Schrijf je nu in voor het Taminco open van Gent

Wouter GhyselenVan 17 tot en met 21 juli is het Sint-Barbaracollege vlakbij het Gentse stadscentrum terug het toneel van de Gentse zomerschaakklassieker. Dit bekende open toernooi wordt door KGSRL reeds voor de 33ste maal ingericht.

Een internationale bezetting is gegarandeerd, gezelligheid is troef, de kans om tegen een grootmeester te spelen zit er in en de Gentse feesten zijn op wandelafstand. Bovendien is er dit jaar voor vernieuwing gezorgd, veel vernieuwing…

Heringerichte lokalen en nevenactiviteiten

Als nieuwigheid dit jaar zijn de lokalen heringedeeld en worden ook enkele nevenactiviteiten georganiseerd. Zo is er een blitztoernooi tussen de ronden op zondag, maandag en dinsdag. Er worden vanaf 1730 Hr telkens 5 ronden gespeeld en er is een eindrangschikking begiftigd met een prijzengeld van 50 € per schijf van 10 deelnemers. De deelname is gratis en ook niet-deelnemers aan het open kunnen meedoen. Voor de probleemliefhebbers is er een oploswedstrijd met elke ronde een eenvoudige tweezet op te lossen vóór aanvang van de volgende ronde. Er wordt een prijs verloot onder de deelnemers met de meeste juiste antwoorden, gewoon voor het plezier dus.

Het open toernooi zelf wordt gespeeld over 9 ronden in 5 dagen met als tempo 2 uur KO per speler. Het prijzengeld bedraagt 6785 € berekend op 300 deelnemers met een vast gegarandeerde eerste prijs van 1800 €. Er zijn ratingprijzen per categorie van 200 elo-punten en prijzen voor jeugd, dames, senioren en Belgische spelers. Er is nog een beperkt aantal logies in studentenhomes beschikbaar aan 25 € per nacht, boeken hiervoor wordt wel dringend.

Alle informatie is te vinden op www.kgsrl.be waar zich ook de link naar de inschrijvingssite bevindt voor online inschrijving.

Allen naar Gent dus op 17 juli.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.