Interclubs worden morgen NIET afgelast

Sneeuw De kogel is door de kerk: de speeldag in de Nationale Interclubs van morgen gaan gewoon door zoals gepland. Het is niet toegelaten om in onderling akkoord een match af te gelasten.

Uitspelende ploegen en arbiters worden verzocht rekening te houden met een langere reistijd, en daarom ruimschoots op tijd te vertrekken. Thuisspelende ploegen en arbiters worden gevraagd soepel om te gaan met het aanvangstijdstip.

  1. Jan T'Sas
    Jan T'Sas09-01-2010

    100 reacties over – laten we eerlijk zijn – het weer. Het bevestigt wat we al lang weten van bij de bushokjes: het blijft het favoriete onderwerp van de Belg! 🙂

  2. live
    live09-01-2010

    Daar gaat het mij ook om, dat Luc, met het prima werk dat hij levert en de verantwoordelijkheid die hij al of niet draagt, de pineut zou zijn. En mijn ervaring kent tientallen voorbeeldjes hoe mensen kunnen en durven reageren en hoe sluwe advocaten de kleine lettertjes kunnen manipuleren.

  3. Goendi
    Goendi09-01-2010

    Als Luc beslist om te spelen is hij verantwoordelijk voor de interclubs. Je kan bezwaarlijk gaan stellen dat hij door zijn beslissing persoonlijk verantwoordelijk is voor mogelijk ongevallen, die overigens ook zonder dit weer kunnen gebeuren. Als morgen een chauffeur bvb met 120 per uur door het rode licht rijdt om op tijd te geraken, dan ligt dat niet aan Luc. Stellen dat het dus altijd zijn verantwoordelijkheid is is bullshit. En zeker stellen dat als er doden vallen die op zijn geweten liggen. Beetje serieus blijven eh.

    Daarnaast valt het goed mee hier in Antwerpen, en is er dus geen enkele reden om hier iets af te schaffen. Voor andere regio’s kan ik niet spreken, maar een regeling zoals in Nederland is een goed idee.

  4. MarcvS
    MarcvS09-01-2010

    We zullen wel zien morgen om 10 u. Ik hoor van vrienden in Eynatten dat het meevalt, dus …

    Wordt vervolgd …

  5. Joris
    Joris09-01-2010

    momenteel geen uitstel, volgens http://www.frbe-kbsb.be

  6. volgjeneus
    volgjeneus09-01-2010

    “Luc is een verantwoordelijke kerel en wat hij ook beslist, wel of niet, ik sta achter hem.”
    Een verantwoordelijke kerel heeft op dit moment al lang beslist dat het niet doorgaat. Dat zou, in het beste geval, heel wat echtelijke ruzies, bange hartjes, inwendige dilemma’s enzovoort kunnen besparen. In minder goede gevallen (collectieve) forfaits of ongevallen.

    Zoals hier al zo vaak staat: alle zaalsporten kunnen wel beslissen. Wij, schakers, die getraind zouden moeten zijn in relatief snel beslissingen te maken, wij kunnen niet beslissen. Wij vinden risico’s lopen blijkbaar leuk. Wij vinden competitievervalsing (zie 95 (Nie) Goe bezig manne) blijkbaar geen probleem. Wij die door zovelen als slim aanzien worden, zijn dom genoeg om onze reservadata op onmogelijke dagen te leggen. En dan gebaren we dat het weer “zo erg niet is” en het toelaat om honderden spelers de baan op te sturen, terwijl experten iedereen afraden het huis uit te komen als het niet nodig is.

    En nee, ik sta dus niet achter Luc als hij beslist de ronde te laten doorgaan. Zelfs al gebeurt er inderdaad niets noemenswaardigs. Voor zover ik weet, beschikt hij niet over een glazen bol.

  7. louis
    louis09-01-2010

    ambetant is de laattijdigheid.
    amper 4 uur voor aanvang beslissen is gewoon te laat.

    en of je nu wel/niet speelt, er zullen altijd mensen zich benadeeld voelen. heb maar eens pech dat je tijdens de inhaalronde niet met je vaste ploeg kunt aantreden om maar iets te zeggen.

    en Lucs verantwoordelijk heeft betrekking op de organisatie vd ic. hij is echt niet persoonlijk aansprakelijk als er morgen mensen te laat komen of als er ongelukken gebeuren. een beetje serieus blijven hé.

    en als het niet meer sneeuwt is er weinig reden om af te blazen. ontmoetingen in steden kunnen doorgaan (strooidiensten zullen hun job wel doen) en bij ontmoetingen in dorpen is enige flexibiliteit aangezegd. is de tegenstander een half uurtje later dan drukt ge de klok gewoon een half uur later in gang.

