Tanguy Ringoir start overtuigend in Geraardsbergen

Tanguy RingoirNa vier rondes in het open van Geraardsbergen zijn er nog drie spelers met het maximum van de punten, waarvan Tanguy Ringoir voorlopig de beste indruk naliet. Hij won al zijn vier partijen met sprekend gemak. Zelf toonde hij zich zelfs verbaasd over de vlotheid waarmee hij de zeges aaneen rijgt.

De andere twee leiders zijn Johan Goormachtigh, die eveneens erg degelijk speelt en de verrassende Albert Termeulen. Deze 2000+’er klopte Jan Van Mechelen en Ruud Jansen…

Ringoir naar titel?

Voor een zeldzame keer spelen we zelf mee in Geraardsbergen, waardoor het verslag wat korter zal zijn dan gewoonlijk. Maar de punten liegen niet: Tanguy Ringoir is dé topfavoriet om dit toernooi te winnen.

De eerste vier rondes van de thuisspeler verliepen opvallend gemakkelijk. Voor zijn eerste drie partijen samen had Ringoir maar enkele uren nodig. “Ik had het zeker moeilijker verwacht. Na de openingsrondes wordt het normaal moeilijker en moeilijker, maar voorlopig blijft het vlot gaan. Maar ik verwacht niet dat het het hele toernooi zo zal lopen”, blijft hij terecht voorzichtig. In ronde 4 hield Eric Denayer het iets langer vol, al gaf Ringoir na de partij aan dat de stelling al snel moeilijk was voor zijn tegenstander.

Jan Van Mechelen was als derde elo zeker een van de kanshebbers op de eindzege, maar stootte op de verrassende Albert Termeulen

De Geraardsbergenaar krijgt morgen de grootste verrassing over de vloer: Albert Termeulen. Deze Nederlander met 2092 elopuntjes had in een ver verleden nog meer dan 2300 achter zijn naam staan en herleeft dit toernooi volledig. Met zwart speelde hij een knappe partij tegen Jan Van Mechelen, een van de schaduwfavorieten. “Ik moet bekennen dat ik onder de indruk was van zijn spel”, gaf die laatste ridderlijk toe na de partij. Termeulen verrast niet alleen, hij brengt ook agressief schaak. Met wit deed hij in de vierde ronde Ruud Jansen in diepe gedachten verzinken door het Evans Gambiet nog eens boven te halen. Het verrassingseffect was er zeker en al snel kwam Jansen in tijdnood, wat hem uiteindelijk mee de das omdeed.

De derde leider is Johan Goormachtigh, die voorlopig een bijzonder degelijk toernooi heeft gespeeld. Morgen volgt een grote test, want hij neemt het met zwart op tegen second seed Hans Renette.

De uitslagen staan op de officiële site, waarvan u rechts in de zijbalk de link kan aanklikken. Opgelet: sommige google chrome-gebruikers krijgen deze site misschien niet in de geupdate versie te zien.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.