volledig in orde is.
    2) Wij spelen (zoals iedere club trouwens) nog altijd met wie wij willen en zullen daar ten volle de consequenties van dragen.

  32. Chessmaster
    Chessmaster07-01-2010

    Je post was overduidelijk een reactie op die van David(19). Daarboven leek het mij duidelijk een aanval. Ik volg al langer de posts en de verslagen op de schaakfabriek en het is niet de eerste keer dat ik me hier in opwind.
    Ik vind je trouwens verdediging maar zwakjes. Anders is er helemaal geen reden om deze te richten naar deze persoon.

    Het is daarover dat ik me telkens kwaad maak. Er hoeft er niemand persoonlijk aangevallen te worden. Meningen kunnen gerust gegeven worden, maar laten we dat op een beleefde manier doen.

    Naast het feit dat David lid is van een club met veel jeugdspelers, zijn er nog genoeg andere clubs met een sterke jeugdspelers, ik denk maar aan Brugge, Aalter, Humbeek. Dus kon dit gerust algemeen geformuleerd worden. Er staat nergens in post 19 een verwijzing naar 1 van de zaken die jij opnoemt. Dus zie ik eigenlijk de link niet eens. (Buiten het feit dat hij zich afvraagt of er iemand vertrekt voor 10 uur.

    Nu los daarvan zullen we de uitslag afwachten van dit sneeuwavontuur.
    Zien of we die oude stalen ros uit de schuur moeten halen om de weg te trotseren of niet 😉

  33. Peter
    Peter07-01-2010

    @Jan Van Mechelen:

    Je hebt een punt, maar vergelijk het verkeer Leuven-Breda niet met onze Luikse en Duitstalige gebieden. In dit weer naar pakweg Wirtzfeld rijden is écht wel gevaarlijk.

    En zoals Live zegt: ik vind dat die diehards eens wat normaal moeten doen. Het is niet dé hobby, hé, het is mààr een hobby. We verdienen er verdekke ons geld niet mee en het is voor de lol.

  34. Jan van Mechelen
    Jan van Mechelen07-01-2010

    Aan Peter: ik vrees dat het zelfs een afwijking is, een raison de vivre (gelezen Waltheir?)Overigens kan ik me bij Wirtzfeld wel iets voorstellen. Aan de andere kant ben ik 27-12 nog zonder problemen in een kloek uurtje naar Eupen gereden!

    Aan Mathias: er zijn spelers die beweren dat hun gevoel voor gevaar tijdens een partij aanmerkelijk toeneemt nadat ze de rit naar de speellocatie samen met mij hebben ondernomen. Voor het overige, ik vertrek om 13.00!

  35. volgjeneus
    volgjeneus07-01-2010

    Als je naar de andere kant van het land moet door dat weer, dan denk ik dat je om 10u toch al vertrokken bent hoor. Je wilt toch niet het risico lopen om zo ver te rijden en een uur te laat te komen door de sneeuw? Bijvoorbeeld: West-Vlaanderen – Oost-Kantons: in normale omstandigheden 3 uur rijden. 1 uur extra rekenen is dit weekend geen luxe.

    In het Zuiden van Frankrijk voorspellen ze (een beetje) sneeuw voor morgen. Gevolg: universiteit gesloten en alle examens afgelast. Dát is overdrijven.

    En dan nog eens over examens en interclub: ik snap ergens wel dat er geen rekening gehouden kan worden met examens. MAAR: houd dan met geen enkele leeftijdsgroep rekening hé, en zet dan nog een ronde extra in december. Of wissel af: een ronde extra in december en één minder in januari en het andere jaar andersom.

  36. Stijn D
    Stijn D07-01-2010

    Persoonlijk vind ik zondagmorgen om 10u ook te laat. En ja wij spelen ook met twee buitenlandse spelers en die komen al zaterdagavond naar België. Die mensen kunnen ook voor Piet Snot staan, terwijl dit perfect vermeden kan worden door op zaterdagmiddag al bericht te geven. Of je nu voor of tegen buitenlandse spelers bent doet dan weinig ter zake… En we spelen zondag thuis tegen Westerlo, die moeten naar het verre Ertvelde reizen. Stel dat we zelf naar Westerlo moesten, zou ik ook niet veel goesting hebben om aan te zetten.

