KOSK vangt grote vis voor 39ste schaaksimultaan

GiriAnish Giri wordt door vele schaakfans een “wonderkind” genoemd. Hij werd vorig jaar de jongste Nederlandse kampioen ooit en won dit jaar de prestigieuze B-groep van het Corustoernooi in Wijk Aan Zee. Sindsdien gaat de rating van deze 15-jarige snaak enkel de hoogte in. Op 1 mei 2010 noteerde hij 2642, waarmee hij de beste -16-jarige speler ter wereld is.

Diezelfde Anish Giri komt volgende week zaterdag (3 juli) naar Oostende voor een prachtige openluchtschaaksimultaan, waarin hij het zal opnemen tegen 30 spelers. De meeste plaatsen zijn bezet, maar er zijn er nog enkele open, dus haast je en schrijf je snel in door te klikken op …

Giri neemt het in Oostende op tegen 30 schakers

Anish Giri verhuisde in 2008 van zijn geboorteland Rusland naar ons buurland Nederland. Daar ontpopte hij zich al snel tot het plaatselijke schaakwonder. Die “plaatselijk” werd al snel internationaal, want met enkele knalprestaties huppelde Giri de top 100 binnen met een rating van 2642. Volgende week zaterdag op 3 juli (14u30) komt Giri naar Oostende voor een unieke schaaksimultaan in open lucht. De simultaan gaat door op het wapenplein in Oostende.

De informatie:

– Beperkt tot 30 deelnemers
– Inschrijven via mail aan jvandekerckhove@hotmail.com
– Betaling van 20 euro ter plekke
– Aanmelden verplicht tussen 13.45 en 14.00 uur. Anders vervalt de reservatie
– In open lucht. Bij slecht weer in het shopping center, Wapenplein.
– Op 21.06.10 waren er nog slechts 15 van de 30 plaatsen vrij. Niet talmen dus!

U bent uiteraard ook welkom om als toeschouwer te genieten van een dagje Oostende in combinatie met deze mooie simultaan.

Anish Giri is nog maar 15 jaar, maar in Wijk Aan Zee toonde hij eerder dit jaar dat hij al een heuse wereldtopper aan het worden is. Tussen schaakgrootheden als Nigel Short, Vishy Anand en Vassily Ivanchuk behaalde Giri zijn grootste zege tot nog toe en zijn grootmeestertitel!

 1. François
  François26-06-2010

  Een proficiat voor de Kosk die onder leiding van José er steeds in slagen een sterke gm aan de haak te slaan.

 2. José Vandekerckhove
  José Vandekerckhove28-06-2010

  De simultaan is volgeboekt. Wie alsnog wil deelnemen, kan vrijdag eventueel 0476 267 993 bellen om na te gaan of er geen afzeggingen zijn.
  De top 5 van de dertig opponenten zijn in volgorde van Fide-rating: Dirk Demarcke 2212, Thomas Maes 2181, Bruno Debaenst 2141, Steven Beuselinck 2126 en Yen Peeren 2114.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.