Alienkin schudt tegenstand af in Schoten, Eisden doet hetzelfde in Limburg

Eisden 1Aleksander Alienkin heeft in Schoten het prestigieuze 1 mei-toernooi op zijn naam geschreven. Hij eindigde een vol punt voor Thierry Penson en Arben Dardha. Elofavoriet Marc Dutreeuw werd samen vijf anderen, waaronder Danial Sadkowski, als derde.

In Limburg heeft Eisden (foto met Mengerink, Merx, Frenken en Bus) met groot machtsvertoon zijn titel in de Limburgse Interclubs verlengd. De Eisdenaars eindigden voor Landen en een tweede Eisdense ploeg…

Alienkin´s 7/7 beslist toernooi

Weinig toernooien verhalen zo gemakkelijk als het 1 mei-toernooi in Schoten: drie topfavorieten (Dutreeuw, Docx en Alienkin), een van hen wint partij na partij (Alienkin) en eindigt met twee veilige remises een punt voor de rest van het pak. Want zo ging het: 1, 2, 3, 4, 5, 6 én 7 overwinningen na elkaar bezegelden het lot van alle andere deelnemers die hoopten kans te maken op een aardige eerste prijs in Schoten. Alienkin was duidelijk een klasse apart, al blijft het jammer dat de confrontaties met Dutreeuw en een uit vorm zijnde Docx uitbleven.

Aleksander Alienkin droogde de tegenstand met een natte handdoek af

Na zijn 7/7 remiseerde Alienkin twee keer, om zich niet te moe te maken, want met 8/9 en een punt voorsprong was de toernooiwinst op dat moment al lang binnen.

De top tien:

1. Alienkin 8/9
2. Penson, Dardha 7/9
4. Dutreeuw, Sadkowski, Den Boer, Van Hoecke, Schuermans en Verbeeren 6,5/9
10. Van Mechelen, Vandevenne, Van den Brande, De Smedt, Boons, Van Tichelen en Schillemans 6/9

De volledige uitslagen en stand vind je op de website van de schaakclub in Schoten.

Eisden veegt tegenstand van de kaart

In Limburg zijn een week geleden de provinciale interclubs beëindigd. De laatste jaren is de afloop van dat toernooi spannend met concurrenten als Eisden, Boutersem, NLS en Landen als voornaamste titelpretendenten. Dit jaar liep het enigszins anders: Eisden stond van begin tot einde aan kop en had de titel al beet nog voor de laatste ronde begon.

Even leek er op papier nog enige spanning mogelijk tot de tweede in de stand, NLS 1, een verkeerde speellocatie opzocht van degradant en zwakke broertje van de reeks MSK-Dilsen. De 12-0 ff tegen die ploeg was de doodsteek, al was die nederlaag voor NLS sowieso enkel voor de tweede plaats van tel geweest.

De laatste ronde van de LIC wordt altijd gespeeld in Hasselt, wat zorgt voor een gezellige boel met ongeveer 150 schakers

Eisden domineerde met vaste spelers Jozef Simenon, Benjamin Nachbar, Tom Bus, Marcel Frenken, Bob Merx en Ynze Mengerink makkelijk. De Nederlands-Duitse garde eindigde uiteindelijk maar liefst 16 (!!) bordpunten voor tweede Landen 1 en derde Eisden 2, die de dominantie van de ploeg extra in de verf zette. Wie zal deze ploeg volgend jaar de baas kunnen?

De degradatiestrijd dit jaar was wél bloedstollend spannend, maar uiteindelijk veranderde er niets: Overpelt 1 degradeerde, maar wordt vervangen door Overpelt 2, wat dus in feite geen enkel verschil maakt. De andere promovendus is Landen 2.

Alle uitslagen en standen op de site van de Liga Limburg.

  1. Ab
    Ab06-05-2010

    Ik drink een kokend watertje op deze uiterst reine overwinning van Eisden

  2. Jozef
    Jozef08-05-2010

    Santé, Abraham!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.