  8. Hugo VS
    Hugo VS09-01-2010

    Luc is wat mij betreft gewoon MOREEL verantwoordelijk voor problemen die voorzien hadden kunnen worden. Niet onbelangrijk denk ik. De boel moest al heel lang afgeblazen zijn.

  9. Bart
    Bart09-01-2010

    “Stellen dat het dus altijd zijn verantwoordelijkheid is is bullshit. En zeker stellen dat als er doden vallen die op zijn geweten liggen. Beetje serieus blijven eh.”

    Goendi: dat heeft niemand beweerd, je reageert op niemand. Zelf schreef ik bv het volgende: “Niet dat hij dan zelf het ongeval veroorzaakt heeft, he, men moet niet overdrijven. Maar hij beslist of er gespeeld wordt en daarmee verplicht hij mensen de baan op te gaan die dat eigenlijk liever niet willen.”

    Er is wel gezegd dat hij verantwoordelijkheid heeft, wat gewoon waar is. En hoe controversieel het ook is, Hugo VS heeft gelijk in mijn ogen.

  10. steven
    steven09-01-2010

    Huh afblazen? Vanwege normaal winterweer? Ik begrijp dat Luc morgen wil zien of de toestand veel verergert, maar voor normaal winterweer als dit wil ik absoluut mijn agenda niet wijzigen. Komaan zeg; als jullie daar dan zoveel problemen mee hebben, schrijf je dan niet in voor een competitie die in de winter loopt he.

  11. Mozzie
    Mozzie09-01-2010

    Is de toernooilei(ij)der dan ook verantwoordelijk bij een ongeluk als het niet sneeuwt? Het is immers ook te voorzien dat dit ooit zal gebeuren.

    Wat als een speler tijdens de interclub struikelt op een trap en iets breekt? Is dat dan ook nog de schuld van de toernooileider? Volgens sommigen hier is het de toernooileider die de deelnemers onder zware druk zet om daar aanwezig te zijn, dus waarom niet.

    Ik vind het ronduit kinderachtig dat men de verantwoordelijkheid voor ongelukken die nog niet eens zijn gebeurd (en hopelijk ook niet zullen gebeuren) al bij voorbaat van zich af probeert te schuiven.

    Ik vraag me overigens af hoeveel ongelukken het gevolg zouden zijn van de onveilige toestand van het wegdek en hoeveel een gevolg van een onaangepaste rijstijl.

  12. Jan
    Jan09-01-2010

    Mozzie, ik denk dat iedereen het verschil ziet tussen struikelen op een trap of een gewoon ongeval en een situatie waarin alle experts aanraden niet op de baan te gaan door gevaarlijke weersomstandigheden… . Dat is een irrelevante vergelijking die jij maakt en doet niets terzake.

  13. Stephan
    Stephan09-01-2010

    Het is gewoon een kwestie van gezond verstand : KMI en politie roepen op om geen verplaatsingen te maken indien niet noodzakelijk. Volgens mij is de speeldag morgen niet noodzakelijk. Je moet morgen – op weg naar de wedstrijd – maar in een sneeuwbui terechtkomen waardoor je een uur doet om 20 km af te leggen.
    Aan de andere kant zit Luc wel met de druk om de speeldag te laten doorgaan want er is eigenlijk slechts één reservedatum.
    31/01 valt weg wegens Vlaamse Jeugdkampioenschappen. Ik vraag me trouwens af wie op het onzalige idee gekomen is om beide op dezelfde datum te leggen.

  14. steven
    steven09-01-2010

    Experts raden àltijd af om op de baan te gaan; of heeft er iemand van jullie ooit een expert gehoord die aanraadde om op de baan te gaan? Als het aan experts lag, dan stonden alle Belgische auto’s de hele winter in de garage, sterker nog; als het aan experts lag, dan waren er helemaal geen auto’s.
    Net het weerbericht gezien dat zegt dat het amper gaat sneeuwen en nog geen 5 graden vriezen; dus gewoon vroeger vertrekken, rijstijl aanpassen en slikken.

