Schrijf je nu in voor het C&D-toernooi in Gent

GentIn de meeste toernooien komt de gemiddelde hobbyschaker na twee overwinningen tegenover een veel te sterke tegenstander te zitten, met een haast onvermijdelijk verlies tot gevolg. Ook in de nationale interclub is het ‘schaken voor het plezier’ soms ver te zoeken wanneer de tegenpartij zich plots versterkt heeft.

Niet zo in het C&D-toernooi. Met het paasweekend voor de deur komt ook het jaarlijkse toernooi voor spelers onder de 1900 elopunten terug. Dat het op 23 en 25 april 2011 niet onmogelijk wordt om zeven ronden lang een mooie prestatie neer te zetten, leert men na een snelle blik op de erelijst…

Spelen onder 1900

Het C&D-toernooi is voorbehouden voor spelers met een maximale rating van 1899 elo. Zij spelen gezamenlijk een toernooi, maar voor het klassement worden er twee categorieën gemaakt. Met een rating van minder dan 1600 elopunten beland je in de D-reeks, de anderen strijden voor de titel in de C-reeks. Een toernooi op een aangenaam niveau dus. Dat het geen totaal slappe bedoening hoeft te worden, staat eveneens te lezen in de erelijst. Hedendaagse kanonnen als Minyeyevtsev, Ponnet, Ducarmon, Roos en ongetwijfeld nog vele anderen gingen u voor.

Er wordt een totaal van 1075 euro aan prijzengeld uitgedeeld. Bovendien heerst er steeds een gezellige sfeer onder de deelnemers. Onder andere met het oog hierop is het aan te raden om in grote getale naar dit toernooi af te zakken!

Alle informatie vindt u op de website van de organiserende club: www.kgsrl.be. Daar kan u zich ook online inschrijven. Tot dan!

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.