  37. Frederic Verduyn
    Frederic Verduyn07-01-2010

    Zondag staat onder meer Brugge-Eynatten1 op het programma

    Het zou erg cynisch zijn dat de mannen van Eynatten om 10uur te horen krijgen dat de wedstrijden toch doorgaan, daarna nog in allerijl naar Brugge moeten vertrekken en veel te laat in Brugge aankomen omdat de wegen te gevaarlijk zijn, en met forfait verliezen.

    En vroeger dan 10uur vertrekken is ook zot, want stel dan dat de match toch afgelast wordt, dan zit je je daar voor niets te ergeren op die gladde wegen

    Met andere woorden, wachten tot zondagmorgen met een definitieve beslissing is echt absurd.Als het zaterdag zwaar sneeuwt bij temperaturen ver onder 0, dan ligt die sneeuw daar de zondag ook nog he.

    PS ik speel bij Brugge 🙂

  38. Luc Van Steenkiste
    Luc Van Steenkiste07-01-2010

    @Chessmaster : Over ongepaste posts gesproken.
    – ‘Er hoeft er niemand persoonlijk aangevallen te worden : Je hoeft je er niet persoonlijk erdoor aangevallen te voelen, maar heeft dit misschien te maken met het feit dat je je teveel opwindt? Driftkikkers die taalfouten aan de lopende band produceren zijn niet echt een goed voorbeeld voor onze jeugd, en dat is nu iets waarover ik mij dan weer opwind. Voorts een klein beetje meer respect voor Dennis en voor wat hij met zijn klein ploegje en zonder er massa’s geld tegen te gooien al gerealiseerd heeft. Nederlanders als ‘keeskoppen’ stigmatiseren’ lijkt mij overigens ook van niet veel respect te getuigen. Dus ook een klein beetje consequentie graag.

  39. Theo
    Theo08-01-2010

    Gewoon spelen zondag.
    Wat een paniek toch altijd.
    Vertrek op tijd en je geraakt er wel!
    Als je echt zo bang bent van 5 vlokjes sneeuw, speel dan niet en stuur een vervanger in uw plaats.

    Al bij al gaat het wegdek nog meevallen, je zal het wel zien!
    “Much ado about nothing” zou Shakespeare zeggen.

  40. Goendi
    Goendi08-01-2010

    Uhu, ik snap het ook niet echt. Als zaterdag de meeste sneeuw valt, dan is het daarom zondag niet ineens meer of minder doenbaar. Ik mis overigens mijn post van een paar dagen terug, waar ik aangaf in 1996 door weer en wind in de sneeuw tot in malmedy te zijn gereden, en na een 8 uur durende partij uiteindelijk middernacht thuis was. Alle snelwegen waren volgesneeuwd, en het was enorm glad, maar het lukte best. Als wij dat toen konden, dan zal een match tussen gent & leuven ook wel lukken bvb. Ik zou het allesinds match per match bekijken. Meer wedstrijdleiders de baan op, en laat hen beslissen! 🙂

  41. Shiva shidapu
    Shiva shidapu08-01-2010

    Beste Arno,
    Het is niet omdat jij examens hebt en niet kan schaken,dat de rest moet thuisblijven hé :)of bespeur ik daar enige vorm van jaloersiteit?

  42. wimB
    wimB08-01-2010

    Ik vertrek wat vroeger naar Oostende om van de zee en de stad te genieten. Ik heb geen gsm. Sta ik zondag voor een gesloten deur?

  43. MarcvS
    MarcvS08-01-2010

    Verleden jaar was er een ronde dat het in het begin mooi weer was en we in Mortsel dienden te spelen. Niet veel later begon het te sneeuwen. Partijen gedaan om 18u30 – thuis gekomen ca. 22u00, zalig is dat rijden tegen 30 km/uur.
    Jaren terug ook nog eens met MSK meegemaakt toen we naar Eupen moesten, ernaar toe was 1 uur, terugtocht 2,5 uur.

    Zulke zaken zijn gewoon niet te voorzien, dus ik vind gewoon dat het moet doorgaan, altijd en als je naar Wirtzfeld moet jammer, maar op tijd vertrekken.