  15. Geert
    Geert09-01-2010

    hier in Aalter valt het allemaal mee maar ik denk toch dat beslissing al vrijdag mocht genomen zijn om af te lasten. Nooit afwachten wat het wordt en dan maar hopen dat het zal meevallen. Bijna alle sportbonden hebben donderdag of vrijdag al beslist om uit te stellen.
    En volgende jaren toch maar betere spreiding voorzien en volwaardige reservedata voorzien. Want ik denk dat Luc daarmee worstelt, want op 24/1 of 7/2 zijn er nog 2 winterspeeldagen.
    En voor de rest : iedereen voorzichtig morgen en veel succes

  16. Mozzie
    Mozzie09-01-2010

    Mijn reactie is bedoeld als een commentaar op volgend citaat uit de reactie nr. 108 :

    “Luc is wat mij betreft gewoon MOREEL verantwoordelijk voor problemen die voorzien hadden kunnen worden.”

    Ik besef wel dat het voorbeeld van uitglijden op een trap extreem is, maar daarom is het nog niet irrelevant. Het is namelijk ook een probleem dat men kan voorzien. Er zijn zeer veel verschillende veiligheidsrisico’s die men kan verbinden aan het spelen in de interclubcompetitie.

    Ik vind gewoon dat een speler hier in de eerste plaats zelf voor verantwoordelijk is en dat het kinderachtig is om enige schuld (al dan niet MOREEL) op iemand die niet rechtstreeks betrokken is af te schuiven.

    Overigens zou ik graag eens willen weten hoe je zo zeker bent dat ALLE experts af raden om met de auto te rijden.

    Op dit moment heeft het hier (in Oost-Vlaanderen) nog nauwelijks gesneeuwd vandaag. Er is op de straat zelfs helemaal geen sneeuw gevallen en ik zie niet in waarom ik morgen geen Interclub zou kunnen spelen omdat er in de Oostkantons 10of meer centimeter zou kunnen liggen.

  17. Pé Cee
    Pé Cee09-01-2010

    Tv beelden gezien. Gewoon uitstellen deze ronde interclub …

  18. Peter
    Peter09-01-2010

    Ik ben vandaag heel wat op de baan geweest, ook in de ‘zwaarst getroffen’ provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Alle verbindingswegen (snelwegen, provinciebanen, wegen tussen twee dorpen) waren daar even perfect berijdbaar alsof het midzomer was. Alleen als je uit de dorpskernen wegrijdt, is het een beetje opletten. Maar dat is hooguit voor de eerste en de laatste paar kilometer van het traject. Ik zie dus écht niet waarom afgelasten nodig zou zijn. En raad eens wat ik vanavond onderweg nog op de radio hoorde, volgjeneus: de basketbalwedstrijd Charleroi-Oostende was volop aan de gang…

    Mensen worden tegenwoordig voor van alles en nog wat bang gemaakt, 2009 wordt uitgeroepen tot het jaar van de angst, de Mexicaanse griep ging het einde van de wereld betekenen en als het een beetje sneeuwt gaan we ons allemaal als lemmingen te pletter rijden. Zucht…

  19. bjorn
    bjorn09-01-2010

    in oostende ligt er geen sneeuw

  20. Chessmaster
    Chessmaster09-01-2010

    Ik volg Peter volledig. Iedereen bang voor sneeuw, “experten” die niemand buiten laten, ongevallen waarbij iedereen zal omkomen. Allemaal miserie in deze sneeuwtijden, terwijl hier iedereen over de baan rijdt alsof er niets aan de hand is.
    Maak jullie geen zorgen, de banen zijn goed berijdbaar en er zijn helemaal geen problemen. Gewoon morgen schaken!

  21. theo2
    theo209-01-2010

    Het is van ondergeschikt belang of er mensen bang zijn of dat zij zich doemscenario’s aanpraten.
    Feit is dat de voorspellingen zijn gedaan en dat het een dag betreft waarop de interclubwedstrijden gepland zijn.
    Mijns inziens moet de bond iedereen die aan deze wedstrijden deelneemt zoveel mogelijk voor gevaar behoeden.
    Het gaat er niet om dat we ons allemaal als lemmingen in een ongeluk storten, zoals gisteren in Duitsland. Als er ook maar 1 ongeluk gebeurt ten gevolge van de huidige weersomstandigheden dan is de bond mede aansprakelijk voor de gevolgen, omdat er een oorzakelijk verband is tussen de aanwezigheid op de weg en de organisatie van de interclubwedstrijden door de bond.
    Naar mijn idee had de bond ofwel de wedstrijd reeds vrijdagavond moeten verplaatsen, zoals in het verleden wel eens gebeurde, of het spelen van de wedstrijden aan de teams zelf over moeten laten, zoals in Nederland gebeurd is. Overigens zijn de meeste wedstrijden daar wel gespeeld, In ongeveer 20 gevallen zijn de KNSB-wedstrijden verplaatst.

