Eynatten 2 stunt tegen … Eynatten 1

De eerste speeldag van onze Nationale Interclubs heeft meteen voor een verrassing van formaat gezorgd. Titelverdediger en titelfavoriet Eynatten 1 verloor. Dat op zich is al opmerkelijk, maar de nederlaag viel extra op omdat dat gebeurde tegen Eynatten 2. De kampioenen van de vorige twee jaar moeten meteen achtervolgen.

Rochade Eupen, Ans en CREC lijken op basis van de opstellingen en een zege gisteren allemaal titelkandidaat. Voorts zijn – door een technisch probleem- alle resultaatkaarten verdwenen en zullen de uitslagen opnieuw ingegeven moeten worden door de kapiteins…

Opvallend tafereel in eerste…

Eynatten heeft al enkele jaren twee stevige ploegen in eerste nationale. De hiĆ«rarchie tussen de twee was echter meer dan duidelijk. De eerste ploeg speelt – met succes – voor de titel en de tweede ploeg – eveneens met succes – voor het behoud. De eerste ronde tussen de twee teams leek dan ook vooral een formaliteit. Om de zege binnen te halen, verkoos de eerste ploeg ervoor het grote geld nog niet boven te halen en vooral de eerste vier borden sterk te maken. Op die borden was er een eloverschil van 100 punten of zelfs een stuk meer. Op de borden 2, 5, 6 en 7 werd snel geremiseerd.

Het verschil moest dus op de topborden gemaakt worden. Dat gebeurde ook, maar tot ieders verbazing in het voordeel van Eynatten 2. Op bord 1 en 3 zorgden Andreas Eichhorn (kleine stunt) en Valery Maes (grote stunt) voor een stunt tegen Levin en Hammes. Tot overmaat van ramp voor de eerste ploeg raakte enkel hun laatste bord voorbij de tegenstander. 17-15 voor Eynatten 2 is een bijzonder opvallend resultaat. Hoe de ploeg dit zal oplossen, is voorlopig nog niet duidelijk, maar wie weet zal het nu met Eynatten 2 voor de titel gaan. De opstellingen in de volgende rondes zullen zonder twijfel enige klaarheid scheppen.

Het is in ieder geval een fikse knauw voor de titelambities van Eynatten 1, zeker als je kijkt naar de ploegopstellingen en resultaten in de andere wedstrijden. Zowel Rochade Eupen, Ans als CREC stelden een ploeg op met een gemiddelde boven de 2400 en wonnen hun partij. Daarnaast scoorden ook Borgerhout en Gent, terwijl Fontaine misschien wel verloor, maar eveneens een ploeg opstelde met 2400+ als niveaumeter. De competitie dit jaar belooft dus bijzonder spannend te worden.

Alle resultaten zijn te bewonderen op de site van de Belgische bond. Daar vind je ook de mededeling dat de uitslagen via de resultaatkaarten door een technisch probleem verdwenen zijn en dus opnieuw zullen moeten ingegeven en bevestigd worden door alle ploegkapiteins.

  1. Manvanmelle
    Manvanmelle11-10-2011

    stunt van Valery, niks van, just talent …

Geef een reactie

Je moet aangemeld zijn om een reactie te geven.