Forfait Schaakfabriek.be

StefanHet Bjk wordt momenteel overschaduwd door een ongevaarlijke maar vervelende buikgriepepidemie. Jullie verslaggever ter plaatse, Jan Lagrain, is een van de vele slachtoffers en ligt nog ziek te bed. Maar we willen jullie toch op de hoogte houden van wat er in ronde 7 allemaal is gebeurd. Daarom een kort verslagje van Arno Bomans.

De topfavorieten Glen en Stefan raakten vandaag beiden niet verder dan een remise, waardoor de laatste twee speeldagen erg spannend zullen zijn…

Vechtlust met remises

Aan de vechtlust zal het alvast niet gelegen hebben, Stefan speelde de scherpe Winawer-frans (1.e4 e6 2.Pf3 d5 3.e5 c5 4.b4!?) en zocht naar initiatief op de damevleugel. Jean verdedigde nauwkeurig en kwam tegen het einde zelfs gewonnen te staan tot hij in de slotfase met Pd5 zijn voordeel weggooide. Een puntendeling was de logische uitslag.

Ook Glen had het niet onder de markt tegen Lafosse. Lafosse koos voor de zeer solide Torre en Glen kreeg maar geen tegenspel op gang. Een zetherhaling was het onvermijdelijk resultaat voor de elofavoriet.

De achtervolgers Jonas en Wouter speelden een interessante partij die veel ups en downs had. Met remise waren beide heren dan ook tevreden. David Roos kreeg de zware opdracht om met zwart tegen Sigiswald te spelen. David leek een kleine aanval te hebben opgebouwd, maar er zat niet genoeg vuurkracht achter en ook deze partij werd remise. De enige winstpartij van vandaag was voor Xavier. Martijn kwam een toren tegen twee lichte stukken achter en Xavier werkte het eindspel feilloos af. Zo vervoegt Xavier zich bij het pak van achtervolgers.

Het klassement:

1-2. De Schampheleire, Beukema 4,5
3-4-5. Ghyselen, Mastalerz Barbier 4
6 Herman 3,5
7-8-9. Roos, Van Cappellen, Lafosse 3
10. Maddens 1

De strijd om de eerste plaats is nog volop aan de gang. Indien Stefan zijn laatste twee partijen kan winnen mag hij zich tot Belgisch kampioen kronen. (Indien Glen en Stefan gelijk eindigen, telt het onderling resultaat). Glen hoopt dus dat zijn maatje Jonas punten kan rapen tegen Stefan. Een leuk weetje is dat een paar weken voor het Bjk van start ging Jonas dit effectief heeft gedaan in de zilveren toren.

Arno Bomans

 1. Der Alte
  Der Alte21-04-2011

  Spoedig herstel, Jan!
  En nu maar vlug alle borden en stukken desinfecteren en met handschoenen en mondmaskers spelen…

 2. volgjeneus
  volgjeneus21-04-2011

  Oei, da’s minder…
  Hopelijk strooit de buikgriep niet al te veel roet in het eten van een eerlijke titelstrijd.

  Aan allen die er last van hebben: veel beterschap!

 3. Valery
  Valery21-04-2011

  Arno heeft duidelijk de ontsnapping van Stefan Beukema in het eindspel niet opgemerkt …

 4. Dooievriend
  Dooievriend22-04-2011

  @Valery – quote:
  Jean verdedigde nauwkeurig en kwam tegen het einde zelf erg dicht bij winst tot hij in de slotfase met Pd5 zijn voordeel weggooide. Een puntendeling was de logische uitslag.

  Tjah, “ontsnapping” is de juiste term, maar het is iig duidelijk dat Stefan Beukema tevreden mag zijn met remise. Niettemin kudos voor vechtlust!

 5. Pé Cee
  Pé Cee22-04-2011

  Geen live partijen deze morgen ?
  Ligt het internet opnieuw plat ?

 6. Valery
  Valery22-04-2011

  bijvoorbeeld 57.Kg5
  is meer dan “erg dicht bij de winst”

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.