  22. Theo
    Theo10-01-2010

    Geen paniek, we hebben alles onder controle!
    Gelieve alle begrafeniskosten aan mij over te maken. Voor de blikschade kan u bij onze vriend Live terecht.

    Aan allen veel succes toegewenst, want morgen gaat echt de spannendste, gevaarlijkste en meest avontuurlijke dag van uw leven worden!
    Dit alles uiteraard op het schaakbord en NIET op de weg! 😉
    De wegen die ikzelf vandaag gezien heb liggen er deze avond nog belachelijk onbevroren bij… Terug veel paniek met weinig nut dus.

    Misschien een ideetje voor Schaakfabriek in de toekomst: een poll? Dan kunnen we stemmen a) afgelasten b) niet afgelasten en zo.

  23. Francis
    Francis10-01-2010

    Vandaag al de ellende gezien op vele snelwegen? Nu ik hier gelezen heb dat de reserve datum zeer slecht is gekozen was ik er zeker van dat er zou gespeeld worden.(het ging al heel erg moeten geweest zijn)
    Ik vrees dat de beslissing weinig met de weersomstandigheden te maken heeft,maar ik respecteer ze.

  24. Stephan
    Stephan10-01-2010

    Het Nieuwsblad :
    “Op veel plaatsen is het gevaarlijk glad op de weg. Vooral in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen zijn er veel problemen op de secundaire wegen, maar ook op de snelwegen is het uitkijken. ‘Op de snelwegen alleen al waren er een 50-tal incidenten’, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.”
    “De ondergrond is bevroren door het koude weer, en regen en sneeuw maakt de wegen spiegelglad.”

    Ik kan alleen maar zeggen aan alle bezoekende ploegen: rij heel voorzichtig en veel geluk op de weg.
    Het wordt een speeldag waar het resultaat een stuk minder belangrijk is.

  25. MarcvS
    MarcvS10-01-2010

    Allé, alea iacta est. Voorzichtig rijden is dus de boodschap en vroeg genoeg vertrekken. Succes allemaal.

  26. Hugo VS
    Hugo VS10-01-2010

    Pure schande. Het is hier spiegelglad.

  27. MarcvS
    MarcvS10-01-2010

    Hier is het nu aan het sneeuwen. Buiten ben ik nog niet geweest. Volgende keer als dit weer nog eens komt beter op vrijdag of zaterdagochtend al beslissen, is voor iedereen beter, zeker voor de clubs die met veel buitenlanders spelen, bij hen gaat het om veel geld als alsnog besloten zou worden om te annuleren.

  28. Hugo VS
    Hugo VS10-01-2010

    Misschien nog enkele opmerkingen: De bondskas zal nu wel gevuld worden met de inkomsten van forfaits. Veel mensen willen gewoon geen risico’s nemen en melden af. Is het ook niet opvallend dat de club van de tornooileider vandaag thuis speelt en niet in Anderlecht bijvoorbeeld?
    Weerberichten gehoord. Nieuws gezien?
    Ik blijf erbij. Het is een pure schande.

  29. Jan Lagrain
    Jan Lagrain10-01-2010

    @Hugo, die laatste insinuatie ga ik verwijderen. Luc Cornet moet zelf vandaag náár Ans. Argumenteren tegen de beslissing is geen probleem, maar het moet correct blijven.

  30. Joris
    Joris10-01-2010

    De situatie is vannacht toch drastisch veranderd…

    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/100110_Verkeerssituatie

  31. MarcvS
    MarcvS10-01-2010

    Sneeuwval – Ijzelvorming (Vlaanderen) 10-01-2010 | 2010-01-10 08:46:00
    Bron : De Federale Politie meldt :

    * De wegen kunnen er glad bij liggen. Vooral bruggen, op- en afritten en de verkeerswisselaars.
    * Ook secundaire wegen kunnen gevaarlijk glad zijn !
    * Op sommige plaatsen is de linkerrijstrook moeilijk berijdbaar.

