Belgen beginnen matig aan WK jeugd

Foto Belgen19 Belgen zijn samen met 24 begeleiders naar het prachtige Haikidiki getrokken om de Belgische driekleur, voor zolang die nog bestaat, te verdedigen op het WK Jeugd, een kampioenschap voor alle leeftijdscategorieƫn tot -18 jaar.

Hoewel de organisatie een pluim krijgt van delegatieleider Ruben Decrop, vielen de eerste twee dagen voor onze Belgen wat tegen: tweemaal scoorden we slechts 5,5/19 en dat werd begeleid met een “Dat moet morgen beter”. Dag 3 bracht gelukkig ook wat beterschap…

11/19 zorgt voor opluchting op dag 3

Nathaniel Faybisch, Laurent Marchal, Samuel Vandeputte, Nicola Capone, Hendrik Decrop, Lennert Lenaerts, Lowie Tomme, Jan Cox, Rein Verstraeten, Thibault Real, Yannick Dorr, Stefan Esser, Maarten en Michiel Larmuseau Mark Poscic en de meisjes Clara Godart, Yvonne Esser, Astrid Barbier en Matacha Mabille: kwantitatief is de Belgische delegatie meer dan aanwezig op het wereldkampioenschap voor de jeugd in het Noorden van Griekenland.

Het decor: een prachtig vijfsterrencomplex in Porto Carra in Haikidiki, het belangrijkste schiereiland van Noord-Griekenland. “De reis verloopt probleemloos, op een kortstondig incidient met een verloren koffer van Astrid Barbier na. De check-in het hotel verloopt snel en vlot, wat geen sinecure is voor een toernooi met 1400 spelers en evenveel begeleiders. Een pluim op de hoed van de organisatie,” meldt Belgisch jeugdleider en delegatiehoofd Ruben Decrop op zijn tijdelijke blog, die de gebeurtenissen daar op de voet volgt.

Lennert Lenaerts zorgde voor een mooie Belgische opsteker in de eerste ronde. Hij klopte FM en Europees Kampioen 2009 Benjamin Gledura

Het allerbelangrijkste is natuurlijk niet het hotel of de koffer van Astrid Barbier, maar wel de resultaten van onze spelers. De eerste twee rondes waren wat dat betreft een beetje teleurstellend. Zowel op de eerste als op de tweede dag scoorden de Belgen amper 5,5/19. Het meest opmerkelijke resultaat kwam er in ronde 1, waarin Lennert Lenaerts FM Glen Gledura (2180), de Europese kampioen bij de -10 van 2009, te slim af was. Een bijzonder sterke prestatie, die motiverend werkte voor zijn leeftijdsgenootjes. Nicola Capone won, Hendrik Decrop en Lowie Tomme remiseerden. Enkel Yvonne Esser verloor in die -12-reeks.

Maar de totaalprestatie van onze landgenoten viel dus een beetje tegen. Dag 3 bracht gelukkig beterschap en met een 11/19 kwam onze jeugd weer tussen de mensen. Vier spelers zijn gestart met een bevredigende 2/3: Capone, Lenaerts, Tomme (allen -12) en Maarten Larmuseau, die de eerste ronde wel een forfait cadeau kreeg (weliswaar tegen een speler die waarschijnlijk sowieso geen partij voor Maarten zou geweest zijn). Hij verdedigt nu de eer tegen enkele sterke IM’s.

De Blog van Ruben Decrop geeft een beknopt overzicht van het gebeuren, terwijl de officiƫle site alle resultaten en beeldmateriaal levert.

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.