Nils Nijs en KGSRL winnen de aardbeien in Landegem

WinnaarsEen lovenswaardige traditie wil dat er het laatste weekend van juni in Landegem voor aardbeien wordt geschaakt. Op zaterdag kwamen maar liefst 226 jongeren, verlost van de laatste examenstress, deelnemen aan het Landegemse luik van het jeugdcriterium.

Blijkbaar zijn de volwassen schakers niet zo happig op aardbeien, want op zondag kwamen slechts (?) 24 ploegen opdagen voor de 39ste (!) editie van het Soete Beese Festival. Een verslag van Ronny Bonne…

Nils Nijs houdt de broeders Larmuseau op afstand

In de Open reeks was Nils Nijs de ELO-favoriet (met de oude elo´s indachtig). Omdat met een rapid-tempo van 25 min p.p.p.p. het vaak verrassingen regent, werd reikhalzend uitgekeken naar het weerwerk dat de broers Larmuseau en de broers Roos zouden bieden.

Roel Hamblok, tweevoudig winnaar van het tornooi, was blijkbaar niet in de vorm van de vorige jaren want hij kwam nooit in aanmerking voor een podiumplaats. Nils deed het uitstekend en nadat hij Maarten Larmuseau had verslagen lag de weg open naar de overwinning. In de laatste ronde kon hij zich nog een remise permitteren tegen broertje Michiel. Het Aalterse broederpaar vervolledigde het
podium.

Nils Nijs schudde de Larmuseau´s af

1.Nils Nijs 6
2.Michiel Larmuseau 6
3.Maarten Larmuseau 5
4.Jeroen Deschepper 5
5.David Roos 5

In de B-reeks (-16) gaf Laura Saligo alle jongens het nakijken om ongedeeld eerste te worden. Thuisspeler Cedric Comhaire ging lang mee op kop, maar bezweek onder de druk.

1.Laura Saligo 5,5
2.Emile Vandewiele 5
3.Matthias Lootens 5
4.Thomas Desmyter 5

In de reeks – 14 jaar was Leopoldsburgenaar Ben Tuerlinckx out-standing! Hij finishte met een vol punt voorsprong.

1.Ben Tuerlinckx 6,5
2.Emile Bouquet 5,5
3.Nathan Guldentops 5,5
4.Nathan De Strijcker 5,5

In de D-reeks (-12) was het overwicht van Quinten Raemacker (3 Torens Gent) zo mogelijk nog groter: hij hield een vol punt over op de Waregemse Emma Tomme. Maar liefst 10 spelers eindigden op een gedeelde 3de plaats.

1.Quinten Raemacker 7
2.Emma Tomme 6

Bij de pionnen (- 10) boekte Rupert Hoop (Aalter) een verpletterende overwinning. Hij scoorde 9/9 en bleef daarmee twee puntn voor op zijn dichtste achtervolgers.

1.Rupert Hoop 9
2.Batist Huygebaert 7
3.Olivier Verheyen 7
4.Fabio De Block 6,5

De jeugd kwam massaal af op het Soete Beese-toernooi in Landegem

Bij de kleinsten (-8) heet de nieuwste vedette Robbert Decruyenaere (Chesspirant). In een reeks waar de stukken soms ver naast het bord belanden, liet hij nipt de jonge dame Emma Rottiers achter zich.

1. Robbert Decruyenaere 7,5
2.Emma Rottiers 7
3.Benjamin Faybish 6,5
4.Floris Ingelaere 6,5

Kgsrl wint ploegentoernooi

Het tornooi is eigenlijk opgesplitst in twee delen. In de voorronde speelt iedereen een eerste partij van een uur K.O. Na het opmaken van het tussenklassement wordt er gespeeld in poules van 4 ploegen van de eerste tot de vierde plaats, voorde vijfde plaats, enz…

KGSRL was torenhoog favoriet met het team Geert Vander Stricht, Johan Goormachtigh, Thibaut Vandenbussche en Gertjan Verhaeren, die in laatste instantie een zieke Daniel Vanheirzele kwam vervangen. Deze vervanging brak het Gentse team bijna zuur op, want Gertjan verloor zijn partij in de voorronde zodat het bang afwachten was of ze met 3 op 4 nog zouden heropgevist worden voor de hoofdpoule. Het scheidingssysteem was de Gentse ploeg gunstig gezind, want ze mochten hun titel van vorig jaar verdedigen.

Nog meer geluk voor het plaatselijke tweede team! Eerste bord Kurt Vanhauwaert stond een stuk achter, toen hij met een pion schaak gaf. De tegenstander (we noemen hem hier maar N.N.) dacht dat hij mat stond en feliciteerde Kurt met de overwinning. Hij had echter niet gezien dat er nog een gaatje voor de koning was!

De cruciale partij uit de finalepoule (waarin iedereen opnieuw een partij van 1 uur K.O. speelt) was deze tussen Johan Goormachtigh (KGSRL) tegen Adrian Roos (ploeg van een verzameling jonge honden die zich de gertjan Fans noemden), omdat beide teams met het maximum stonden. Johan won de kwaliteit en kon die in de uitblitzfase met vaste hand verzilveren en aldus de beker opnieuw meenemen naar Gent.

De einduitslag
1.KGSRL 1 11
2.Gertjan fans 10
3.De cheaters 6
4.Landegem II 5

  1. Gert
    Gert02-07-2010

    Dat volwassenen niet happig zijn op aardbeien lijkt me niet juist. Ik ben er in elk geval dol op. Alleen is de formule voor volwassenen niet dezelfde als bij de jeugd. Maar met 24 ploegen kan je toch nog altijd spreken van een succesformule.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.