    Weersverwachtingen voor vannacht en de volgende dagen:
    — kaart (kmi)
    — kaart (www. mil. be)

    – Pas uw snelheid aan
    – Rij voorzichtig.
    – Ga niet bruusk remmen indien dit niet absoluut nodig is.

    De autosnelwegen liggen er plaatselijk heel glad bij. De strooidiensten doen het nodige.
    Vooral de stukken met fluisterasfalt blijven gevaarlijk glad !!

    SNELHEID IS BEPERKT TOT 90 km/uur

    Sneeuwval en ijzel in Wallonie 10-01-2010 | 2010-01-10 10:06:44
    Bron : Verkeerscentrum Perex meldt :

    Op de autosnelwegen en grote verkeersassen, zijn één of twee rijstroken vrij en berijdbaar.

    Plaatselijk verhoogd risico van beijzelde wegen en vorming van sneeuwhopen.

    Vooral in de provincies Luik, Henegouwen en Waals-Brabant. De strooidiensten rijden uit.

    Wees voorzichtig. Pas uw snelheid aan en hou afstand. Ga zeker niet bruusk remmen !!!!

    Beijzelde wegen op de A16/E42 tussen Rocourt et Basècles en op de A8/E429 tussen Hacquegnies en Marcq

    In het vervolg gewoon op vrijdag al definitief beslissen, scheelt ook schadeclaims van topclubs die op zaterdag al spelers laten overkomen omdat ze moeten wachten tot zondagochtend voor een definitieve beslissing.

  32. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye10-01-2010

    het sneeuwt hier nu harder dan gisteren. Good luck to all!

  33. gert
    gert10-01-2010

    Een serieuze vraag : hoe zit het met de verzekering op weg naar interclubs ? Wat precies dekt die verzekering ? Dit is zeker geen ‘stookpost’, het is een vraag die ik een maand geleden ook al stelde aan iemand van mijn club maar ik zou het graag eens heel precies weten van iemand die het kan weten (bij voorkeur een bobo of diens adjunct dus).

  34. Jan
    Jan10-01-2010

    Trouwens iets wat ik heel vreemd vind: Er is al beslist op zaterdagavond, om 22u om precies te zijn. Dit is toch wel héél voorbarig en bovendien inconsequent, want de deadline gaf zondag om 10u ´s morgens en niet zaterdagavond al…

    Luc Cornet is een prima toernooileider, maar hij heeft toch enkele rare dingen gedaan in deze hele zaak…

  35. MarcvS
    MarcvS10-01-2010

    Zoals ik al zei : topclubs laten hun spelers al op zaterdag komen, als het op zondag geannuleerd wordt, gaat dat de schaakbond geld kosten wegens schadeclaims van Wirtzfeld, Eupen, Eynatten , …

    Moraal van het verhaal : in het vervolg op vrijdag al beslissen.

  36. Stephan
    Stephan10-01-2010

    Hier heeft het afgelopen nacht geregend, daarna alles netjes aangevroren met als gevolg spiegelgladde wegen. Ondertussen is het ook nog beginnen sneeuwen. Aangewezen snelheid : max 20 km/h, de meeste auto’s rijden hier trouwens aan een fantastische 10 km/h voorbij en wij moeten naar Charleroi …
    Ik ben net buiten geweest : de “hellingsgraad” op het voetpad is ongeveer 3% en ik gleed er gewoon af.
    Er is maar één logische conclusie : totaal onverantwoorde beslissing.

  37. Jan
    Jan10-01-2010

    Jamaar, Marc: dan is 22u te laat, hoor en bovendien: waarom dan een deadline op zondag zetten…

    Enfin, we zien wel, hopelijk gebeurt er niks en hebben we een leuke schaaknamiddag.

  38. Tom Vananderoye
    Tom Vananderoye10-01-2010

    ach zo een beslissingen moeten vroeger genomen worden op basis van weerberichten. Als zaalsporten dat al vroeger beslissen wat onderscheidt dan schakers om het later te beslissen?