  44. Roger B.
    Roger B.08-01-2010

    Ik zou niet graag nationale tornooileider zijn nu. Wat als hij de beslissing neemt om te spelen en er gebeurt een ernstig verkeersongeval in deze bizarre weersomstandigheden? Een trauma voor gans zijn leven!!! Laat staan eventuele schadeclaims.(en er is al geen geld meer)

  45. Ruben
    Ruben08-01-2010

    Zondag om 10 uur beslissen is inderdaad te laat. In eerste en tweede klasse zitten er heel wat buitenlandse spelers die op dat ogenblik al vertrokken zijn.
    Om al dan niet af te gelasten moeten we naar de feiten kijken:
    – het zal zaterdag zo’n 5 cm sneeuwen en die sneeuw zal er zondag nog liggen
    – heel wat gemeenten zijn door hun strooizout heen
    – de grote hoofdwegen en de snelwegen zijn zondag vrijgemaakt, op de andere wegen zal het gevaarlijk glad zijn.
    – Aangezien niet alle schaakclubs aan grote hoofdwegen liggen, zijn er risico’s verbonden aan de interclub op zondag.

    Gisterenavond had ik bestuursvergadering van mijn club en daar zei een aangeduide chauffeur wijze woorden: “ik heb er geen probleem mee om door te sneeuw te rijden, maar ik wil in die omstandigheden de verantwoordelijkheid niet dragen voor de andere 3 schakers die ik in mijn auto moet meenemen”.

    Zaalsporten als basketbal en volleybal zijn dit weekend afgelast. Ik hoop dat Luc Cornet zijn gezond verstand gebruikt en de ronde vandaag nog afgelast

  46. MarcvS
    MarcvS08-01-2010

    Wat die verantwoordelijkheid betreft : die twee keren die ik aangehaald heb, toen had ik ook 3 passagiers in mijn auto zitten. Het is gewoon simpel – als het weer zegt 30 km/uur rijden, rijd je 30 km/uur en dan kom je maar later dan normaal terug thuis of vertrek je maar een stuk eerder. Trouwens het kan goed zijn dat het sneeuwt in Maaseik, maar niet in Eupen of Brugge, wat dan ? Achter 14 dagen kunnen we in dezelfde situatie zitten, het is immers winter.

  47. Hugo VS
    Hugo VS08-01-2010

    Ik moet Ruben hier zeker gelijk geven. Afgelasten is de enige boodschap. Bekijk de radarbeelden van wat op komst is. http://www.meteox.com. Het slechte weer komt van zuid Frankrijk.

  48. Francis
    Francis08-01-2010

    Men spreekt hier over de grotere verplaatsingen,maar ook op kleinere afstanden kan het gevaarlijk zijn.Iedereen woont niet in een stad en men moet soms 10 km rijden op kleinere en gevaarlijkere wegen voor men de berijdbare wegen aan doet.
    Alle speelzalen liggen niet aan de afrit van een snelweg. Hebben jullie al muts en sjaal en wanten klaar liggen,want meerdere clubs spelen in zaaltjes waar men onvoldoende verwarming zal hebben.De situatie vergelijken het naar werk gaan is niet mogelijk.Clubs laten overeen komen is miserie zoeken.Wedstrijden zouden uitgesteld worden voor redenen die niets met de weersomstandigheden te maken hebben.
    Laat het gezond verstand spreken.Ik wens iedereen een behouden thuiskomst.

  49. MarcvS
    MarcvS08-01-2010

    @ Roger B – ik denk niet dat Luc verantwoordelijk kan gesteld worden als er iets verkeerd loopt, zou niet eerlijk zijn ook. Als er beslist wordt om te spelen, moeten we ons als ” goede huisvaders ” gedragen en is enkel de persoon die rijdt verantwoordelijk voor hetgene gebeurd en niet de tornooileider.

  50. Peter
    Peter08-01-2010

    Ik snap niet waarom sommigen persé het risico willen lopen om te schaken. Ik snap dat écht niet. Als er zondag een ongeval gebeurt, dan ga je wat zien en horen hoor… En terecht! En zeggen dat het over twee weken weer zo kan zijn, is nogal logisch: dan moet je nooit iets afgelasten, he! Dat zie je dan wel, het gaat over de situatie nu.

    Ruben heeft daarom groot gelijk.

    Bovendien: ik vind het héél bizar dat zelfs profclubs als basketteams ed. afgelasting krijgen en dat er bij het schaken zelfs nog over gediscussieerd wordt…

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.