Aalter doet gouden zaak in degradatiestrijd

LarmuseauNiemand lijkt er nog aan te twijfelen dat Eynatten met de titel gaat lopen en ronde 9 vormde geen uitzondering op die visie: beide teams wonnen met klinkende cijfers.

De grootste aardverschuiving zagen we deze ronde onderaan de stand. Daar zorgde het jongerenlegioen van Aalter voor een enorme verrassing door Brugge te verslaan. Niet zomaar een verrassing, want door die zege doen de Oostvlamingen een sublieme zaak in de degradatiestrijd. Het begint met een bonus aan de laatste twee rondes (tegen de twee concurrenten CRELEL en Jean Jaures). In tweede B is de ploeg uit Bergen uit de reeks gestapt …

Aalter stunt en neemt optie op behoud

Over Wirtzfeld-Borgerhout kunnen we kort zijn: 8-0. Over Eynatten-CREC Charleroi kunnen we ook kort zijn: 7,5/0,5. Over de top twee kunnen we al even kort zijn: er verandert helemaal niets bovenaan.

Dus was het uitkijken naar de drie grote degradatiekandidaten. Met Eynatten 2-CRELEL stond er een degradatietopper op het programma. Voor Eynatten 2 betekende winst een zeker verblijf in eerste. Geen buitensporige versterkingen bij de Eynattense ploeg echter, maar wel een stevige basis en een gemiddelde van 2277. Niet zo hoog naar eersteklassenormen, maar toch duidelijk honderd punten hoger dan de Luikenaars. Uiteindelijk is de wedstrijd nooit een wedstrijd geweest: Eynatten werd enkel op bord 1 op zijn plaats gezet.

Eynatten 2 blijft in eerste, Jean Jaures waarschijnlijk niet. Het verloor kansloos in Amay en blijft steken op 1 matchpuntje. Normaal gezien was het in die situatie nog mogelijk geweest om over Aalter en CRELEL te wippen in de laatste rondes, maar intussen daalde God de vader neer in het verre Aalter.

Tieme Verlinde boekte een van de vlotste zeges van het jaar

“Nadat we de voorbije jaren met onze eerste ploeg al verschillende keren Brugge 2 konden kloppen, mochten we ons gisteren voor het eerst meten met de eerste Brugse ploeg. Het begon angstaanjagend”, begint de verslaggever van de Aalterse website zijn verhaal. Angstaanjagend, want de normaal gezien erg degelijke Yves Van Hulle liet zich met wit ma amper 12 zetjes trucen en kon de stukken in de doos gooien.

Maar op de andere borden was blies de wind naar Aalter. “Als je één ding kan zeggen over de Brugse spelers, dan is het wel dat het goede leerkrachten zijn. Op het derde bord knalde leerling Maarten zijn ex-leraar Steven Geirnaert van het bord en op het zesde bord klopte Jeroen die andere oud leraar (en Aalternaar) Stijn Bertrem. Ook Tom Piceu geeft af en toe les aan Aalternaren, maar een herboren Barhija moet je niks meer leren”, glimt de Aalterse website van trots. Inderdaad, de ploeg van Aalter deed het ronduit uitstekend. Een puike winst van Larmuseau, Konghaloos (knappe zege van hem) en Deschepper brachten de stand op 4-3.

Een gelijkspel leek in de maak als Verduyn zijn favorietenrol kon bevestigen tegen Dany Van de Bourry, maar die laatste hield stand. Aalter stunt en doet een werkelijk gouden zaak of zoals de Aalterse website het ondanks de euforie nog nuchter samenvat: “De twee punten achterstand van Luik zijn niet zo geruststellend, want zij kunnen ons in de onderlinge partij wel inhalen. Toch ziet het er naar uit dat we aan een gelijkspel tegen de Jean Jaures of Luik voldoende hebben om in eerste klasse te blijven. En dat zou een nog grotere stunt zijn, dan winnen van Brugge 1.”

De uitslagen
De partijen
De stand

Ans naar eerste? Mons stapt uit de competitie

In tweede nationale is er ook heel wat gebeurd het afgelopen weekend. In 2B zorgde Mons voor de grootste verrassing door uit de reeks te stappen. Al hun uitslagen zijn geschrapt. We hebben nog geen informatie of er een extra stijger of een daler minder zal zijn.

In 2A stond hét seizoensduel op het programma. Ans en Namen hadden met monsterploegen al elke wedstrijd tot dan toe gewonnen. Het onderlinge duel lijkt dus alles beslissend te zijn. Twee ploegen die in eerste niet zouden misstaan streden op het scherpst van de snee, maar Ans haalde het en lijkt op weg naar eerste. In 2B ontmoeten Fontaine en Hoboken elkaar nog. Tussen beide ploegen hangt slechts 1 puntje.

 1. David Roos
  David Roos01-03-2010

  Maarten blijft doorstunten in de interclub!
  proficiat aan Aalter!

 2. Yen
  Yen07-03-2010

  Iemand die een idee heeft waarom Bergen uit de reeks gestapt is?

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.