  39. Jan van Mechelen
    Jan van Mechelen10-01-2010

    Jongens, jongens, in mijn stoutste dromen had ik niet kunnen vermoeden dat de interclubronde echt door zou gaan… Ik moet zeggen dat het me erg avontuurlijk lijkt, maar dat is dan ook de reden dat mijn vrouw me een groot kind noemt! Ik vrees dat de mensen die de ronde willen aflassen het gelijk aan hun kant hebben…

  40. Hans R
    Hans R10-01-2010

    Jan,

    je zit toch niet vast op uwen berg? 😉

  41. Stephan
    Stephan10-01-2010

    Jean de Malines,
    Met alle respect maar ik vrees dat je vrouw gelijk heeft 🙂
    Ik ben er zeker van dat wij gelijk hebben.
    Het is hier ondertussen trouwens echt wel serieus aan het sneeuwen …
    Kom ons niet zoeken als we niet in Charleroi aankomen …

  42. MarcvS
    MarcvS10-01-2010

    @ Jan (137) – 22 u is idd veel te laat en Jan van Mechelen ( 139 ) : wij schakers worden ook bekeken door de buitenwereld als een raar ras en wellicht zijn we dat ook.
    Om eerlijk te zijn ik dacht ook dat het wel mee zou vallen, maar als ik hoor en zie hoe slecht alles erbij ligt. Anyway, ik ga vroeg vertrekken 12u45 ben ik zeker om 14u00 in Overpelt ( hoop ik ).

  43. Nicolas Brugali
    Nicolas Brugali10-01-2010

    Ik kan niet vertaal in het neederlands, sorry.

    attention et prudence à ceux qui viennent en province de Liège : il neige encore !

  44. Koen Heynen
    Koen Heynen10-01-2010

    Tja, het gaat dus door. Maar ik stel wel voor dat Luc alle forfait-boetes, die er deze ronde zeker zullen komen, laat vallen. Ik bedoel maar, iedereen moet het voor zichzelf maar uitmaken, maar als iemand NU niet wil spelen, moet je die beslissing ook respecteren. In zo’n omstandigheden de clubs verantwoordelijk stellen, is onjuist. Overigens ken ik ook chauffeurs, waar ik vandaag zeker nooit zou willen meerijden. Wie ooit in Leuven interclubs gespeeld heeft, weet ongetwijfeld wie ik bedoel….

  45. Tim
    Tim10-01-2010

    Thuisspelende ploegen worden gevraagd soepel om te gaan met het aanvangstijdstip. Ik veronderstel dat wie om 15.30 aankomt door sneeuwpech nog zijn partij mag starten?

  46. Pé Cee
    Pé Cee10-01-2010

    Spiegelglad. Totaal onverantwoord om deze ronde te laten doorgaan…
    Waarom de beslissing van afgelasting deze morgen niet genomen ???

  47. Wouter G
    Wouter G10-01-2010

    Sta mij toe als jonge snotneus toch even mijn onbegrip te formuleren.
    Ik snap dat allesovermeesterende gevoel van paniek echt niet.Ik woon in een typisch plattelandsdorpje in de Vlaamse Ardennen, waar er zelfs niet eens gestrooid wordt (en dat heeft niets te maken met het tekort aan zou), en de kronkelende straatjes hier liggen er allesbehalve glad bij, laat staan “spiegelglad” of “levensgevaarlijk”.
    Ik kan mij voorstellen dat sommige wegen elders in het land er iets gladder bijliggen, maar dan toch zeker niet de autosnelwegen die toch het grootste deel van de verre verplaatsingen (want ik neem aan dat dit het probleempunt vormt)innemen.
    De toestand op de wegen is zeker niet gevaarlijker, mogelijks zelfs veiliger dan anders. En op weekdagen moet iedereen toch ook naar zijn werk…

  48. Fabio
    Fabio10-01-2010

    En ik dacht dat er in de schaakwereld veel gezond verstand aanwezig is!? Veel sukkelaars in de bond ,ja, die onbekwaam zijn om goede en verantwoorde beslissingen te nemen.

  49. Casper
    Casper10-01-2010

    Ik wens iedereen een behouden partij toe en voor wie nog onderweg is : veel goede moed. Zelf ben ik niet op pad, maar ik ga er zeker van uit dat er vandaag geen boetes worden uitgedeeld voor wie zou beslissen rechtsomkeer te maken wegens te gevaarlijk. Wellicht zal de KBSB de komende dagen ook kijken of er eventueel toch een herkansing moet komen voor die ploegen…

  50. Goendi
    Goendi10-01-2010

    Jezus, wat een gezaag en gejank. Ik was op mijn club de enige die te laat was,en ik woon achter de hoek. De rest kwam uit uithoeken van het land. Er is beslist te spelen,de gewone regels zijn dus van toepassing.

    Wat betreft de verzekering, ik meen dat iedere speler verzekerd is door zijn federatie (VSF indien Vlaanderen bvb). Maar wat deze juist dekt is mij evenmin bekend.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.